View Full Version : Fyldig og god blomkålpurè


Nannah
15-10-09, 23:11
Det får du om du deler et blomkålhode i små buketter.
Og en kvart løk i biter.
Surr det i smør i en kjele til løken er blank.
Tilsett deretter fløte ikke så mye at det dekker kålen
men nok til å surre kålen mør i.
Når kålen kjennes gjenomkokt kjører du stavmixeren og smaker til m salt og pepper. Smaken er nydelig, og mye fyldigere enn om du har i fløten når kålen er kokt!

SunnhetMedSirrup
16-10-09, 07:33
mm. har faktisk aldrig guddet og lage noe spesielt fantastisk. men det må jeg ordne opp i!

«hva anbefaler du og servere det sammen med?»

tror du det er godt og blande inn kjøttdeig? :)

Margrethe
16-10-09, 07:43
mm. har faktisk aldrig guddet og lage noe spesielt fantastisk. men det må jeg ordne opp i!

«hva anbefaler du og servere det sammen med?»

tror du det er godt og blande inn kjøttdeig? :)

Hva med å bruke det som potetmos med godt kjøtt og brokkoli til? Eller med grove pølser (fra kjøttmaker, de er som regel uten karb også) og skikkelig sennep til.

SunnhetMedSirrup
16-10-09, 07:45
Hva med å bruke det som potetmos med godt kjøtt og brokkoli til? Eller med grove pølser (fra kjøttmaker, de er som regel uten karb også) og skikkelig sennep til.

jeg liker ikke og ha mere en 1 rett på bordet! (eller 1 type mat, hvis det ikke er blandet alt sammen.)

aner ikke hvorfor.
men det er meg.:)

tacokjøttdeig + mos = got :)

skal prøves ! :)

Margrethe
16-10-09, 08:19
jeg liker ikke og ha mere en 1 rett på bordet! (eller 1 type mat, hvis det ikke er blandet alt sammen.)

aner ikke hvorfor.
men det er meg.:)

tacokjøttdeig + mos = got :)

skal prøves ! :)

Da er vi stikk motsatt - jeg synes ikke det er skikkelig middag med mindre jeg har tre separate ting :D

...men altså, som student, så er jo alt jeg spiser "gryte" - det er det eneste som kan fryses og varmes opp på skolen igjen. Men det er ikke det jeg foretrekker.

Ellers kan du jo teste forslagene mine, men kutte det i biter og ha det oppi mosen? Da blir det kanskje mer lapskausaktig.

Nannah
16-10-09, 09:26
Blomkålpurèn brukes som tilbehør til fx stekte lavkarbopølser,
karbonader,flesk eller "brennende kjærlighet".
Det er igrunnen bare fantasien som begrenser deg her:)

somaya
16-10-09, 18:51
Denne så god ut. Skal testes :)

SunnhetMedSirrup
16-10-09, 19:38
kjøttdeig og potetmos er digg.

da må dette være digg! dette er frokost i morra :)

Furine
17-10-09, 19:30
Har nettopp laga ferdig denne! Nyyydeleg! Eg raspa i litt muskat i tillegg, bur saman med ein muskatoman ;)

SunnhetMedSirrup
17-10-09, 19:43
tok den til frokost jeg :)

det skulle jeg aldrig ha gjort§§



nå vil jeg bare ha mere:p*

Furine
17-10-09, 21:37
Takk takk for genial ide, Nannah! Sambo takka for nydeleg puré til middag i dag! Når eg har laga blomkålpuré tidlegare (på gamlemåten med å ha i fløten etterpå) har han sagt at tja, den var OK, men det var IKKJE så godt som potetmos. No var det anna lyd i pipa ja! :D

Anne
17-10-09, 22:46
Smart, Nannah.
Dette må prøves neste gang :ja:

Takk for tips:klem:

Nannah
18-10-09, 00:06
ideen er ikke suget av eget bryst...husker ikke hvor jeg snappet den opp..
men skrev den ned. Og det funka over all forventning:heia: