View Full Version : Smør - som er mykere?
Jeg orker ikke lenger å kjøpe noe annet enn smør etter at jeg har lest diverse om hvordan de lager margarin og hvor guffent det er.
Men resten av gjengen (som fortsatt spiser brød:cool:) klager over at det er så hardt. Og når det står fremme en stund - så vet dere hvordan det blir;) Svært rennende...
Noen tips??:)
Jeg skjærer smør med ostehøvel, jeg. Da smelter det ganske fort på skiva, eller ostechipsen for min del!:D
Må kjøpe pakke, da, ikke boks!:p
Fikser ikke meierismør som har stått på benken!:eek:
Smaker "sol", om du skjønner hva jeg mener!:p
Krøllerellerei
26-09-09, 11:52
Du må kjøpe papirpakke, ikke bordpakke, og ja, du må skjære med ostehøvel! Solsmakende meierismør er verre enn det aller verste.
Kjøper margarin til de andre jeg, og holder smøret mitt for meg selv ;)
SunnhetMedSirrup
26-09-09, 12:34
jeg har det øverst i kjøleskapet hvor det er varmest, da blir det ikke så hardt. setter ut 5-10 minutter på benker før jeg bruker det:)
mor og han far bruker margarin, de tror jeg er skrullete i hodet som spiser så mye "feil" :lol:
Jeg spiser smør. Samboern spiser Brelett. Ganske grei løsning ;)
Jeg bruker også ostehøvel. :) Jeg har også en matboks som er akkurat passe til en pakke smør - som jeg har stående på benken.
Kjøper margarin til de andre jeg, og holder smøret mitt for meg selv ;)
Unner du ikke familien også det beste.:eek:
Brelett (Eller var det Bremykt?) tror jeg forresten kan være en bra løsning for dem som synes rent smør er vanskelig. Tror det inneholder 80 % smør, og så kommer det selvfølgelig an på hva de 20 prosentene er, men det kan jeg ikke huske. Sønnen min flyttet nettopp på hybel og nekter å ha smør på felleskjøkkenet. Da fant vi det nest beste og noe han syntes var greit. Det var altså Brelett eller Bremykt.
Selv har jeg smøret mitt i en skuff på kjøkkenet. Fungerer bra nok. Blir ganske mykt, men ikke med solsmak.:)
Jeg skjærer smør med ostehøvel, jeg. Da smelter det ganske fort på skiva, eller ostechipsen for min del!:D
Det gjør jeg også, er ikke det godt?:)
Når jeg skal kose meg skikkelig så går det i Kviteseidsmør skjært med ostehøvel!
Jeg simpelthen elsker meierismør!:hearts:
Da jeg var liten og var på besøk hos mormor, var det rene himmelriket!
Tenk å kunne få så mye smør jeg ville på brødskivene:D
Skar meierismør med ostehøvel lenge før jeg begynte på lavkarbo!:o
Jeg lar smøret stå på kjøkkenbenken året om, men på de varmeste dagene er det bare små mengder som står fremme. Vi har altså hele tiden hardt smør,enda det står fremme... Kaldt og trekkfullt hus;)
Men smør kan skjæres med ostehøvel, og man kan la små mengder stå i en skål eller boks( men ikke av plast, det smaker ekkelt) på benken om du har det så varmt at smøret mjukner.
Jeg synes smøret får en hersk smak hvis det står fremme. Unga nekter å spise det i allefall....:o Så jeg tar smør enten med høvel elelr med ei teskje som har vært oppvarma i varmt vann. :D
Jeg synes smøret får en hersk smak hvis det står fremme. Unga nekter å spise det i allefall....:o Så jeg tar smør enten med høvel elelr med ei teskje som har vært oppvarma i varmt vann. :D
Da har du det for varmt på kjøkkenet.. Funker det om du bare tar litt og har fremme? Vi får aldri harsk smør, men harsk smør er skikkelig fælt.
Vi bruker det nest beste; Bremykt;)
70%smør
30%rapsolje
Jeg bruker majones eller kremost under pålegget :rolleyes:
Da har du det for varmt på kjøkkenet.. Funker det om du bare tar litt og har fremme? Vi får aldri harsk smør, men harsk smør er skikkelig fælt.
Nei, nei, det blir ikke harskt! Harskt er noen heeeeelt annet!!!:p
Vi snakker om at det smaker "SOL"!
Om du ikke skjønner hva vi mener, er du ikke alene.
Men meierismør (og Bremykt) som har fått bli mykt i rom temp, får en egen smak som IKKE er god!:eek:
Noen merker den ikke, andre bryr seg ikke og vi som både merker den og bryr oss, vi hater den!:eek:
Vi bruker det nest beste; Bremykt;)
70%smør
30%rapsolje
Bruker den til ungene!:)
Var den jeg brukte selv før jeg "så lyset"!:p
Nei, nei, det blir ikke harskt! Harskt er noen heeeeelt annet!!!:p
Vi snakker om at det smaker "SOL"!
Om du ikke skjønner hva vi mener, er du ikke alene.
Men meierismør (og Bremykt) som har fått bli mykt i rom temp, får en egen smak som IKKE er god!:eek:
Noen merker den ikke, andre bryr seg ikke og vi som både merker den og bryr oss, vi hater den!:eek:
Huff da, exen min lot smøret stå ute, jeg syns ikke smaken er det verste, men takler ikke lukta :eek:
Selv lar jeg smøret være i kjøleskapet, skjærer heller skiver med kniv og lar stå ute et par minutter før jeg skal spise.
Jeg skjærer smør med ostehøvel. De andre spiser Bremykt.
Bruker den til ungene!:)
Var den jeg brukte selv før jeg "så lyset"!:p
Hvorfor leder du da ungene fortsatt rundt i mørket, og gir de noe du selv ikke lenger vil spise? ;)
Og btw, Kviteseidsmør smaker gammal sua! :( Ble superskuffa. Brimi-smøret derimot... :love:
hvordan vet dere hvor mange prosent smør og margarin produktene er?
googla bremykt, der sto det på hjemmesiden. Men det gjorde det ikke for brelett..
Men, hva er det dere har så mye smør på da?? Ikke brød eller knekkebrød, regner jeg med, nå er jeg sikkert helt dum, men jeg er jo ny så jeg kan ikke vite alt :-)
Men, hva er det dere har så mye smør på da??
Alt! :D
Til steking, på grønnsakene, i "bakverk", på brødet (lavkarbo brød), på lavkarbokjeks....
Hmm, ah, oki, jeg har mye å lære... Så deilig da, har aldri tillatt meg selv å spise meieri smør før :D Noen fordeler med dette og jo!
Noen fordeler med dette og jo!
Noen? Jeg syns det bare er fordeler med lavkarbo jeg :D (og jeg har levd lavkarbo i fem år :ja:)
Hvorfor leder du da ungene fortsatt rundt i mørket, og gir de noe du selv ikke lenger vil spise? ;)
Og btw, Kviteseidsmør smaker gammal sua! :( Ble superskuffa. Brimi-smøret derimot... :love:
Fordi ingen av dem vil ha meierismør!:eek:
Har ikke noe i mot Bremykt, jeg, men kan jeg spise meierismør, gjør jeg det!
Jeg er for lat til å bli fanatisk på noen som helst måte! Uansett hva det gjelder!:o
Og ja, Kviteseidsmør var en stor skuffelse!:(
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.