View Full Version : Mikrobrød på 2 minutter


SunnhetMedSirrup
23-08-09, 10:06
dette er godt med smør og ost! mm..

1 dl mandel/linfrø/paranøtt mel (mos med stavmikser)
litt salt
25g smør ( som smeltes )
1 egg

smelt smør, bland alt med gaffel i en bolle, legg på bakepapir i mikrien i 2 minutter og du har brød for dagen :)

variant:

hele linfrø
hele nøtter
kardemomme
pizzakrydder

Imse
23-08-09, 11:35
Eh, blir dette et lite rundt brød, eller hvordan blir det seende ut? Det hørtes veldig spennende ut!

Imse
23-08-09, 12:12
Klappet du deigen bare ut på bakepapir og ikke noe mere? Jeg tenkte å lage dette nå..

SunnhetMedSirrup
23-08-09, 12:58
jeg legger den ca en halv-1 cm på et bakepapir. når den er ferdig bobler det litt smør på toppen, la det synke inn i den igjenn, da blir den myk,og får en fin konsistens. hvis ikke du vil ha et knekkebrød?

Imse
23-08-09, 13:24
Jeg gjorde en liten endring, tilsatte 2ts fiberhusk og 1ss creme fraiche. Stekte i muffinsformer og fikk 4 rundst*kker. Kjempegode!

Tusen takk for idèen:blomster: Tenker jeg 3 dobler oppskrifta neste ganger, steker i muffinsformer i muffinsbrett i stekeovn også kan jeg fr*se ned enkeltvis.

Å steke i mikron når man skal bort i en fart og trenger noe kjapt er genialt. Vi pleier å ha felles kveldsmat etter gudstjenesten på søndager og da serveres brødmat. Jeg pleier da å steke opp en SVÆR porsjon eggerøre( sånn at jeg velt sikker får;) ) og ta med salami og majones, men noen ganger kan det være greit med litt mindre forberedelser... First Price leverpostei inneholder mindre enn 1g karbo pr 100g og er helt lovlig.

SunnhetMedSirrup
23-08-09, 13:35
ikke dumt !

jeg har mikro former ( til mikro omeletter osv ) .. kansje det kan funke! :)

solanolsen
23-08-09, 19:29
Så lure dere er:)

Liv
25-08-09, 21:34
Var veldig gode disse, laget dem med fiber-husk og cf som Imse foreslo, men brukte en blanding av Solsikkefrø, linfrø og sesamfrø...Godt!
Er ikke noe glad i nøtter i brødlignende ting..;)

Sophie
25-08-09, 21:54
Føler meg litt dum her :o
Hva er: 1 dl mandel/linfrø/paranøtt mel (mos med stavmikser)
Er det 1dl mandler, 1dl linfrø og 1dl paranøtt, eller 1 dl til sammen av alt? Må man bruke paranøtt og hva er i såfall det?

Fiberhusk? Hva er det?

arkine
25-08-09, 22:59
lurer på det samme,,jeg trodde det var en av delene

Imse
25-08-09, 23:08
1dl malte nøtter eller frø.

Jeg brukte av blandingen til mandelgrøt, den har jeg laget av mandler, linfrø og solsikkekjerner. For den var jo ferdig malt;)

SunnhetMedSirrup
26-08-09, 06:30
1 dl linfrø, ELLER det andre..

eller nøtter. linfrø har ingen karbo. :)


og det tells ikke når de er hele, men 1 dl KNUSTE frø/nøtter.

StineK
28-09-09, 17:18
Får du most mel av linfrø noe særlig da? De er jo så små?

Zilie76
20-10-09, 22:31
Tusen hjertelig! Nå ble samboerskapet reddet her :) Dette var supergodt!

grotingeling
21-10-09, 00:10
Kjempetips - dette skal prøves!

SunnhetMedSirrup
21-10-09, 07:36
Får du most mel av linfrø noe særlig da? De er jo så små?
stavmixer i en bolle med høye kanter - funker supert.

Øystein
22-10-09, 22:30
Dette var jo genialt! Kjapt og enkelt :)

Skal prøve å lage knekkebrød neste gang. Må vel i stekeovnen da?

