View Full Version : Sjokolade m/kokos


Jademor
08-12-09, 01:28
Hei.

I kveld ble jeg veldig fysen på noe godt, og forsøkte meg på å lage sjokolade. Den ble så god at jeg bare må dele den med dere:geip:

Sjokolade m/kokos

100 gr Delfiafett
100 gr Tine meierismør
3 dl fløte
10 gr Splenda
120 gr Bakekakao
200 gr Kokos

Smelt delfiafett i en kjele, på svak varme. Hell i fløten, og kok forsiktig opp. Rør inn smøret, og ferdigblandet kakao og splenda, og rør inn kokosen til du får en ganske tykk sjokolademasse. Bre så massen ut på et smurt bakepapir, gjerne på et stekebrett, og sett det kjølig.

Det ble 600 gr masse i 97 små biter, og 0.12 gr karbohydrater pr stykk.

Kan bruke mindre kokos også da, for å få ned karbohydratene ytterlige, eller bruke litt hakkede valnøtter i stedet;) Bare å bruke fantasien. Til jul tror jeg at jeg skal prøve å kombinere med bringebærgele. Lage en slags Troika-type:p

Noen her inne som har forslag til hjemmelaget gele med Splenda, eller Fribol, kanskje?

Må bare si at jeg storkoser meg her inne:) Har fått mange gode tips... Selv begynte jeg på lavkarbo (Skalderman), i Mai, og har til nå gått ned ca 23 kilo:D Bare fir-fem kilo igjen, så skal jeg roe ned og prøve å finne ballansen.



Snart god jul, fra Jademor:klem:

Charlott
08-12-09, 08:12
Kan ta det med her også, valnøtter ligger IKKE på 0 karbs, har vel sett tall fra drøyt 3 og opp over 9 gr karb pr 100 gr. Litt dumt om noen tror det er 0 og langer innpå ;)

forvirret
08-12-09, 08:36
Kan ta det med her også, valnøtter ligger IKKE på 0 karbs, har vel sett tall fra drøyt 3 og opp over 9 gr karb pr 100 gr. Litt dumt om noen tror det er 0 og langer innpå ;)

Hvorfor er det slik? Jeg har spist macadamia nøtter som har 2% karb, og andre macadamia som har 8% !!
Kan man stole på varedeklarasjonen? er det de forskjellige produsentene som klarer å lage så stor forskjell på karboinnholdet eller er det bare bullshit?
Blir forvirret jeg....:confused:

Charlott
08-12-09, 08:42
Søren om jeg veit hvorfor det er slik, det gjør absolutt ikke ting enklere for oss brukere i allefall.... er altfor mange varer det er slik på :/

Jademor
08-12-09, 13:15
Sorry:o da har jeg blitt feilinformert.:rolleyes: Men, men, det er jo ikke så mye valnøtter som skal til da, og hvis man bruker Fribol, som HAR 0 karbo, i stedet for Splenda, så blir det bedre;)

Photobscura
08-12-09, 13:50
Hei, så du hadde posta dobbelt, så jeg sletta den ene tråden din :)

Jademor
08-12-09, 16:54
Takk:snill:

Skulle bare redigere noe, så ble det plutselig dobbelt:rolleyes: ...

LiMe
09-12-09, 10:41
Er det ikke mye karber i kokos?????

frkprym
09-12-09, 12:52
Er det ikke mye karber i kokos?????

Iflg min pakke er det 8 karber pr 100 gram, iflg næringsinnhold.no 6,4 gram. (Det varierer kanskje noe med veskeinnhold). Er jo ikke så mye det.

Jademor
09-12-09, 22:42
Hei... Kjøpte Coop sin kokos i dag. Den ligger bare på 6,5 karber;)
Kokosmakroner med Fribol, blir min kos i jula. Litt tørre kanskje, men kjempegode på smak:p Så laga jeg en ny runde med sjokolade. Uten kokos denne gangen. Hadde heller i bittelitt tørrkaffe, og så bytta jeg ut Splenda med Fribol, som har 0 karber. Herregud så mye godt man kan spise egentlig. Bare man har litt fantasi, og lyst til å lage:D

Johanna
11-12-09, 21:26
Da har jeg lagd sjokolade m kokos. Nydelige og lett og lage. Skal prøve uten kokos neste gang.
Tusen takk til Jademor som deler gode oppskrifter! :D

beristra
12-12-09, 09:25
Må fortelle om den ultimate sjokoladeopplevelsen min:
1 plate Chavalier mørk sjokolade smeltes med Cocosa. Eggedosis av 2 egg med litt Stevia blandes sammen med mixer. Has i konfektformer med en liten valnøttbil i. Lagde også noen med finhakket rød Chili, nydelig. Julegodteriet er i boks.

beristra
12-12-09, 09:26
Tjihi, allefall valnøttbit, ikke bil....

hvalross
06-02-10, 19:58
Heia.
Siden jeg bor i utlandet og ikke har så mye peiling på de forskjellige søtningstoffene, kan jeg bruke canderel istede for splenda?

moochie
06-02-10, 20:25
Heia.
Siden jeg bor i utlandet og ikke har så mye peiling på de forskjellige søtningstoffene, kan jeg bruke canderel istede for splenda?

Jeg gjorde det før, da jeg bodde i utlandet, og det fungerte fint da, kan ikke tenke meg det har endret seg... ;)

Har forresten nettopp kosa meg med mitt lørdagsgodis nå.. et lite glass Pepsi Max og to små biter sjokolader a'la denne oppskriften, kjempe godt :)

hildabakk
02-05-10, 21:47
Synes 10 g splenda virker veldig mye... litt for søtt for min del tror jeg.