View Full Version : Tips vedr paprika


Gabben
19-09-09, 22:13
Jeg så i matvaretabellen at rød paprika innholder 5,2 karber.

Her på nærbutikken så jeg et glass med "grillet paprika" (hermetisk paprika) og det hadde bare 1,7 karber. Kanskje lurt når en skal tilsette paprika i gryter etc. Jeg turde ikke kjøpe glasset, måtte hjem å sjekke karboinnholdet i vanlig paprika. Nå ser jeg at forskjellen er stor og skal prøve det glasset med grillet paprika. Det så ut som vanlig paprika i lake (syltet paprika?)

Pearl
20-09-09, 09:50
Jeg forstår ikke hvordan paprika kan miste karbohydrater ved å bli grillet.

Areola
20-09-09, 10:40
Kan det være at næringsinnholdet inkluderer laken? For da kan jeg skjønne det :)

Carisma
20-09-09, 11:12
Jeg tenkte også med en gang at det inkluderer laken :ja:

Grønn paprika har forøvrig minst karbo.

Imse
20-09-09, 11:28
Kan det være at næringsinnholdet inkluderer laken? For da kan jeg skjønne det :)
Kan ikke skjønne annet enn at laken må være med i næringsinnholdet, de må jo regne med den da.

LenaBeatrice
20-09-09, 14:35
Ja...må jo være laken :confused:
Men ellers er det et vanlig problem at samme matvare blir oppgitt med vidt forskjellig karboinnhold ulike steder.
Dette finner jeg hele tiden, noen ganger vet jeg nesten ikke hva jeg skal gjøre!
Prøver å gå ut fra det som står på pakka, men spriker det voldsomt velger jeg å sjekke matvaretablellen, eller matvareguiden.no.

Homer Simpson
21-09-09, 11:02
Jeg forstår ikke hvordan paprika kan miste karbohydrater ved å bli grillet.
Er ikke disse grillede paprikaene uten skinn?
Mulig mesteparten av karbene sitter i skinnet...

Men ellers er jeg enig i at laken er tatt med

Filakia
21-09-09, 13:20
Grillet paprika er vel laget av den spiss-paprikaen, ikke den rundere typen som er vanligst i Norge. Men om spisspaprika har lavere karbe-innhold, det vet jeg ikke. Vil nesten ikke tro det, da den er ganske søtlig på smak.