SunnhetMedSirrup
23-10-09, 07:10
Dette var jo genialt! Kjapt og enkelt :)

Skal prøve å lage knekkebrød neste gang. Må vel i stekeovnen da?

det blir mykere i ovn, men jeg bruker mikro!da blir de mere knekkebrød. (stråling? puh! :p)

Furine
24-10-09, 15:17
Dette funka som berre juling! Takk for ideen! :)

heltny
24-10-09, 19:02
mens jeg "smugleste" her, prøvde jeg.. nydelig!!!!!

trillian78
24-10-09, 21:00
Ja, denne funka bra. Også så praktisk med brød på to minutter da gitt. Jeg brukte en blandings av mandler, hasselnøtter, valnøtter, linfrø og sesamfrø. Det ble det en blings med roquefort på til kvelds. Nam!

SunnhetMedSirrup
24-10-09, 21:29
tusen takk for snille komentarer! :klem:

Rottis
02-11-09, 13:12
Dette reddet frokosten min i dag, tusen takk!

Brukte 1 dl knuste linfrø, det ble god tyggemotstand og en skikkelig svær blings.

julianne
10-11-09, 08:18
Fyttigrisen...det smakte egg...:( Er det ingen som har noen oppskrift på noe kjapt og lettvint som ikke smaker egg????I knekkebrødsjanger...stikkord er KJAPT OG LETTVINT da..:)

Carisma
10-11-09, 10:02
Fyttigrisen...det smakte egg...:( Er det ingen som har noen oppskrift på noe kjapt og lettvint som ikke smaker egg????I knekkebrødsjanger...stikkord er KJAPT OG LETTVINT da..:)
Egg? Har du hatt oppi så mye mandler/nøtter som oppskrifta sier? 1dl når de er ferdigmalte, ikke før de males... Jeg syntes dette bare smakte mandler. Prøv med noen av de andre frøtypene.

Furine
10-11-09, 10:05
Mine smakar ikkje egg, heller. Ha i malte sesamfrø og solsikkefrø, då smakar det i alle fall ikkje egg.

Anom
10-11-09, 10:24
1 dl linfrø, ELLER det andre..

eller nøtter. linfrø har ingen karbo. :)


og det tells ikke når de er hele, men 1 dl KNUSTE frø/nøtter.

Hæ?? Linfrø ingen karber??
På min pakke så står det:
Karbo: 34,2g
hvorav sukkerarter 0g

og jeg brukte ca 55g uknuste linfrø for å få 1 dl knuste.
da blir jo det totalt 18,8 g karbo.

Pakken min med linfrø er fra "gogreen".

http://www.matnet.no/prod_images/prod_7536_1.jpg

Anom
10-11-09, 10:42
Hmm..
kan en bruke hele linfrø i oppskrifta i 1 innlegget?

Anom
10-11-09, 11:55
(fjernet)

Carisma
10-11-09, 12:01
Hvis du søker på linfra her inne så finner du masse info om det. De tas ikke opp i tarmen hverken knuste eller hele.

Anom
10-11-09, 12:06
Å, er det sånn det er???? har søkt mye..
110% sikker?

Anom
10-11-09, 12:09
Så da gjelder ikke tallene på matvaretabellen oss uansett da? (se bildet i post nr: 28 her i tråden)

Charlott
10-11-09, 12:52
Hei og takk for mail

Det stemmer at karbohydratinnholdet på Linfrø er 0 g.
Dette er fordi alt karbohydratinnholdet som er i Linfrø er ufordøyelig og
kommer fra kostfiberinnholdet.
Det er ca 34,8 g kostfiber i 100 g linfrø.

Vennlig hilsen

Rigmor Hunstad Fagerli
produktsjef

Norgesmøllene AS

(Troooor det var Kitt som postet dette i en tidligere tråd :) )

Anom
10-11-09, 12:59
Tusen takk. :)

Supera
11-11-09, 03:48
Oi, dette hørtes godt ut! Dette skal testes i morgen!

Anom
11-11-09, 14:30
Nå lagde jeg dette med knuste linfrø, men uten salt. Mye hvitost på. (svensk hushällsost) Nydelig!!!

BlirFjong
20-11-09, 18:20
Jeg lagde dette med mandler og en liten håndfull hele linfrø, uten salt. Veldig godt!
Jeg hadde ikke bakepapir så i stedet brukte jeg en plastboks (uten lokk selvsagt), spredde røren jevnt utover i bunnen, ca 1 cm tykt.. Resulterte i et mykt og passe tykt brød. :)

Anom
20-11-09, 20:19
Jeg har nesten blitt avhengig av dette.

BlirFjong
20-11-09, 21:29
Jeg har nesten blitt avhengig av dette.

Jaja, ikke det værste om det skjer.. Tidligere var jeg avhengig av sjokolade :o

Anom
20-11-09, 21:33
Hehe, kjenner meg igjen der.

Christina79
20-11-09, 23:23
Disse var utrolig gode:)

Fulgte Imse sitt tips med å ha oppi fiberhusk og cf! Jeg malte opp solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø i blenderen. Lagde flere dl så har jeg blandingen "lett" tilgjengelig til frokost. Lagde fem stk små "rundstykker" i muffinsformer. Siden jeg ikke har mikro så stekte jeg dem i 15 minutter i ovnen.

Jeg har savnet "brød" mat med pålegg lenge nå, så dette var en utrolig smart oppskrift. Dette ble min oppskrift:

1 dl oppmalt linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner
2 ts fiberhusk
1 egg
25 gr smør/olje
1 ss cf
salt

Inneholder ca 3 kh. Er det noen som vet om frø er en partystopper? Har slitt litt med nedgangen siste uka...

Iset
13-01-10, 19:23
Jeg synes dette mikrobrødet er helt aldeles genialt! En av de smarteste oppskriftene noensinne. Jeg bruker 1 ss Fiberhusk i røren, ellers følges oppskriften. Her er bilde av mitt brød:

Delt i to:
http://i69.photobucket.com/albums/i52/Garacat/DSC00868.jpg?t=1263406943

http://i69.photobucket.com/albums/i52/Garacat/DSC00869.jpg?t=1263406954

http://i69.photobucket.com/albums/i52/Garacat/DSC00870.jpg?t=1263406988

Tiki
02-03-10, 22:10
Dette skal testes, har egentlig droppet brød og knekkebrød med nøtteblandinger, da jeg tror nøtter er en stopper for meg. Men tror jeg skal prøve med lnfrø, litt kli og evt. litt sesamblanding. Hadde vært godt med en liten avveksling til osteknekkisene nå.

Tiki
06-03-10, 14:29
Å dette var en god avveksling til mine vanlige lunch. Takk for oppskrift. Jeg brukte stort sett malte linfrø, men litt sesamfrø og pittelitt kli.

Jeg lot det stå på 900 grader i microen på ca. 4 min. Lurer på om det var litt lenge, men 2 min. var i alle fall for kort virket det som når jeg sjekket.

Hvor lenge steker dere andre det? Og på hvor mange grader?

tuttifrutti
21-04-10, 21:42
FRELST!!!!


TUUUUUUUSEN takk:) Nesten for godt til å være sant!!:D:D

Superteddy
22-04-10, 10:22
Fantastisk godt!!! :D Nå har jeg matpakketips framover hvertfall! ;)

mamma84
27-05-10, 10:41
Laget nettopp dette,med noen forandringer...
Har ikke stavmikser/foodprosessor eller annet å finmale med,så jeg bra grovhakka med kniven.
Brukte: linfrø,solsikkekjerner,sesamfrø og paranøtter. Hadde også i litt protein pulver og kruskakli i tillegg til ett egg og smør.
Syntes det ble både velsmakende og mettende!
Smakte ikke egg idet heletatt!
Paranøtter har ganske dominerende smak,så det smakte mest paranøtt men med hint av linfrø også.. Godt!!
Tror dette kan stekes i panna også,sånn at d blir litt mere pannekake aktig..men da må man kansje ha litt mere smør og kruskakli/proteinpulver.
Hadde seterrømme og pepperskinke på den ene og smør,majones og pepperskinke på den andre..
God og mett nå!!!
=)

Maja
07-06-10, 22:15
Hehe, dette var en morsom og annerledes måte å lage "brød" på. Ikke det beste "brødet" jeg har smakt, men den enkle fremgangsmåten veier opp for det. Dette kommer jeg garantert til å lage flere ganger. Takk for tipset!!

