View Full Version : Vafler med kokosmel


Cornelia
25-09-09, 15:31
Prøvde meg litt fram med dette her om dagen, hvis noen har forslag til videre utbedring så bare kom med det!:)

Vaffler
2 ss olje/smeltet smør
3 store egg
3 ss fløte
noen dråper vanilje ekstrakt/essens
2 ss sukrin eller 1 gram Stevia
1/4 ts salt
1/4 ts bakepulver
3 ss kokosmel
1 ts fiberhusk
Kardemunne etter smak
og Vann til konsistensen er bra (dette gir litt mer sprøhet) :D

Bland det våte og det tørre hver for seg og rør så alt sammen.
Sørg for å få en passe vaffelrøre konsistens, kokosmelet kan lett gjøre røra for tykk. Smør jernet mellom hver plate.
Dersom man liker kokos og vill ha mere kokossmak kan man bruke kokosolje både i røra og til å smøre jernet. :)
Det ble 3 plater hos meg av dette.
Veldig godt med skikkelig smør på som smelter på varme vaffler:sikle:

isolde
25-09-09, 19:52
Dette så godt ut :)) Hvor får du tak i kokosmel? Vet du hvor mange karber det er i det?

Cornelia
27-09-09, 08:53
Dette så godt ut :)) Hvor får du tak i kokosmel? Vet du hvor mange karber det er i det?

Varierer veldig fra merke til merke, Aman Prana sitt har kun 4 gram karber pr. 100 gram. Sjekk ut mer info i denne tråden her står det hvor det kan kjöpes:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28177

Bakst av kokosmel er veldig godt :)

Lurer*
27-09-09, 21:15
Tusen takk, Cornelia!

Alle disse fine oppskriftene dine har gjordt at jeg nå har bestilt med kokosmel, og gleder meg til å prøve!

isolde
28-09-09, 19:14
[quote=Cornelia;775099]Varierer veldig fra merke til merke, Aman Prana sitt har kun 4 gram karber pr. 100 gram. Sjekk ut mer info i denne tråden her står det hvor det kan kjöpes:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28177

:D:D:D:D
Tusen takk for svar. Ringte Naturlivisbutikken her på stedet og de skulle skaffe meg Aman Prana kokosmel i løpet av et par dager

Chantelle
08-10-09, 16:04
Hei
Noen flere som har prøvd disse vaflene?
det ble bare en tynn suppe for meg(hadde noe ikke vann oppi). Den tykner jo ikke i det hel tatt.
er det forskjell på kokosmelet tro? eller har jeg brukt kokosMASSE?

Cornelia
10-10-09, 14:21
Det var veldig rart for jeg måtte tilsette ganske mye vann for at det ikke skulle bli for tykkt.
Brukte du kokosmasse eller kokosmel?
Om det var kokosmel , vilket merke??

BigO
11-11-09, 22:30
Jeg prøvde vaflene dine her om dagen og de ble helt klart en favoritt, har tidligere forsøkt på "rømme" vafler, men de falt ikke helt i smak.

Jeg har testet ut å tilføre litt glutenmel sammen med kokosmel og synes resultatet blir bra. Er så sjelden jeg lager noe så litt gluten kan jeg unne meg selv om jeg kjenner det.

Så jeg tok meg friheten til å "forbedre" en allerede super oppskrift. Både jeg og kjæresten min syntes de ble supre. Oppskriften er doblet selv om det holder med 1.5 vaffel på hver. Spent på hvordan de er i morgen.

Slik lagde jeg dem

6 ss kokosolje (Uten smak)
6 egg (Hadde medium egg)
10 ss fløte (1.5 dl fløte)
1 ts vanilje
3 ss splenda (Jeg fikser ikke Sukrin og har ikke Stevia)
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
4 ss kokosmel
2 ss glutenmel
1 ss fiberhusk

Lot den stå litt og godgjøre seg, måtte spe med litt mer fløte :). Kan også spe med litt mer vann, dette vil gi sprøhet i følge Cornelia. Konsistensen var litt tykkere enn vanlig vaffelrøre, men resultatet ble veldig veldig bra.

