View Full Version : Forbrenning og trening


Nike
21-11-09, 18:21
Noen som vet hvordan man finner ut hvor mye man forbrenner på ulike aktiviteter sett i forhold til hvor mye man veier? Er det slik at for hver kilo man går ned må man (i alle fall teoretisk) øke aktivitetsnivået for å forbrenne like mye på samme aktivitet? (Sett bort ifra ev økt basalforbrenning pga styrketrening).

Litt på siden: hva skjer dersom man ikke får i seg nok proteiner? Er styrketreningen da totalt waste?

Nike
24-11-09, 13:40
Ingen som vet?

heltny
24-11-09, 16:15
Styrketrening,ja, er sløsing med tid uten riktig med mat, og mye mat.

Like viktig som og hvile. Og det med og ikke få i seg proteiner? Proteiner er jo byggematriale, så det meste i kroppen vil alt i alt etter tid tid bli brutt ned.

Håååper dette hjalp? :)

Nike
24-11-09, 19:02
Hvor mye protein trenger man pr kilo kroppsvekt da?

Nessimelle
28-11-09, 13:16
Kommer ann på aktivitetsnivå, men anbefales 2.5 til 3 for de som trener en del folk, kanskje 1.5 til 2 for de mindre aktive? Heller formye enn for lite. Proteiner som ikke blir tatt opp skilles ut uansett. Spiser man for lite kan man miste muskelmasse, så det er opp til hver enkelt hvor mye man velger å innta, eller har råd til ;)

Nike
28-11-09, 14:29
Kommer ann på aktivitetsnivå, men anbefales 2.5 til 3 for de som trener en del folk, kanskje 1.5 til 2 for de mindre aktive? Heller formye enn for lite. Proteiner som ikke blir tatt opp skilles ut uansett. Spiser man for lite kan man miste muskelmasse, så det er opp til hver enkelt hvor mye man velger å innta, eller har råd til ;)

Trodde overskudd av protein ble omdannet til glukose jeg???

Nessimelle
28-11-09, 15:09
Nei, det tror jeg ikke. Overskudd av melkesyre KAN bli gjort om til glukose blant annet, men i flere steg selvfølgelig :-)

heltny
28-11-09, 15:16
Den gjør det bare hvis hjernen trenger det. Den lager det ikke bare for og bruke energi.. eller for og skaffe. Da spiser en! :)

Nike
28-11-09, 16:35
Nei, det tror jeg ikke. Overskudd av melkesyre KAN bli gjort om til glukose blant annet, men i flere steg selvfølgelig :-)

Hva har overskudd av melkesyre med stort inntak av proteiner å gjøre?

Areola
28-11-09, 23:47
Jeg trodde også et overskudd av proteiner ble omdannet til glukose, ikke at det ble skilt ut?

Kitt
29-11-09, 00:15
Proteiner KAN omdannes til glukose, de MÅ ikke gjøre det!;)

Nike
29-11-09, 08:26
Proteiner KAN omdannes til glukose, de MÅ ikke gjøre det!;)

Poenget var vel at om man spiser mer proteiner enn kroppen trenger, så vil det omdannes til glukose, og da hjelper det lite å leve lavkarbo..?

Nessimelle
29-11-09, 09:27
Kommer ann på hva som skjer med glukosen? Her (http://www.fitnessprat.no/showthread.php?t=6150) diskuterer de hvor mye av proteinene man inntar blir gjort om til glukose

"Snakket med et par oppegående personer og...

Dette stemmer, men veldig lite av proteinet som omdannes til glukose kommer
ut i blodstrømmen. Kroppen er en meget adaptiv mekanisme, gi den mer
karbohydrater, og den bruker mer karbohydrater som energi. Gi den mer fett,
og den bruker mer fett som energi. Gi den mer protein osv

Ikke-essensielle aminosyrer blir de-aminert i leveren, og nitrogenet
konverteres til urinstoff som skilles ut av kroppen. Det gjenstående
karbonskjelettet er tilgjengelig for glukoseproduksjon. Hvor mye protein
som oksideres styres bl.a. av insulin, mindre insulin = økt oksidering og
økt glukoneogenesis + nedbrytning av proteinstrukturer i kroppen
(katabolisme). Mer insulin = opptil 85% reduksjon i glukoseproduksjon i
leveren. Essensielle aminosyrer passerer gjennom leveren og ut i
blodomløpet, der de påvirker både insulin og glukagon ulikt avhengig av
aminosyreprofil"