hCon
07-12-09, 15:52
Hei forum. Kona og jeg har stått på lavkarbo i over to år nå. Vi skulle ikke ned i vekt, men vekk fra karber. I forrige uke var jeg hos legen for en helsesjekk, og tok samtidig en kolesterolprøve. Den var ikke positiv. Aner ikke hvor lenge jeg har gått med høyt kolesterol, kanskje siden jeg byttet kosthold? Blodtrykket var også for høyt.
Siden jeg som sagt ikke slanker meg (og absolutt ikke har behov for det), så tror jeg muligens at lavkarbo blir for risikabelt for min del. Men tilbake til karbohelvetet vil jeg absolutt ikke.
Derfor vurderer jeg GI-metoden. Har kjøpt en bok, og der står det mye fint om dietten, men som hardbarka lavkarbofan blir jeg veldig skeptisk når jeg leser at man skal trykke i seg 200-250 gram karbohydrater om dagen, og at man skal ha en fordeling i nærheten av 40 % karber, 30 % fett og 30 % proteiner. Greit nok at vi snakker om "sunne" karber, men allikevel... det virker skummelt!
Noen med erfaring her?
Siden jeg som sagt ikke slanker meg (og absolutt ikke har behov for det), så tror jeg muligens at lavkarbo blir for risikabelt for min del. Men tilbake til karbohelvetet vil jeg absolutt ikke.
Derfor vurderer jeg GI-metoden. Har kjøpt en bok, og der står det mye fint om dietten, men som hardbarka lavkarbofan blir jeg veldig skeptisk når jeg leser at man skal trykke i seg 200-250 gram karbohydrater om dagen, og at man skal ha en fordeling i nærheten av 40 % karber, 30 % fett og 30 % proteiner. Greit nok at vi snakker om "sunne" karber, men allikevel... det virker skummelt!
Noen med erfaring her?