View Full Version : Energi


Marianne
01-01-05, 14:35
Har tidligere skrevet om rydding og energi:

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2382&highlight=energi

Når for eksempel bruker energi på å rydde, får man mer energi! Man kan altså til en viss grad skape mer energi for seg selv.

Mofedilla skrev derimot om at energi er noe man ikke kan gi mer av enn man får tilbake. Altså hvis man gir og gir av seg selv, blir man til slutt tom og fysisk og psykisk syk dersom man aldri får noe tilbake.

Er ikke disse to påstandene motsetninger, men heller eksempler på at man har som et friskt menneske en viss mengde energi som man kan velge å bruke på eksempelvis rydding eller andre mennesker som gir tilbake og da får man energi igjen. Bruker man denne energien på negative mennesker som ikke gir av seg selv tilbake eller på negative tanker og/eller aktiviteter (energityver), får man ikke påfyll av ny energi og blir dermed tommere for energi. Bruker man sin energi på positive tanker, aktiviteter og mennesker (energikilder), får man mer energi.

Alle friske mennesker har altså like mengder med energi i utgangspunktet og de som virker som energibunter, har kun brukt sin energi positivt og dermed fått mer tilbake i form av påfyll til sin energi. Er alt bare et valg vi tar da?

Nille
01-01-05, 15:59
Men det kan vel være forskjell på fysisk og psykisk energi ? Noen ganger er har jeg iallefall stor psykisk styrke og overskudd til å støtte andre, selv om kroppen er fryktelig sliten. Andre ganger har jeg ikke psykisk overskudd, men kan godt trene, rydde, gjøre rent eller gå lang tur uten problem... (da blir den fysiske energien på en måte terapi ..) Jeg forsto Mofe's innlegg slik at hun mente psykisk energi ? :snill:

mofe
01-01-05, 16:33
Jeg forsto Mofe's innlegg slik at hun mente psykisk energi ? images/gulesmilier/snill.gif

:ja:

:)