Update: Jeg brukte litt vann i tillegg til oppskriften til å spe ut røren. Kuttet også ned spenda til 3 ss spenda og fant ut at røren blir bedre om den får stå 20-30 minutt før du steker.

Cornelia
12-11-09, 13:56
Så fint at du likte dem ! :D

Skal prøve din variant neste gang , den høres veldig bra ut :ja:

BigO
24-11-09, 23:25
Jeg synes disse er kjempegode. Lagde dem igjen i dag, men som vanlig så endrer jeg litt for å se om det kan bli bedre.

Jeg tok utgangspunkt i din med 3 egg og byttet igjen ut 1 ss kokosmel med 1 ss glutenmel (får litt mer seighet føler jeg), men orginalen fungerer utmerket den også. I dag brukte jeg 3 ss smeltet smør i røra og yeh det gjør jeg neste gang også. 4-5 ss fløte. Kutta også ned på søtningen til 2 ts og fortsatt veldig gode. Ble 2 ts med fiberhusk (Huska ikke at jeg tok den første :-) så det ble plass til 3 ss med vann før steking.

Jeg får også 3 vaffler av røra. Holder med 1 på kvelden. Funger godt å ta den en tur i microen dagen etter.

Jeg tror jeg må si meg ferdig med søken etter vaffel, dette er oppskriften på vaffler for min del.

Takk for en kjempebra oppskrift!

Chantelle
26-12-09, 20:11
Hei
Noen flere som har prøvd disse vaflene?
det ble bare en tynn suppe for meg(hadde noe ikke vann oppi). Den tykner jo ikke i det hel tatt.
er det forskjell på kokosmelet tro? eller har jeg brukt kokosMASSE?

Jeg brukte nok kokosmasse her ja:p..stod kokosmel på posen, men vet nå i ettertid at dansk kokosmel fra urtekram er kokosmasse.
Prøvde denne oppskrift med Aman Prana sin mel og med kokosmelk istedenfor fløte(tåler ikke meieriprod) og litt mer smør. og litt malte mandler(mel)
DET ble jammen gode vafler!
og ja..jeg måtte ha i ganske mye vann for å få passe kons:D

keefee
03-10-10, 22:52
Prøvde meg litt fram med dette her om dagen, hvis noen har forslag til videre utbedring så bare kom med det!:)

Vaffler
2 ss olje/smeltet smør
3 store egg
3 ss fløte
noen dråper vanilje ekstrakt/essens
2 ss sukrin eller 1 gram Stevia
1/4 ts salt
1/4 ts bakepulver
3 ss kokosmel
1 ts fiberhusk
Kardemunne etter smak
og Vann til konsistensen er bra (dette gir litt mer sprøhet) :D

Bland det våte og det tørre hver for seg og rør så alt sammen.
Sørg for å få en passe vaffelrøre konsistens, kokosmelet kan lett gjøre røra for tykk. Smør jernet mellom hver plate.
Dersom man liker kokos og vill ha mere kokossmak kan man bruke kokosolje både i røra og til å smøre jernet. :)
Det ble 3 plater hos meg av dette.
Veldig godt med skikkelig smør på som smelter på varme vaffler:sikle:

Hei Cornelia og gjeng!

Har prøvde denne oppskrift i dag. Vi skal ha en sånt vaffledag på jobb neste uke og tenkte å ta med min egen røren. Prøvde oppskriftende med 2ss kokosolje enligt din rekomendasjon. Hadde ikke fløte, erstattet med 3 ss vann og det gikk.

Til slutt, måltet jeg 6 ss vann for å spe utt røren. Det ser bra ut. De er ikke sprø som vanlige vafler men, ser ut som waffler :)

Elsker denne oppskriften. Passer denne oppskriften til 'ketolyse'?

