mål:littavetmenneske
10-10-09, 19:31
Dette er en ”bruk hva du har” oppskrift som kan varieres og eksperimenteres med i det uendelige. Jeg bruker ofte røykelaks og/eller rester av bakt laks. Man kan også bruke tunfisk, krabbekjøtt, reker osv... Denne oppskriften er en "lifesaver" for meg, det er sjelden jeg ikke har noe i kjøleskapet som gjør det mulig å lage en eller annen variant av denne oppskrifta.
Start med å finne fram en blitzer/matmølle/.
Hakk litt løk- bruk rød, gul eller purre. (ikke for mye, dette er jo lavkarbo..)
Hakk en eller annen type røykt, kokt, bakt eller hermetisk fisk sammen med løken. Husk at røykt fisk er salt- du trenger ikke mye for å gi masse smak.
Tilsett seterrømme eller creme frais- evnt majones (spesielt godt til tunfisk) og kanskje litt usøtet pisket fløte og bland videre
Skvis i en god slump sitron- eller limesaft. Salt, pepre og krydre slik du vil- chili kan være veldig godt i.
Som med alle mine oppskrifter må man smake seg fram og eksperimentere. Røra blir stiv mousse når den står kaldt i kjøleskap, men kan også serveres med en gang som en røre.
Jeg liker å spise dette i salatblad eller som avocadofyll, med litt ekstra hakka løk, en skvis sitron, kapers, kanskje litt agurk, paprikastrimler, selleristenger, kokt egg osv
I laksemousse har jeg gjerne et par ss lodderogn- det gir fantastisk smak og konsistens. Siden tunfisk på boks kan smake litt kjedelig pleier jeg å kjøre på med litt hvitløk, kapers (bruker også gjerne litt av laken) chili, paprika (både fersk og i pulverform) osv i selve røra/moussen. Fersk dill er også kjempegodt i/sammen med moussen/røra.
Håper noen vil forsøke seg på fiskerøremoussen, og at den faller i smak!
Vel bekomme!
Start med å finne fram en blitzer/matmølle/.
Hakk litt løk- bruk rød, gul eller purre. (ikke for mye, dette er jo lavkarbo..)
Hakk en eller annen type røykt, kokt, bakt eller hermetisk fisk sammen med løken. Husk at røykt fisk er salt- du trenger ikke mye for å gi masse smak.
Tilsett seterrømme eller creme frais- evnt majones (spesielt godt til tunfisk) og kanskje litt usøtet pisket fløte og bland videre
Skvis i en god slump sitron- eller limesaft. Salt, pepre og krydre slik du vil- chili kan være veldig godt i.
Som med alle mine oppskrifter må man smake seg fram og eksperimentere. Røra blir stiv mousse når den står kaldt i kjøleskap, men kan også serveres med en gang som en røre.
Jeg liker å spise dette i salatblad eller som avocadofyll, med litt ekstra hakka løk, en skvis sitron, kapers, kanskje litt agurk, paprikastrimler, selleristenger, kokt egg osv
I laksemousse har jeg gjerne et par ss lodderogn- det gir fantastisk smak og konsistens. Siden tunfisk på boks kan smake litt kjedelig pleier jeg å kjøre på med litt hvitløk, kapers (bruker også gjerne litt av laken) chili, paprika (både fersk og i pulverform) osv i selve røra/moussen. Fersk dill er også kjempegodt i/sammen med moussen/røra.
Håper noen vil forsøke seg på fiskerøremoussen, og at den faller i smak!
Vel bekomme!