Almar
02-12-09, 13:40
Blir litt forvrret av de forksjellige lavkarboreningene og forskjellige anbefalinger ang fett og karbohydrater. Noen mener jo at dersom man skal spise karbohydrater så skal de spises separat uten å blande de med fett. (Lindberg) Noen mener de skal spises på slutten av et måltid med mye fett, (Skaldeman) mens andre mener hvis man først skal spise litt raske karbohydrater, skal det spises med masse fett, for da stiger ikke blodsukkeret så mye (tror det var O.E).
Hva er egentlig riktig? Tenker f.eks på sjokolade. Jeg har begynt å lage litt sjokolade i helgene, og da blander jeg 86% sjokolade med masse fett (smør, cocosa og fløte. Blir ca 22 raske kh tilsammen, som jeg som regel fordeler over to dager).
Men så blir jeg så usikker på om de er dumt. Har jo lært at karbohydrater åpner for fettlagring, og tenker da at når jeg kombinerer disse sånn som i denne sjokoladen vil kroppen lagre fettet? Eller er det bra å blande ut karbohydratene med fettet, slik at ikke man får en så stor blodsukkerstigning, og dermed ikke vil lagre fett? Hva er egentlig riktig, og hvorfor? Noen som kan forklare? :confused:
Hva er egentlig riktig? Tenker f.eks på sjokolade. Jeg har begynt å lage litt sjokolade i helgene, og da blander jeg 86% sjokolade med masse fett (smør, cocosa og fløte. Blir ca 22 raske kh tilsammen, som jeg som regel fordeler over to dager).
Men så blir jeg så usikker på om de er dumt. Har jo lært at karbohydrater åpner for fettlagring, og tenker da at når jeg kombinerer disse sånn som i denne sjokoladen vil kroppen lagre fettet? Eller er det bra å blande ut karbohydratene med fettet, slik at ikke man får en så stor blodsukkerstigning, og dermed ikke vil lagre fett? Hva er egentlig riktig, og hvorfor? Noen som kan forklare? :confused: