Hei,
Noen som kan hjelpe meg med en fullstendig oppskrift på kålstuing??
Har leitet meg igjennom her uten hell.
Trenger en oppskrift med nøyaktige mål av alle ingrediensene :D
kålrot?
Eller hodekål?
Kålrotmos: kutt opp en kål i biter, kok møre.
Mos godt med en "stapper", sammen med 2 ss smør, tilsett fløte og evt litt buljong. kan ikke gi eksakt mål gr ulik mendge kål. Litt salt og pepper.
Hodekålstuing:
Kutt opp hodekål i biter, kok mørt (det går fort)
Rist sammen 2-3 dl. hmelk og 1-2 ts JBKM, ha oppi og kok opp/tykne. Salt og pepper. Tåler du litt hvetemel, kan du ha 1- 2 ss hvetemel i melka og riste sammen, da må det koke noen minutter for å ta vekk melsmak.Blir det for tykt ha i mer melk. Prøv deg litt frem ifht mengden kål.
Broccolli/blomkålmos.
Kok opp/mørt, stapp det, ha i 2 ss smør, ca 1/2 dl. melk pr hode, og litt salt pepepr. Gjerne litt rømme og. Det er godt til fisk. kan også gratineres med ost.
Kan jeg bruke fløte isteden?? Skal ikke ha melk....
Skal bruke hodekål....
Så mengden JBKM er 1.2 ts pr 2-3 dl melk/fløte... har jeg skjønt det rett da??
du kan bruke fløte ,lag en hvit saus og hiv oppi kålen ,du kan også bruke litt av vannet du koker kålen i,og da redusere du mengden fløte
blir sausen for tykk spe med litt vann ,,eller fløte,, for tynn litt mer jh..
Takk for flotte innspill!
Tror nok at kålstuingen til kjøttkakene er reddet for søndagsmiddagen!!
Høres fantastisk ut :sikle:
gamlasnyeliv
13-09-09, 16:03
Johannesbrødkjernemel- et fortykningsmiddel :)
Fås kjøpt på helsekostHva er JBKM?