Franskloffen
05-11-09, 12:24
En av mine yndlingsdesserter er tiramisu og jeg lurte på om ikke det gikk an å lage en variant uten så mye kh i. Jeg valgte å ta bort kjeksen (jeg har sett noen lage med oopsieroll i), og bytte ut sukker med splenda. For min del gjør alkoholen mye av smaken i en tiramisu, så den jeg alltid har brukt beholder jeg selv om den har ukjent sukkerinnhold. Crema mandorla er en dessertvin med mandel- og marsalasmak. Man kan bruke en annen alkohol, som f.eks. amaretto.
liten porsjon(1-2 pers):
100 g mascarpone
1 egg
1 ss splenda
crema mandorla/amaretto
kakao
Pisk egg og splenda til eggedosis. Rør inn mascarponen til jevn røre. Rør inn en splæsj alkohol og sett i kjøleskapet noen timer. Strø kakao over før servering.
Denne er kanskje ikke superlav på karber, men bedre enn helvarianten med fingerkjeks og sukker. For meg er det en fin erstatning til meg når jeg lager ekte tiramisu til gjester en gang. Hvis noen vil ha kaffesmaken også er det bare å ha i en skvett, bare pass på at kremen ikke blir for flytende, den skal være luftig.
liten porsjon(1-2 pers):
100 g mascarpone
1 egg
1 ss splenda
crema mandorla/amaretto
kakao
Pisk egg og splenda til eggedosis. Rør inn mascarponen til jevn røre. Rør inn en splæsj alkohol og sett i kjøleskapet noen timer. Strø kakao over før servering.
Denne er kanskje ikke superlav på karber, men bedre enn helvarianten med fingerkjeks og sukker. For meg er det en fin erstatning til meg når jeg lager ekte tiramisu til gjester en gang. Hvis noen vil ha kaffesmaken også er det bare å ha i en skvett, bare pass på at kremen ikke blir for flytende, den skal være luftig.