Nannah
24-11-09, 23:17
Dette er gammelmåten å lage ribbe på...før det ble moderne med Svor på ribba ble den skåret av og ribba lagt i langpanne m bensiden opp!
Dette krever en ganske fet ribbe. Langstek den på 140g 4-6 timer alt etter tykkelse. Den skal være så mør at kjøttet ramler av bena og fettet har en fløteaktig konsistens.
Denne ribba er juleribba for meg....kan godt spise m svor..men julaften skal ribba lages på gammelmåten. Og serveres med hjemmelagede julepølser og medisterkaker samt både surkål og kålstuing!
Flere gamle oppskrifter følger siden..
Dette krever en ganske fet ribbe. Langstek den på 140g 4-6 timer alt etter tykkelse. Den skal være så mør at kjøttet ramler av bena og fettet har en fløteaktig konsistens.
Denne ribba er juleribba for meg....kan godt spise m svor..men julaften skal ribba lages på gammelmåten. Og serveres med hjemmelagede julepølser og medisterkaker samt både surkål og kålstuing!
Flere gamle oppskrifter følger siden..