View Full Version : Min "hemmelige" oppskrift, soppsaus!


Hette
23-11-09, 18:42
Hei alle sammen! :)
Sidan dåke alle har vert ein veldig stor inspirasjon her inne, har eg tenkt å avsløre oppskrifta på min FANTASTISKE soppsaus!:sikle:
Den er VELDIG enkel å lage, men smakar nyyydelig!!
I kveld skal eg faktisk ha den ilag med grilla kylling! Men den kan brukast ilag med all anna kjøt...:p

Du treng:
- Ein halv- til ein pose vanlig champignon.
- Meierismør
- Hindu sitt grillkrydder (MÅ være den typen!)
- 1pk Lett rømme.
- Ein liten dæsj ketshup..

Slik gjer du:

- Smelt ganske masse smør i panna
- Kryddre smøret med masse krydder
- Steik soppen..
- Tilsett rømme og ketshup..

Tjukkelse bestemmer ein med lettrømma sjølv... Blir den for tjukk, kan man ha i litt kremfløyte..
Sausen/Stuinga skal vere litt sterk på smak, og ikkje for mykje ketchup-smak.. Dette smakar du deg fram til!!:)

Viss eg vil ha noke Suuupergodt til middag, lagar eg dinna, men tilsetter steikt kjøtt eller pølse, løk og paprika! Då blir det ei eiga gryte!! Mmmm

Vel bekomme!! ;)

Kanutten
23-11-09, 18:46
Skal prøve!!! :heia: Tusen takk!

mofe
23-11-09, 18:46
Overfører denne til oppskriftsforumet jeg, og endrer overskriften litt :)

BlirFjong
23-11-09, 19:19
Nam nam :)
Jeg lager en som er nesten helt lik bare med seterrømme og ikke ketchup.. Kanskje jeg må prøve ketchup.. hmm..

Jeg krydrer min med salt, pepper og paprikapulver.

Hette
23-11-09, 20:00
Hugs, ikkje so mykje ketchup! :)
Har nettop ete, og det var nyyydelig, som vanlig! :p

Fleire eg kjenner, som ikkje liker sopp syns dinna sausen er kjempegod!
Har ikkje rekna på KH, men trur nok ikkje det er so mange! :)

Hette
23-11-09, 20:00
Heilt i orden MOFE! :)

Iset
23-11-09, 21:04
Digg, jeg elsker sopp og soppstuing og rømme og fløte og alt som har med det å gjøre, hehe. Og grillkrydder er good! Jeg pleier å lage en nyydelig soppsaus med sopp, en boks fløte, litt soyasaus og evt. kraft fra stekt kjøtt, det blir helt fantastisk. Men denne SKAL prøves snarest. :nam:

mofe
23-11-09, 21:04
Veldig godt å ha i smøreost syns jeg :ja: