mål:littavetmenneske
31-10-09, 22:43
Hei!
Jeg har stor glede av at andre legger ut oppskrifter, så jeg fortsetter å legge ut om mat jeg spiser. Håper noen får glede av denne:
Bunnløs quiche
prinsippet er ganske enkelt:
kutt opp ingredienser du har i kjøleskapet og sisj det i fett i stekepanne, krydre etter smak
legg dette i et ovnssikkert fat kledt med bakepapir
hell over eggestand, hovedregelen min er litt under 1/2 dl fløte pr egg, på ei middels stor ikea ovnsform bruker jeg 4-5 egg(+ evnt 2 eggeplommer hvis jeg har), ca 2 dl fløte, masse revet ost, salt pepper og krydderier
strø over mer revet ost, og stek i ovnen på 200 grader til quichen begynner å heve/er fast å ta på.
Dette er en life-saver oppskrift for meg. jeg lager en stor porsjon og lever på det i noen dager både til frokost, llunsj og kvelds, og så er det enkelt å skjære biter av paien og ha i veska i tilfelle rottefelle.
her er noe av det jeg pleier å ha i quichen:
sopp, bacon, salami, kjøttdeig, rester av alle typer kjøtt, purre, paprika, brokkoli, blomkål
de fleste typer ost kan brukes (oxo fek feta og cc), og av og til bruker jeg cf istedenfor fløte.
av krydder bruker jeg i tillegg til salt og pepper ofte paprikapulver, spisskummen og masse chili.
håper noen vil prøve!
vel bekomme!
Jeg har stor glede av at andre legger ut oppskrifter, så jeg fortsetter å legge ut om mat jeg spiser. Håper noen får glede av denne:
Bunnløs quiche
prinsippet er ganske enkelt:
kutt opp ingredienser du har i kjøleskapet og sisj det i fett i stekepanne, krydre etter smak
legg dette i et ovnssikkert fat kledt med bakepapir
hell over eggestand, hovedregelen min er litt under 1/2 dl fløte pr egg, på ei middels stor ikea ovnsform bruker jeg 4-5 egg(+ evnt 2 eggeplommer hvis jeg har), ca 2 dl fløte, masse revet ost, salt pepper og krydderier
strø over mer revet ost, og stek i ovnen på 200 grader til quichen begynner å heve/er fast å ta på.
Dette er en life-saver oppskrift for meg. jeg lager en stor porsjon og lever på det i noen dager både til frokost, llunsj og kvelds, og så er det enkelt å skjære biter av paien og ha i veska i tilfelle rottefelle.
her er noe av det jeg pleier å ha i quichen:
sopp, bacon, salami, kjøttdeig, rester av alle typer kjøtt, purre, paprika, brokkoli, blomkål
de fleste typer ost kan brukes (oxo fek feta og cc), og av og til bruker jeg cf istedenfor fløte.
av krydder bruker jeg i tillegg til salt og pepper ofte paprikapulver, spisskummen og masse chili.
håper noen vil prøve!
vel bekomme!