Dietta
25-11-09, 08:50
Hos oss er det ikke jul uten hjemmelaget sild, så jeg tenkte jeg skulle legge inn de oppskriftene vi bruker :)
Jeg bruker Carlo kryddersildfileer på boks (blå boks) i alle oppskriftene. Det er sukker i laken :(, men det finnes helt sikkert andre alternativer å bruke her. Har brukt Carlo i mange år, fordi vi synes den er best, og at kryddersildfileer gir bedre smak enn rene sildefileer :D
Sursild:
Lake:
2 deler vann
1 del edikk 7 %
2 deler søtningsmiddel
Kokes og avkjøles
Kryddersildfileer
Løk i ringer
Klipp opp sild og legg lagvis med løk på glass, og hell laken over.
Dillsild:
1 boks seterrømme
1 pose majones (Mills majones i eske. Kan jo bare byttes ut med et mer
lavkarbo alternativ)
1-2 grovhakket løk
masse tørket dill
kryddersildfileer
Bland basen sammen og klipp i kryddersildfileene.
Rockeforsild:
2 dl majones
1 dl seterrømme
100 gram rockefor
100 gram stangselleri
event litt eple
event litt konjakk
salt og pepper
Røres jevnt, tilsett sild, stangselleri, event eple. Smakes til med salt og pepper, og konjakk for de som ønsker det ;)
Lager også tomatsild som er kjempegod, men dessverre synes jeg ikke det blir bra resultat med kunstig søtningsmiddel. Jeg har bare prøvd å lage den med natreen pulver, men detter et par dager synes jeg den ble litt rar i smaken.
Legger den inn alikevel, kanskje noen har erfaringer med for eks sukrin i stedet.
Tomatsild:
1/2 dl rapsolje
1/2 dl edikk 7 %
1/2 dl tomatpure
2 ss vann
1 1/2 dl sukker (huff - ikke bli sinna her da dere)
litt knust pepper
løk i ringer
event laubærblad og litt dill på toppen
Ha alt det "tørre" i en bolle, oljen dryppes i til slutt. Smakes til med pepper. Ha sausen i en bolle og bland i sild og løk.
Nam - nam ;)
Jeg bruker Carlo kryddersildfileer på boks (blå boks) i alle oppskriftene. Det er sukker i laken :(, men det finnes helt sikkert andre alternativer å bruke her. Har brukt Carlo i mange år, fordi vi synes den er best, og at kryddersildfileer gir bedre smak enn rene sildefileer :D
Sursild:
Lake:
2 deler vann
1 del edikk 7 %
2 deler søtningsmiddel
Kokes og avkjøles
Kryddersildfileer
Løk i ringer
Klipp opp sild og legg lagvis med løk på glass, og hell laken over.
Dillsild:
1 boks seterrømme
1 pose majones (Mills majones i eske. Kan jo bare byttes ut med et mer
lavkarbo alternativ)
1-2 grovhakket løk
masse tørket dill
kryddersildfileer
Bland basen sammen og klipp i kryddersildfileene.
Rockeforsild:
2 dl majones
1 dl seterrømme
100 gram rockefor
100 gram stangselleri
event litt eple
event litt konjakk
salt og pepper
Røres jevnt, tilsett sild, stangselleri, event eple. Smakes til med salt og pepper, og konjakk for de som ønsker det ;)
Lager også tomatsild som er kjempegod, men dessverre synes jeg ikke det blir bra resultat med kunstig søtningsmiddel. Jeg har bare prøvd å lage den med natreen pulver, men detter et par dager synes jeg den ble litt rar i smaken.
Legger den inn alikevel, kanskje noen har erfaringer med for eks sukrin i stedet.
Tomatsild:
1/2 dl rapsolje
1/2 dl edikk 7 %
1/2 dl tomatpure
2 ss vann
1 1/2 dl sukker (huff - ikke bli sinna her da dere)
litt knust pepper
løk i ringer
event laubærblad og litt dill på toppen
Ha alt det "tørre" i en bolle, oljen dryppes i til slutt. Smakes til med pepper. Ha sausen i en bolle og bland i sild og løk.
Nam - nam ;)