View Full Version : Trenger tips til proteinpulver som skal brukes til bakst


mofe
19-10-09, 15:20
Tenkte å prøve meg ut på litt brødbaking med proteinpulver (følger noe ala fedon) - men hva er best å bruke? Noen tips?

Rottis
19-10-09, 15:30
Jeg bakte nettopp brød med soyaprotein av oppskriften som står i ketolyseboka. Brødet ble helt ok, men kommer nok ikke til å bruke det noe særlig. Minner mer om loff enn brød.

Skal sjekke opp hva soyaproteinet mitt heter - hvis det var det du mente?

mofe
19-10-09, 15:31
Japp :ja: :)

Rottis
19-10-09, 15:37
Olimp Sojavit heter det jeg har stående i skapet. Kjøpt på "bolebutikken" på Svinesund kjøpesenter.

En slik (http://www.olimp-supplements.com/produkty/sojavit_m.jpg) dunk.

Kitt
19-10-09, 15:47
Min heter Multipower Powershake og fås kjøpt på helsekosten!:)

Likner på http://www.multipoweruk.com/cms/uploads/Formula80Evo_small.jpg

bare at min er nøytral i smaken og heter noe annet!:p

Imse
19-10-09, 15:53
Går det an å kjøpe slikt pulver i mindre bokser? De jeg har sett er kjempestore og koster mange hundre kroner..

Kitt
19-10-09, 16:02
Går det an å kjøpe slikt pulver i mindre bokser? De jeg har sett er kjempestore og koster mange hundre kroner..
Tror nok de fleste typene finnes i mindre bokser, men da er de nok enda dyrere. Ikke for boksen, da, men sånn til sammen!

mofe
19-10-09, 16:08
Jepp, kan signere det.. da jeg handlet min, så kostet den bare 100 kroner mere enn en boks med halvparten så mye. Tror min kostet rundt 450,- eller noe sånt?

Rottis
19-10-09, 16:21
Jeg betalte ca 190 svenske for 750 gram :)

Øystein
19-10-09, 17:21
Bakemixen jeg bruker koster ca 340 pr Kg. Det er kanskje litt mye det selv om det ikke går så mye av den :rolleyes:

Carisma
19-10-09, 23:31
Tenkte å prøve meg ut på litt brødbaking med proteinpulver (følger noe ala fedon) - men hva er best å bruke? Noen tips?
Det er jo mange av oss som er skeptiske til soyaprodukter, så jeg anbefaler Whey protein. Du får det for 198 for en kg på proteinfabrikken.no (søk på whey)

mofe
20-10-09, 11:12
.. så da er det egentlig sånn at alle proteinpulvere med nøytral smak kan brukes til baking, da?

Carisma
20-10-09, 11:17
Eneste "baksten" jeg har laget med mitt er mock danish, men det er det fungerer veldig fint hvertfall :o

Chubby`s wife
20-10-09, 17:41
Jeg bruker noe som heter Dalblads bakepro. Den er kjøpt i en bolebutikk i Sverige til rundt 250 kr, mener jeg å huske. 6g karber pr 100 g.

Brukte et par skjeer (medfølgende) i proteinbrødet i går. Godt brød, men har ikke regnet ut karbeinnholdet i brødet enda. Men har nå ikke tenkt å spise mer enn et par tynne skiver om dagen alikevel.

Imse
20-10-09, 18:20
Det er jo mange av oss som er skeptiske til soyaprodukter, så jeg anbefaler Whey protein. Du får det for 198 for en kg på proteinfabrikken.no (søk på whey)
Men er det ikke en del karber i den da?

Alkazelters
20-10-09, 19:28
Men er det ikke en del karber i den da?

Det pleier å være litt mer karbohydrat i myseprotein (whey) enn i Soyaprotein. Typisk tror jeg myseproteinpulveret ligger på cirka 7-10 gram karbohydrat pr. 100 gram.

Alkazelters
20-10-09, 19:29
Jeg synes i alle fall det er verdt det med noen få karber mer, for å slippe soya!

somaya
20-10-09, 20:14
Jeg betalte ca 190 svenske for 750 gram :)

Dæven døtte, det var billig. Forstår godt at gubben alltid kjøper proteinpulver derifra, men han har slik med jordbærsmak - blæh.
Ser at det lønner seg å dra på harrytur til sverige ;)
Noen tips til annet enn soyaprotein og fiberhusk jeg skal skrive på lista?

Kitt
20-10-09, 22:30
Dæven døtte, det var billig. Forstår godt at gubben alltid kjøper proteinpulver derifra, men han har slik med jordbærsmak - blæh.
Ser at det lønner seg å dra på harrytur til sverige ;)
Noen tips til annet enn soyaprotein og fiberhusk jeg skal skrive på lista?
Her er en link! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27668)

Titter du helt nederst på den siden, finner du andre linker med samme tema!