View Full Version : Ripsbær


Hillelille
24-08-09, 21:21
Er det noe jeg kan bruke all denne ripsbæra til som gror meg over ørene i hagen min? Noe som kanskje er forenelig med en lavkarbo livsstil? Trollkrem? Desserter? Smoothie? Osv..

Jeg pleier ikke å bruke den til noe egentlig, tar meg en neve nå og da, og gir bort resten :p

Imse
24-08-09, 21:27
Krem og rips er godt!

Fr*s ned bærene i rømmebeger el.l. og kan du ta opp i løpet av vinteren. Jeg fr*ser all bære jeg ikke lager s*ltetø* eller saft av. Ungene elsker ripssaft, men dessverre har vi ikke rød rips, bare litt hvitrips som bare har noen dl bær på seg( unge busker).

sykavsukker
24-08-09, 23:43
Hvor mange karber har de? Har ikke urd å røre de på lavkarbo jeg.

Emmie
24-08-09, 23:48
Trollkrem er vel laget av tyttebær og piskede egeghviter vel ?
Ellers er det sikkert masse gode dessert alternativer å lage.....gele med ripsbær i , sikkert godt til kesam eller cottage cheese også !

Var god ide`å fryse ned i posjonsvis , synes jeg - så du kan bruke det litt om gangen !

Carisma
25-08-09, 08:53
Hvor mange karber har de?
I følge matvareguiden er det 6,9g pr 100g.

Viclin
25-08-09, 08:58
Jeg laget nettopp usøtet råsaft av rips som jeg hadde i fryseren. Hver og en søter da etter behov når de skal ha seg et glass saft.
For datteren min som sliter med gjentatte UVIer, hjelper det med rips. Så hun får litt saft i ny og ne.

Ellers er jo rips med vaniljesaus bedre enn godteri. Tenkte jeg skulle lage Heistad vaniljesaus i helgen, for jeg savner skikkelig å spise rips med vaniljesaus.

Imse
25-08-09, 11:43
Hvor mange karber har de? Har ikke urd å røre de på lavkarbo jeg.
Ca 7, men man får da heller bare spise lite av de. Blåbær tar jeg 10g av på 1/2dl fløte( piska), og det er nok.

sykavsukker
26-08-09, 08:36
Jeg holder meg til bringebær.
Bær med mye karber trigger søtsuget mitt, noe jeg fikk erfare etter jordbærspising.
Men kos deg med ripsene du ;)