Sophie
25-08-09, 21:04
He he, det hører vel ikke hjemme på lavkarbo! :p
Jeg har ett stort kirsebærtre og før jeg gikk på diett, prøvde vi oss på å lage kirsebærlikør for første gang. Lager kun 1 liter, men skulle jo gjerne ha mulighet til å smake på denne, når den er ferdig om ca 6 mnd. :o
Jeg legger inn oppskriften, er det mulig å lage den mest mulig lavkarbo? Noe som kan byttes ut? Har kommet så langt i oppskriften at jeg har kirsebær og sprit på glass, som har stått i 3 uker. Nå skal jeg tilsette sukker og helle over på flaske. :)
Noen som har tips? :confused:
Kirsebærlikør
5 dl kirsebær uten steiner
4 dl brennevin
---
Knuste kjerner av 8 kirsebær
0,5 dl brennevin
---
2,3 dl sukker
Legg de rensede bærene i et tett glas, og hell over brennevin. Knus kjernene av 8 kirsebær, og legg disse på et separat tett glass med 0,5 dl brennevin. Snu på glassene noen ganger hver uke. Sil væskene fra bær og kjerner etter 2-4 uker, bland og filtrer gjennom et tøystykke. Hell over på en ren flaske, og tilsett sukker. Likøren må lagres i 6 mnd eller mer. Juster søtsmaken etter 2-3 måneder. Dersom man ønsker sterkere kjernesmak, må man benytte flere knuste kjerner.
Restene av kirsebærene kan moses i en hurtigmikser og tilsettes sukker, og deretter brukes til desserter eller kakefyll. Det er godt holdbart på et tett glass.
Jeg har ett stort kirsebærtre og før jeg gikk på diett, prøvde vi oss på å lage kirsebærlikør for første gang. Lager kun 1 liter, men skulle jo gjerne ha mulighet til å smake på denne, når den er ferdig om ca 6 mnd. :o
Jeg legger inn oppskriften, er det mulig å lage den mest mulig lavkarbo? Noe som kan byttes ut? Har kommet så langt i oppskriften at jeg har kirsebær og sprit på glass, som har stått i 3 uker. Nå skal jeg tilsette sukker og helle over på flaske. :)
Noen som har tips? :confused:
Kirsebærlikør
5 dl kirsebær uten steiner
4 dl brennevin
---
Knuste kjerner av 8 kirsebær
0,5 dl brennevin
---
2,3 dl sukker
Legg de rensede bærene i et tett glas, og hell over brennevin. Knus kjernene av 8 kirsebær, og legg disse på et separat tett glass med 0,5 dl brennevin. Snu på glassene noen ganger hver uke. Sil væskene fra bær og kjerner etter 2-4 uker, bland og filtrer gjennom et tøystykke. Hell over på en ren flaske, og tilsett sukker. Likøren må lagres i 6 mnd eller mer. Juster søtsmaken etter 2-3 måneder. Dersom man ønsker sterkere kjernesmak, må man benytte flere knuste kjerner.
Restene av kirsebærene kan moses i en hurtigmikser og tilsettes sukker, og deretter brukes til desserter eller kakefyll. Det er godt holdbart på et tett glass.