EmilyB
07-12-09, 17:21
Fant en helt nydelig rett på matprat.no, som jeg lagde i går:
http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7457
400 g ytrefilet av svin
2 ss margarin /olje til steking
¾ stk purre eller ca. 2 sjalottløk
2 stk fennikel
1 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 dl crème fraîche
½ ts malt muskat
Slik gjør du:
1. Brun margarin/olje og tilsett strimlet svinekjøtt. Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent.
2. Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter.
3. Tilsett grønnsakbuljong og créme fraiche og smak til med muskat. La gryten trekke ved kokepunktet et par minutter.
Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.
Jeg lagde både med purre OG sjalottløk og det ble kjempegodt. På selve oppskrften på matprat står det at man skal servere med basmatiris. På lavkarbo går selvsagt ikke det. Finn en god salat eller jukseris, det duger like bra. Jeg tror også jeg skal øke målene på sausen neste gang. Nå ble det veldig lite synes jeg.
http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7457
400 g ytrefilet av svin
2 ss margarin /olje til steking
¾ stk purre eller ca. 2 sjalottløk
2 stk fennikel
1 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 dl crème fraîche
½ ts malt muskat
Slik gjør du:
1. Brun margarin/olje og tilsett strimlet svinekjøtt. Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent.
2. Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter.
3. Tilsett grønnsakbuljong og créme fraiche og smak til med muskat. La gryten trekke ved kokepunktet et par minutter.
Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.
Jeg lagde både med purre OG sjalottløk og det ble kjempegodt. På selve oppskrften på matprat står det at man skal servere med basmatiris. På lavkarbo går selvsagt ikke det. Finn en god salat eller jukseris, det duger like bra. Jeg tror også jeg skal øke målene på sausen neste gang. Nå ble det veldig lite synes jeg.