http://www.mozon.no/alternativt/andre_saker/bedre_c_vitamin_opptak_med_sukkermolekyler
Bedre opptak av C-vitamin når det tas sammen med sukkermolekyler.
Ved infeksjon bør en ta C-vitamin annenhver time.
Visste ikke helt hvor jeg skulle legge denne, så legger den her jeg da :)
Fra klikk.no;
Kjøkkentips!
Matvarene taper mindre C-vitamin om du:
- Kjøper ferskvarer oftere, og da produkter av god kvalitet.
- Oppbevarer frukt og grønnsaker mørkt og kjølig, fortrinnsvis i kjøleskap.
- Tilbereder produktet like før det skal spises, spiser det rått så ofte som mulig og koker det så lite som mulig.
- Damper, woksteker eller mokrovarmer grønnsakene i stedet for å koke dem. Bruk aldri natron i vannet.
- Koker frosne grønnsaker uten å tine dem først.
- Ikke legger frukt og grønnsaker i vann, fordi C-vitaminet forsvinner i vannet.
Kilde: Vitaminalfabetet, Hilt & Hansteen 2000.