View Full Version : Jakten på den ultimate mikro-pannekake
Ja, jeg holder på med et eksperiment nå. Pannekake i mikroen. Vil noen bli med og eksperimentere?
I dag laget jeg en pannekake av 2 egg, 1/3 boks rømme (hadde ikke mer), 2 ts sukrin, 10 vaniljedråper og 4 ts Fiberhusk. Den smakte veldig lite, egentlig, og jeg tror jeg har hatt i aaaltfor mye Fiberhusk, så neste gang blir det halvparten av dosen av det, + mer rømme. Jeg tenker også å ha i blåbær eller bringebær før jeg steker den.
Nuket den i 2 minutter, forresten, i en liten rund plastbolle (oppbevaringsboks som tåler mikro). Slapp snuing og passing av komfyr osv, bare smelte den rett i formen, nuket den, snudde den på en tallerken og vips.
Det som er genialt med disse, om man har i litt mindre Fiberhusk og bruker en litt større skål så de blir større i omkrets, er at man kan rulle dem sammen og bruke dem som tortilla, feks. Eller fylte pannekaker til middag, men det har jeg ikke prøvd ennå. Dette er jo skikkelig på eksperimenterings-stadiet, håper folk blir med og prøver seg så vi kan finne den ultimate pannekaken. Mikro-pannekake, that is. http://foreldreportalen.no/forum/images/smilies/biggrin.gif
http://i69.photobucket.com/albums/i52/Garacat/DSC00871.jpg?t=1259237339
http://i69.photobucket.com/albums/i52/Garacat/DSC00873.jpg?t=1259237350
Den så iallefall veldig god ut!!
Kanskje ha i litt kardemomme for smaken sin del, og ev. ei lita klype salt :ja:
Salt ja! Det glemte jeg. Og den smakte ikke verre enn at jeg spiste opp hele greia, hehe. Fikk 2 pannekaker utav røren. Den andre skal jeg spare til veslegutt når han står opp fra hvilen sin. Denne er sikkert god med pålegg på, siden den ikke er så søt. Men som sagt, mindre Fiberhusk, salt og kanskje litt kanel/kardemomme ja. :D
Hei og hå, noe så lurt! :)
Jeg vil gjerne lage pannekaker/lefser til matpakke o l, men hater stekingen. Og det hadde nok ikke falt meg inn av meg selv å steke dem i microen.
Jeg laget en liten prøverunde og de smakte aldeles utmerket. Minuset var at de hang litt dårlig sammen og hang litt fast i underlaget, måtte slikkepottlirke dem forsiktig av asjetten jeg stekte på, og så måtte den vaskes før ny steking. Det gikk greit, men det ville kanskje vært lettere om man ventet til de var kalde med å ta dem bort.
Jeg brukte:
2 egg
1 dl CF (bittelitt mer)
25 g smeltet smør
2 ts Sukrin
2 ts fiberhusk
1 ss vann
litt salt
litt kardemomme
Det ble fire pannekaker med diameter 15-16 cm, steking på full guffe (950 W på min) i 2 min.
Ble visst revet med her jeg også, så i dag skal det bli mikro-pannekake til middag ;)
Rapport kommer :)
Hei og hå, noe så lurt! :)
Jeg vil gjerne lage pannekaker/lefser til matpakke o l, men hater stekingen. Og det hadde nok ikke falt meg inn av meg selv å steke dem i microen.
Jeg laget en liten prøverunde og de smakte aldeles utmerket. Minuset var at de hang litt dårlig sammen og hang litt fast i underlaget, måtte slikkepottlirke dem forsiktig av asjetten jeg stekte på, og så måtte den vaskes før ny steking. Det gikk greit, men det ville kanskje vært lettere om man ventet til de var kalde med å ta dem bort.
Jeg brukte:
2 egg
1 dl CF (bittelitt mer)
25 g smeltet smør
2 ts Sukrin
2 ts fiberhusk
1 ss vann
litt salt
litt kardemomme
Det ble fire pannekaker med diameter 15-16 cm, steking på full guffe (950 W på min) i 2 min.
Høres good ut, jeg skal prøve dem til kvelds! Jeg stekte pannekakene i mikroform, hang ikke fast i det hele tatt. Jeg bare snudde på formen og ristet litt. Men mulig mine pannekaker var litt mer kompakte, kanskje. Greit å vente til de ikke er glovarme ja, da er sjansen større for at de ikke går i stykker.
Jeg lagde en middagsvariant:
3 egg
3 ss (store) rømme
3 ss fløte
6 ss vann
3 ss baconfett
3 ts fiberhusk
1/2 ts salt
Røra stod og fikk svelle en halvtimes tid....
Mikra de på middagstallerken(hang litt fast) hang godt sammen og smakte godt.
Eneste minuset er at de blir blasse... Men tok en runde med baconbiter i, og det ble ekstra godt :D
Jeg vurderte å ha baconbiter i idag, men hadde bare lekkert skogsbacon og ville ikke sløse det bort om pannekakene ikke ble bra, hehe. Men da skal jeg prøve det!
Jeg lagde en middagsvariant:
3 egg
3 ss (store) rømme
3 ss fløte
6 ss vann
3 ss baconfett
1/2 ts salt
Røra stod og fikk svelle en halvtimes tid....
Mikra de på middagstallerken(hang litt fast) hang godt sammen og smakte godt.
Eneste minuset er at de blir blasse... Men tok en runde med baconbiter i, og det ble ekstra godt :D
Du hadde ikke noe melgreier i?
Du hadde ikke noe melgreier i?
Å jodda, hadde fiberhusk i. Har retta opp nå :D
Aha, ble litt usikker siden du skrev at røren skulle svelle, og lurte på hvorfor. :lol:
Flottings! Det blir kylling med blomkålmos i kveld, men i morgen skal jeg og sønnen min ha denne til lunsj! Han elsker all eksperimenteringen min for tiden, hehe.
Prøvd å søke på dette, men hvor får jeg kjøpt fiberhusk?
Jeg kjøpte på Ultra, de har nok på Meny og slike steder også, og i helsekosten. :)
Ser sånn ut:
http://www.evitamin.se/3/product_p558897.jpg
Jeg kjøpte på Ultra, de har nok på Meny og slike steder også, og i helsekosten. :)
Ser sånn ut:
http://www.evitamin.se/3/product_p558897.jpg
Takker, vet at mannen skal innom Ultra for flere ketolyse-tabeletter i dag så skal be han se etter fiberhust :)
Bytt ut sukrin, med sukrin MELIS!
og ha i kokosmel:p
foresten, de så delikate ut!
Jeg fikk ikke tak i vaniljedråper på butikken - er det krise eller går det fint uten?
Jeg har kun Splenda - bruker jeg lik mengde? Eller mer? Mindre?
Jeg prøvde disse uten vaniljedråper og med Splenda i stedet for Sukrin.
De ble kjempegode!!! Spesielt likte jeg dem med hvitost på!
Men røra ble veldig tykk etterhvert - går det an å spe den med vann eller fløte?
En liten ting...
Det sies jo at brøderstatninger kan hemme vektnedgangen.....derfor spiser jeg lite slikt.
Men dette er vel neppe en brøderstatning??? Og uten Splenda / Sukrin er den vel super ketolysemat?
Spiste nettopp 2 pannekaker med smør , graddost og bitte litt paprika......kjempegodt!!!
hva er fiberhusk? fungere det som erstatning for mel? hvor mye karb.?
Det er knuste frø synes jeg å huske. Med 0 karbo - det står det iallefall på min pakke.....
JBKM er også et bindemiddel og kan bare erstattes med Fiberhusk.
Soyamel inneholder masse karber, så det blir noe helt annet om du bytter ut bakemix/soyaproteiner med det.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:NUU275495WJ59M:https://www.bonushelse.no/var/ezwebin_site/storage/images/nettbutikk/annet/fiberhusk-300g-pose/301-8-nor-NO/Fiberhusk-300g-pose_medium.jpg Fås kjøpt på Meny og ICA i hvert fall, og i mange helsekostbutikker!
hva er fiberhusk? fungere det som erstatning for mel? hvor mye karb.?
Jaja, de kom i omvendt rekkefølge disse quotene, men du skjønner hva jeg mener!;)
Genialt!
Jeg laget en forenklet versjon av Gerds fløtepannekaker, og stekte på et bakepapir i ca 3 min. Ble veldig bra! Slapp stresset med å forsøke å snu de i panna :rolleyes: Og kunne bare tippe de rett fra bakepapiret til tallerkenen, de slapp veldig lett.
Her er min variant som ble kjempegod!!
2 pannekaker:
2 egg
1/2 boks CF
2 ts sukrin
2 ts fiberhusk
litt kardemomme
litt salt
10 vanilje-essens dråper
Stekte dem i 2.5 minutt på full guffe og spiste den ene til frokost med pittelitt heistad blåbærsyltetøy og splenda. Den andre skal jeg spise kald med smør og gräddost!! :D
Kjempegod!!
Har testet idag, og enn så lenge ligger den pannekaken (nesten en hel) enda i magen min :) Godt med smør og gräddost! Sliter litt med egg, men satser hardt på at denne går bra. Lite eggsmak "lurer" visst magen min, såpass at jeg tror det er i hodet det sitter..
Konsistensen blir liksom litt svampete på alle pannekakene jeg lager, blir deres også det? Det er kanskje mikroen som gjør det, for når jeg lager Mock Danish blir den også sånn. Jeg liker det altså, men skulle ønske konsistensen kunne bli mer som ekte pannekake.
Jeg har ganske flytende røre, og smører et veldig tynt lag på bakepapir. Da blir den akkurat som "normal" pannekake uten de brune flekkene. Tar litt ekstra smør i røra for å få smaken.
Aha, jeg har nok for tykt lag i formen og for fast røre, skal prøve ditt tips i dag, Carisma. :D
Ja, jeg bruker kke noen form. Bare bakepapir, kanskje en tallerken under hvis det er vanskelig å få det inn med røra på.
Elizabethcita
06-01-10, 17:05
Er tom for egg akkurat nå, men skal sannelig teste dette så snart vi får fyllt opp kjøleskapet her...
Genialt!:D
Ganske enkelt genialt!
Takk til Iset for ideen, til Gerd for oppskrift og Carisma for stekemetode!:klem::suss:
Carisma for stekemetode!:klem::suss:
Ingen årsak! Jeg har blitt litt forelska i mikroen min i det siste, den gamle haugen! Og den var på vei ut for et års tid siden, vi skulle bare vente på container i borettsalget! :eek:
Nå har jeg jo funnet ut at den kan brukkes til massevis :ja:
Jeg fikk ny mikro til bursdagen min i sommer. Fant ut at den gamle var 12 år gammel og sa til gubben at vi nok kunne regne med at den røk snart.
Så han kjøpte en ny FØR den gamle røk, vel vitende om at jeg er ganske så avhengig av den. Den og stavmikseren!:love:
Og nå har jeg fått enda en god grunn til å være glad i mikroen min!:sikle:
Byttet ut salt/baconfett i Gerds oppskrift med kardemomme og bittelitt søtstoff! Mmmmm, pannekakevafler!:sikle:
Spises med meierismør skåret med ostehøvel eller rømme og ørelite bringebær!:sikle:
Eller hva man nå måtte like på vaflene!;)
Hadde revet parmesan i røra, snacks... :sikle:
Kanel_i_kursiv
13-01-10, 22:33
Takk takk takk!
Å vakre, gode mennesker, nå går alt så meget bedre :-)
Mikropannekake var akkurat det jeg trengte for å ikke gi opp. Jeg fikk akutt egg-vegring for noen dager siden, og synes "alt" smaker egg, men dette var supert!
Jeg lagde mine slik:
2 egg
100 g CF (hadde jeg hatt flere karbohydrater å gå på i budsjettet ville jeg hatt i mer tror jeg)
2 ts sukrin melis
3 1/2 DRØY ts fiberhusk
litt salt
noen vaniljedråper
godt med kanel
Ble to store, flate pannekaker. Den ene spiste jeg til frokost med cocosa på, det var okai. Den andre hadde jeg til lunch med oppdelt avocado, tynn påleggsskinke og cheddarost. Smurte cocosa på som smør. Det var helt nydelig!
Tror jeg kommer til å skippe sukrin melis i de neste, for det ble unødvendig sammen med det salte pålegget synes jeg :-)
Jeg gned tallerkenen inn med smør (bare presset nedpå en liten klump og skjøv den rundt) på midten og langs kantene.
Da slapp de så lett og fint med litt lirking :-)
Svampkonsistensen blir mindre svampete om du lager dem tynnere (tynnere røre) og legger dem opp-ned en stund før du putter dem i kjøleskapet/matboksen/munnen. :-)
Takk takk takk :-)
Går det ann å steke i vaffeljern kanskje? Blir kanskje litt "feil" med de rutene?
Går det ann å steke i vaffeljern kanskje? Blir kanskje litt "feil" med de rutene?
Har ikke prøvd, men for meg hadde det ikke blitt feil.
Både lagde dem og spiste dem som vafler, jeg!:p
Med søtstoff i røra og rømme og litt bringebær på!:sikle:
Drømmeplassen
05-03-10, 11:22
Her er min variant som ble kjempegod!!
2 pannekaker:
2 egg
1/2 boks CF
2 ts sukrin
2 ts fiberhusk
litt kardemomme
litt salt
10 vanilje-essens dråper
Stekte dem i 2.5 minutt på full guffe og spiste den ene til frokost med pittelitt heistad blåbærsyltetøy og splenda. Den andre skal jeg spise kald med smør og gräddost!! :D
Kjempegod!!
Hva er CF? ser det står i flere oppskrifter
Creme Fraiche. CC = cottage cheese.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.