Pearl
03-10-10, 23:13
Må prøve en variant av denne. En litt ED vennlig variant.

keefee
05-10-10, 21:59
Karbohydrater:
Egg maks 3 kh
Aman Prana kokosmel (3 ss = 39 g) maks 2
Total maks 5 kh

Mocca 87
20-11-10, 00:46
dette må testes!! høres jo kjempedigg ut!!:hungry:

siljel
19-03-11, 11:52
Hurra! Skal prøve denne i dag. Savner vafler kjempemye, og å finne en lavkarbo, melkefri og glutenfri versjon er så godt som umulig. Gleder meg til å prøve, har alle ingr fra før!

Dette gikk kjempebra! Har laget min egen avart på bloggen min http://alle.liker.is (http://alle.liker.is/2011/03/kjempegode-lavkarbo-og-allergivennlige.html) nå :-)

Tusen takk for oppskrift!

mimmi29
09-05-11, 09:28
NOen som har prøvd med mandelmel? Jeg har ikke kokosmel :(

Snopoman
12-05-11, 14:47
har bare en ting å si:DRIT GODE :D
stappmett her jeg sitter, etter to (!!!) plater med smelta meierismør på :D
neste gang skal jeg piske kremfløte og røre litt bringebær, nydelig til dessert :D
tusen takk for oppskrift ;)

marjusen
20-05-11, 10:49
da har jeg prøvd disse også. prøvde oppskriften på toppen her:) utrolig gode på smak. mine hang litt dårlig sammen, og ble litt tynne. men jammen var de mektige. nam nam

HenrikBooe
02-06-11, 13:58
Denne MÅ jeg prøve idag!! :D

lille_trille
02-06-11, 20:07
Tenk å kunne frotse i vafler hver dag da :D Jeg lager disse ofte. Holder på med en dobbel porsjon nå. Litt kvelds og litt lunsj i morgen. Hadde ikke kardemomme i hus, så jeg tok litt kanel i stedet. Nyyyydelig godt alternativ.
:heia: :heia:

Nnem
07-06-11, 22:18
Prøve disse en dag.

Fru Potethode
14-07-11, 22:21
Åh, fytti fløyta hvor gode de var!!:sikle:
Fikk 4 vafler av røra.
Tusen hjertelig takk for oppskrift! :D

Christine_H
19-07-11, 22:50
Ser spørsmålet er stilt før, men vil de fungere med mandelmel i stedet for/i tillegg til kokosmelet?

heidia79
22-08-11, 20:50
Kan jeg lage røra på forhånd og ta med dagen etter eller blir det litt tull med fiberhusken da?

lille_trille
23-08-11, 06:34
Kan jeg lage røra på forhånd og ta med dagen etter eller blir det litt tull med fiberhusken da?

Disse er bare kjempegode, men tror det er lurt å lage røra når du skal bruke den. Har prøvd meg noen ganger med dobbel røre, og da må jeg spe på med vann etterhvert. Tror fiberhusken jobber så lenge den får sjans... hehe..

lille_trille
23-08-11, 06:34
Ser spørsmålet er stilt før, men vil de fungere med mandelmel i stedet for/i tillegg til kokosmelet?
Det kan du sikkert. Prøv da vel :)

Pingvin
31-10-11, 22:20
Dette er en absolutt favoritt hos meg! Bruker faktisk denne oppskriften til både lapper og pannekaker! Når jeg lager lapper og pannekaker dobler jeg gjerne oppskriften, og har i to skjeer med proteinpulver. Men holder med en skje fiberhusk for ellers blir røra så innmari tjukk.. Men nyyydelig!

lucifine
18-01-12, 12:26
Hadde ei ss mandelmel og to med kokosmel (har litt mandelmel å bli kvitt), og så hadde jeg ei ss tagatesse oppi. KNALLGODE! Litt spesiell konsistens, og ikke sprø men så hadde jeg kanskje ikke nok sukkerstøff oppi? Uansett skal jeg lage denne oppskriften igjen i kveld og bare ha det stående i kjøleskapet for det var en hit hos meg (og jeg har fortiden dilla på vafler så en lk variant passet meg YPPERLIG). Takk så masse!

Peppa Gris
18-01-12, 16:44
Disse må jeg prøve i dag. Har slik cravings på vafler for tiden.