View Full Version : God gammeldags 70-talls lørdagspizza
3egg
100g kremost
60 g solsikkekjerner(finmalte)
1ss fiberhusk
1ts JBK
1ts bakepulver
en skvett flytende natren
litt salt.
Topping
500g kjøttdeig
1 liten løk
1-2 fed hvitløk
4-5 små ferske champinjoner
1 liten boks Landlord tomatpurè
oregano,paprikapulver
salt og pepper.
Masse revet hvitost.
Stek finhakket løk og sopp i smør...tilsett kjøttdeigen.
Når alt er stekt har du i tomatpurèn og lar den brune litt i panna
for å bli kvitt råsmaken. kryddre. Ha evnt oppi en skvett vann og la sausen småputre ca ti min. Sett den tilside.
Kjør deigen sammen i kjøkkenmaskin.
Hell den ut på et stekebrett kledt med bakepapir
og dra den utover til en stor firkant.
Stek i 10-15 min på 150g. Ta ut bunnen.
Fordel kjøttfyllet over og topp med masse revet ost.
Stek videre 10-15 min.
Avkjøl litt før du deler den opp.
Dette er min mest vellykka pizza så langt :)
Ååååå, den MÅ jeg bare prøve!:sikle:
Bruker du solsikkekjernene hele ?
Haha det lurte jeg også på, kjører du bunnen i foodpr med kniven så solsikkekjernene blir knust eller?;)
Nei,nei...glemte å skrive at jeg bruker helt finmalte.:p
Bruker kjøkkenmaskin til deigen...ikke food prosessor, men du kan sikkert male solsikkekjerner på den. Jeg synes at knivene til stavmixern maler finere dog:)
Lagde denne pizzabunnen i helgen og det er den beste jeg har spist på lavkarbo. Himmelsk!
Helt enig! Og veldig rask å lage:)
Blir dette en helt myk bunn, eller holder den godt sammen og blir litt sprø?
Hørtes veldig godt ut med solsikkekjerner i!
Den blir ikke sprø direkte, bare litt i kantene.
Smaker godt og kan holdes i hånden når man spiser.
Flittige bie
18-11-09, 19:28
hva er jbk?
hva er jbk?
Johannesbrødkjernemel ;)
ÅÅÅ , savner pizza!! :)
Går det bra å bruke Soyamel i stedet for JBK? Hvis ikke, er det noen som vet hvor man får tak i JBK?
Til slutt... hva er fiberhusk? kan det erstattes av kruskalkli?
Johannesbrødkjernemel JBK er tykkningsmiddel som binder væske..det samme gjør fiberhusk..begge deler kan du kjøpe i en helskostforetning.
Kli lr soyamel kan ikke erstatte de oven nevnte. Men du kan sikkert få til ok pizzabunn
med det også. Prøv deg litt fram:)
Testa denne botnen i dag, den beste så langt! Takk for oppskrift, Nannah!
Tusen takk Nannah:klem: Du berget MGP-kvelden med denne bunnen.
Dette er den beste lavkarbo bunnen jeg har smakt. :heia:
klarer man seg uten JBK?
Jeg hadde ikke JBK i, lot røra stå litt å tykne litt før jeg smurte røra utover stekeplata. Men jeg tilsatte 2 ss revet parmasan og litt oregano.
Skal prøve denne i dag, for nå har jeg ost jeg MÅ bruke opp og tint kjøttdeig. Spent på bunnen..
Denne skal jeg prøve neste uke, gleder meg allerede :D
Dette hørtes digg ut :D Skal testes til helga!
Fiberhusk = https://www.bonushelse.no/Nettbutikk/Fiberhusk-300g-pose
Mer om Fiberhusk, http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4250
Hei - må bare spørre deg ang. ditt fantastiske brød som jeg har laget. Det var utrolig godt og saftig til bare å ha 1 ss hvetemel!!! Men hvor mange karber er det i dem? Har du regna ut det??
Hvilken oppskrift var det?:)
Skal lage denne ikveld :)
Hvor stor blir bunnen ca? Dekker den nesten en hel langpanne?
Hvor mange personer holder den til?
Vi er 2 voksne og 3 småttiser.
Den dekker godt en hel langpanne, ja! Vi er to voksne, en tenåringsgutt og en snupp på 10 og det holder nok til oss!
Kommer jo litt an på hvor mye fyll man har på også!
Okei, da setter jeg igang :)
Min står i ovnen nå!:sikle:
Bare et par minutter igjen!:spent:
Lurer bare på den tomatpureen, hvor får man kjøpt den? er det mindre karber i denn enn f. eks eldorado?? Lagde nettopp denne pizzaen, fantastisk god!! brukte litt fløte og sukrin oppi sausen, det gjorde susen
Lurer bare på den tomatpureen, hvor får man kjøpt den? er det mindre karber i denn enn f. eks eldorado?? Lagde nettopp denne pizzaen, fantastisk god!! brukte litt fløte og sukrin oppi sausen, det gjorde susen
Landlord er Rema sitt billigmerke.
Tomathermetikkproduktene deres inneholder mindre karber enn det meste av andre merker, derfor er de populære her!:D
Da har vi hatt denne til middag i dag og det var vel egentlig bare jeg som virkelig nøt den...har noe med innstillingen også tror jeg...uansett, jeg har fått tilbake pizzaen min og er strålende fornøyd! :D
Den vil eg prøve. Kom på at vi av og til før i tida brukte å lage pizza med fløtesaus. Da kokte man fløte med kvitløk og krydder til den blir tjukk. Så stekte vi kjøttdeig, sopp og av og til bacon og blanda med sausen. Trur kanskje d va løk i og. Og så hadde man det på bunnen med masse ost på toppen og stekte det. Det er ufattelig godt! :sikle:
Men skal prøve den bunnen :D Man kan vel toppe den med alt mulig man kjeme på ;)
Min ex-svigermor pleide å lage en re sopp-pizza m bare ost, fløte og selvplukket sopp...den smakte vidunderlig! :sikle:
Det hørtes veldig godt ut med soppizza :) Hmm. Spørs om det blir pizza på menyen i kveld :D
Pizza til lørdagskosen i morgen yum yum!!
Åh deilig, deilig pizza!!!
Lagde denne i kveld og takker Nannah inderlig for fantastisk kunnskap og delevilje!
Brukte bunnen hennes og fyllet jeg alltid har hatt på heimelaga pizza:
herm.tomater m/ oregano
mozzarellaost
fersk sjampinjong
pepperoni
eneste jeg sløyfa var annanas...savna det litt, men.....
Var veldig godt altså! :p
Landlord er Rema sitt billigmerke.
Tomathermetikkproduktene deres inneholder mindre karber enn det meste av andre merker, derfor er de populære her!:D
Tusen takk, Kitt! Dette har jeg også lurt på! :o
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.