View Full Version : Baconsnurrede elgkarbonader


Nannah
02-11-09, 12:11
600 g elgdeig
400 g grov medisterdeig
2 egg
2 dl fløte
1/2 -1 ss salt
1 ts pepper
4-5 knuste enerbær

Baconskiver

Bland deigen godt. Gjerne i kjøkkenmaskin.
Form 8 tykke karbonader. Legg to baconskiver i kryss på ei fjøl og plasser karbonaden midt på krysset. Brett sidnen over karbonaden.
Brunes i panne med skjøten ned først...snu og brun andre siden.
Legg dem i en ildfast form og stek dem ferdig i stekovnen på 175-200g
ca 15 min.
Serveres med sopp/purrestuing,rosenkål, og lavsukker tyttebær(ônos kjøpes i sverige) Lr rør selv m kunstig søtt.

Charlott
02-11-09, 12:22
Det så skikkelig digg ut !

Furine
02-11-09, 12:57
Dette såg vanvittig godt ut! Problemet er berre å få tak i elgkjøt her...

Ignite
02-11-09, 16:45
Ikke bare så det godt ut, men estetisk som alltid med farger, underlag, tallerken og serviett :)

Pearl
02-11-09, 18:34
Jeg har mye elgkjøttdeig, så dette gleder jeg til å prøve. Elgkjøttet er så magert, så jeg hadde tenkt å blande det med medisterdeig og så kom du med en fiks ferdig oppskrift. perfekt timing for meg. Tusen takk.

Nannah
02-11-09, 21:49
Furine: Bland karbonadedeig med svinedeig...det går sikkert like bra :ja: