View Full Version : Brød/kjeks
Fant oppskriften til disse på et svenskt forum. (http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=110)
Jeg hadde disse nystekte til frokost i dag, med salami
/majones og meierismør/ost og skinke. Knallgodt synes jeg :)
30 g (1/2 dl) Linfrø
30 g (1/2 dl) Mandler
10 g (1msk) Sesamfrø
5 gr fiberhusk
2 egg
2 msk smeltet smør
1/2 ts salt
Kan også smaktilsettes med feks kardemomme eller kanel (jeg droppet det)
Gjør slik:
1. Mal linfrø, mandel, sesamfrø og fiberhusk (Jeg har bare mandelkvern, og det gikk fint)
2. Vispe sammen eggene og bland i melblandingen sammen med smeltet smør.
3. Sett på bakepapir med spiseskje, spre de ganske tynt utover. Blir ca 8-12 stk avhengig av hvor store du vil ha de (Jeg lagde 8)
Stekes på 150 gr i 20 minutter.
Om du vil ha de mer sprø, slå av ovnen og la de stå en stund til.
Oppbevares i kjøleskap eller fryser.
Hva er fiberhusk???? Kjøpes hvor? Takk for oppskrift, skal prøves når jeg finner ut av fiberhusk.:rolleyes:
Jeg kjøper fiberhusk på Ica, finner det sikkert i andre større butikker eller i helsekost :)
Hvor mange karber er det i denne oppskriften mon tro? Det er jo noe med linfrø når de er malt.....
Hvor mange karber er det i denne oppskriften mon tro? Det er jo noe med linfrø når de er malt.....
Har "man" ikke blitt enige om at det ikke er karber som tas opp uansett om de er hele eller malte? Type kostfiber?
Hvor mange karber er det i denne oppskriften mon tro? Det er jo noe med linfrø når de er malt.....
Jeg mener også ha lest at linfrø ikke skal males, de frigjør et stoff som ikke er bra? Sikkert greit å bare male det andre.
Jeg kan desverre ikke hjelpe med utregning av karber. Men jeg synes de var veldig gode, og helt uten eggesmak :)
Linfrø inneholder ca 0 karber, malt eller ikke, de reiser bare rett igjennom.
De inneholder små mengder blåsyre som slett ikke er bra, men hvem spiser flere dl linfrø om dagen hver dag hele året?!??!;)
Det står jo karboinnhold oppgitt på siden :o
Det er 4,5 karber totalt ;)
Det står jo karboinnhold oppgitt på siden :o
Det er 4,5 karber totalt ;)
Problemet er at de forskjellige produsentene oppgir forskjellige tall!
Og særlig for knuste/ikke knuste!
Matvaretabellen sier 0karber i knuste linfrø. Hvor blir de så av? :rolleyes:;):p
Alle de 34karbene i den tabellen er kostfibre!
"Vi" har bestemt at linfrø er helt greit og inneholder lite karber! Så det så!:p
Ok, det er oppgitt 0 karber i linfrø på den svenske siden. Man får jo 8-12 slike "kjekser" ut av røren som har 4,5 gr karber totalt. Så blir ikke mye pr kjeks.
Tørkede linfrø 0 Kh
Mandel 4 kh
Sesamfrø 0,4 kh
Fiberhusk 0 kh
Egg 0 kh
Smør 80% fett 0,1 kh
Denne oppskriften ble testet ut igår, og jeg ble superfornøyd :D Dette er de beste kjeksene jeg har fått til så langt. Ett godt alternativ til brød og knekkebrød. Skal testes ut med både kanel og kardemomme også :rolleyes:
Disse er kjempegode. Jeg maler bare mandlene i foodprosessor. Rører inn resten helt. Slenger i litt ekstra solsikkekjerner og gresskarkjerner. Steker dem to til tre minutter lenger enn deg og ved 175 grader. Da får de en lett stekt smak (ikke svidd, nei). Tar dem ut av ovnen akkkurat når de begynner å bli gyllen i kanten. NYDELIG. nam nam:)
By the way; de er kjempegode, MEN tror nok de er veldig avførende:):(. Er blitt smertelig oppmerksom på dette den siste tiden. Trenger ikke noe andre avføringsmidler jeg nei.;) Anbefaler å ikke spise for mange om dag. Andre som har erfaring med dette??
By the way; de er kjempegode, MEN tror nok de er veldig avførende:):(. Er blitt smertelig oppmerksom på dette den siste tiden. Trenger ikke noe andre avføringsmidler jeg nei.;) Anbefaler å ikke spise for mange om dag. Andre som har erfaring med dette??
Det kan være linfrøene. Eller rett og slett at om du spiser for mange av disse glemmer du å få i deg de grønnsakene du skal i løpet av en dag.. ;)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.