View Full Version : "Bærdolfsalat"


Gerd
30-12-09, 20:30
”Bærdolfsalat”

Dette er da en bærvariant av waldorfsalat ;)

1 bx kremfløte- vispes stiv
1 pose majones- blandes i
2-3 ss rømme- blandes i

Tilsett frosne bær:

-Bringebær
-Jordbær
-Skogsbærblanding

Jeg brukte litt av hvert. Veide ikke opp, men tok til jeg syns det var nok :D

-Bæra røres inni ”sausen”

Tilsett så:

-2-3 stilker stangselleri- små biter
-3.4 ss småkutta rødløk
- Ønsket mengde valnøtter i biter.

Røres godt sammen.

Rett før servering smakes den til med sitron-saft. Jeg brukte 2-3 ss.

Denne var frisk og syrlig, og veldig god til kalkun :D

Edit 2010: La bærene tine og renne av seg saften før du blander de i krem/majonesen/rømmen. Da blir den mye fastere.
Smak til med ev. sukrin.

http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1873&albumid=327&dl=1263743847&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=1873)

http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1827&albumid=130&dl=1262201302&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=1827)

Kitt
30-12-09, 20:49
Blir nok ikke laget til i morgen, men skal huske den til senere anledninger!:sikle:

Anne
30-12-09, 20:58
Denne burde vel nesten hete "Gerds Valdres-salat":p
Ser god ut den, Gerd:klem:

Charlott
30-12-09, 20:59
Skal jeg jammen prøve til kalkunen i morgen :D

Gerd
30-12-09, 22:39
Denne var frisk og syrlig, og veldig god til kalkun :D

Karin
31-12-09, 01:51
Interessant! Må nok prøve dette, ja!

whynn
14-06-10, 22:47
oj, !! fungerte denne litt som vadorfsalat eller? i forhold til spekemat mener jeg..?! fro jeg har kjøpt den helt venlige fra delikat å den er det 6.5 kh per 100g å da kan jeg lissom ha så bittelite av gangen...

har du regnet på hvor mye karbo det er i denne?

Gerd
15-06-10, 08:52
Ja denne fungerte godt :D

Har ikke regna på karbene, det kommer an på hvor mye bær man bruker :ja:

whynn
15-06-10, 12:40
Gleder meg til og prøve :))