Cec1973
26-06-10, 10:03
Jeg fant en liknende oppskrift på youtube og modifiserte min litt. Her er min:

1 ss. smør smeltes i mikroen.
1 egg.
Pisk godt.

2 ss. flaxseed (jeg brukte den med 50% flaxseed, 25% solsikkekjerner og 25% gresskarkjerner)
1/2 ts. bakepulver
litt sukring el. annen søtning (jeg har hørt at flaxseed ikke smaker så godt og at det trenger litt søtning)
1/2 ts. fiberhusk
1 ts. kokosmel
1 ts. mandelmel (de to siste mest for smakens skyld, kan sikkert droppes).

Jeg mikset alt i en liten bolle som tåler mikro så jeg satte den rett i mikroen i 2 min. "Brødet" ser litt rart ut og er litt svampete før det blir kaldt, men etter at det ble kaldt var det.... åååååå... så godt! Etter bare 17 dager begynner jeg å bli veldig lei av å bare spise pålegg til frokost så dette var utrolig deilig. På min flaxseedpakke står det at det er 2,7 kh. pr. 100 g. Desverre målte jeg ikke skikkelig opp alle ingrediensene, men skal gjøre det i morgen (eller kanskje jeg må lage nytt allerede til lunsj??? :-)) slik at jeg får regnet ut kh. innholdet, men regner ikke med at det er mer enn 2,5 kh. i brødet. Jeg har spist et halvt og er egentlig fornøyd med det. :-D Dette var SINNSYKT deilig og ikke minst, enkelt. Noe jeg kan gjøre hver morgen!

PS. Jeg ser at dere andre ikke har bakepulver i, men jeg tror det gjør at brødet blir litt luftigere.

Cec xxx.

Cec1973
26-06-10, 10:09
PS. Blir sikkert godt med litt revet ost i også, kanskje det blir enda mindre eggesmak da? Mitt brød luktet egg, men smakte ikke så mye egg.

Mellon
19-12-10, 00:41
Jeg pleier å lage lavkarbobrød i microen med 1 egg, 1 ss smør, 1 ss fløte og 1-2 dl med en blanding av linfrø, solsikkefrø, mandelmel, sesamfrø. Formen på "brødet" blir som den formern det "bakes" i- genialt med eggerøre på

Bøtt
19-12-10, 14:05
Dette har jeg i ovnen nå ,blir spennnede å smake.Var jo så enkelt og kjapt å lage:)

Bøtt
19-12-10, 14:24
:)Disse var geniale til å lage rundstykker av altså...å så enkelt:)
Gode var de ja.

Ejlis87
10-06-11, 22:59
Dette reddet hele lavkalori dietten min! Har savnet brød , selv om jeg er helt i start fasen... Tusen takk for dette innlegget, you made my day :D

lille_trille
15-09-11, 10:31
Dytter litt på denne da den må prøves senere :sikle:

Lulla84
15-09-11, 12:31
Tester dette nå. Må ha noe mat, også må jeg dra om 15 min :p Har det mikroen.

lille_trille
15-09-11, 13:28
Tester dette nå. Må ha noe mat, også må jeg dra om 15 min :p Har det mikroen.
Skal også lage i ettermiddag :)

bliss
16-09-11, 12:18
Har noen andre lure mikro-forslag ? Bor pt på hotell i utlandet - og må leve med mikro som eneste matlagingsmulighet i 3 måneder - huff. Lager eggerøre og en slags omelett daglig men vil gjerne lage andre småretter

bliss
16-09-11, 12:21
Forresten hvor lenge skal "mikro-brødet" være inne?

Lulla84
16-09-11, 12:31
Hadde det i 2 min

lille_trille
16-09-11, 12:56
Hadde det litt for lenge i min dårlige micro og fikk kjeks. Var godt det også. Spiste varmt med smør og masse jarlsberg (ost er IKKE ost)!!!:D

Tryllus
21-02-17, 11:42
Hei.. Tusen takk for oppskrift - lagde det idag og det smakte faktisk med eggesalat.

Lurer på hvor mye karbohydrater er det i den oppskrift?