View Full Version : Nannahs beste poteterstatning
Denne er den beste jeg har laget så langt! Smaker nydelig til pølser lr annen stekt mat.
1 middels blomkålhode
1 bit purre
100 g philadelphiaost
100-200g revet ost (cheddar blir best)
paprika pulver
litt smør
Kok blomkålbuketter og purre såvidt møre i lettsaltet vann. hell dem i et dørslag og press alt vann ut av dem m en rotstapper.
Ha kålmassen tilbake i kjelen og rør inn osten. Ha den i en smurt ildfast form og strø paprikapulver på toppen.
Stek 175g varmluft i 20 min ca
Denne blir også god om du blander in stekte baconbiter.
Er dette igrunn blimkålmos stekt i ovn? F0r det må jo være smaksens!
Paprika hørtes spennende ut på!
nei, den blir fastere en mosen..iaf den mosen jeg bruker å lage:)
Blomkålen skal ikke moses helt...bare klemmes tørr.
Høyrest spennande ut! Skal testast. Du har definitivt gjort blomkål ein mykje meir spennande ingrediens, Nannah! Takk! :)
Blomkål kan brukes til så mangt...nettopp for det den er så nøytral:)
Bare fantasien som setter begrensninger!
Må prøve denne! Tror ikke jeg har prøvd cheddar på blomkål før. Blir sikkert veldig godt! Og denne er uten fløte :) Jeg har en tendens til å pøse på med det ...
Denne har jeg i ovnen nå :D Blir spennende!
Ble HOFF krydder på toppen da, paprikan var tom.. Sikkert sukker i den, men men!
Jeg lagde den i går, ble veldig frisk og fin! :) Jeg hadde ikke purre, ble rødløk i stedet. Det funka veldig bra.
Kjempe god ble den! Å jeg som ikke liker blomkål engang :D De andre "normale" likte den også!
Hmm interessant, for jeg liker ikke så godt blomkål. Dette må prøves :)
Stappa var kjempegod! Hadde bare _litt_ smak av blomkål, og det var helt greit! :) Var veldig godt til pølser! Ville ikke hatt denne stappa til hva som helst, men kanskje til alt som man vanligvis har potetstappe til? :) (for en eller annen grunn kommer jeg bare på pølser nå..)
Tok bilde av det jeg! :D
6705 6706 6707
Det så bare -litt- godt ut da!!! :sikle:
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=6707&thumb=1&d=1263255947 (http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=6707&d=1263255947)
__________________
Mmmmmmmm :sikle: det så sykt godt ut.
Skal lage den "stappa" i dag og ha gryterett til, sikkert kjempe godt.
Takk for oppskrift Nannah :klem:
Hadde den i dag til stekt flesk. Nam nam:D:D
mmm denne var bare skikkelig god :D jeg hadde stekt bacon oppi.
Stappa var kjempegod! Hadde bare _litt_ smak av blomkål, og det var helt greit
Det skal IKKE bli stappe...meningen er å bare presse blomkålen mot veggene i dørslaget for å få bort alt vannet. Det som blir igjen da er ganske tørt og smuldrete. Den må kokes bare såvidt mør...ellers blir den bløt.
Det blir mer en slags grateng enn stappe..
Takk for fine, fristende bilder:klem:
skal prøve denne sammens med taco kjøttboller i dag :-)
Denne skal absolutt prøves ja :)
Det skal IKKE bli stappe...meningen er å bare presse blomkålen mot veggene i dørslaget for å få bort alt vannet. Det som blir igjen da er ganske tørt og smuldrete. Den må kokes bare såvidt mør...ellers blir den bløt.
Det blir mer en slags grateng enn stappe..
Takk for fine, fristende bilder:klem:
Åh, trodde det skulle bli stappe! :p Er det jeg tenker som potetmos :flau:
Og jeg vet jeg har allerede blitt fortalt dette på en annen tråd men.. Hva er en dørslag??
Men jeg kokte den bare mør da :) Fikk til noe rett! ;)
meningen er å bare presse blomkålen mot veggene i dørslaget for å få bort alt vannet.
Haha, nå så jeg for meg at du står og presser blomkålen din langs veggen på døra di, for å presse ut vann! :p
Dørslag er ikke det det samme som sil?
Var det jeg brukte hvertfall :P
Dørslag og sil er omtrent det samme, ja...begge deler funker like bra:)
Dytter på denne til glede for nye lesere :D
Denne minner meg om bakt potet med rømme, så i dag skal vi ha denne med kryddersmør, stekte biffstrimler, løk og sopp (eller bakt potet de lure som det heter på cafe) :sikle:
Står i ovnen nå. Hadde ikke paprikapulver, men blir sikkert god uansett :):)
Fantastisk god :) denne kommer jeg til å lage ofte :) :sikle:
Nam :P denne skal testes ut :P
Denne fortjener å komme frem i lyset. Jeg har vært i sverige og kjøpt deilige pølser helt uten stivelse( produsert for akkurat denne butikken), og da må jeg ha denne blomkålretten til, med muskattnøtt i og ikke paprikapulver på.
Denne fortjener en sommer-bump!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.