View Full Version : Nannahs beste poteterstatning


Nannah
06-01-10, 14:42
Denne er den beste jeg har laget så langt! Smaker nydelig til pølser lr annen stekt mat.

1 middels blomkålhode
1 bit purre
100 g philadelphiaost
100-200g revet ost (cheddar blir best)
paprika pulver
litt smør

Kok blomkålbuketter og purre såvidt møre i lettsaltet vann. hell dem i et dørslag og press alt vann ut av dem m en rotstapper.
Ha kålmassen tilbake i kjelen og rør inn osten. Ha den i en smurt ildfast form og strø paprikapulver på toppen.
Stek 175g varmluft i 20 min ca

Denne blir også god om du blander in stekte baconbiter.

Imse
06-01-10, 14:44
Er dette igrunn blimkålmos stekt i ovn? F0r det må jo være smaksens!
Paprika hørtes spennende ut på!

Nannah
06-01-10, 14:51
nei, den blir fastere en mosen..iaf den mosen jeg bruker å lage:)
Blomkålen skal ikke moses helt...bare klemmes tørr.

Furine
06-01-10, 17:59
Høyrest spennande ut! Skal testast. Du har definitivt gjort blomkål ein mykje meir spennande ingrediens, Nannah! Takk! :)

Nannah
06-01-10, 23:08
Blomkål kan brukes til så mangt...nettopp for det den er så nøytral:)
Bare fantasien som setter begrensninger!

blåbær
07-01-10, 01:03
Må prøve denne! Tror ikke jeg har prøvd cheddar på blomkål før. Blir sikkert veldig godt! Og denne er uten fløte :) Jeg har en tendens til å pøse på med det ...

Life_Tone
08-01-10, 15:37
Denne har jeg i ovnen nå :D Blir spennende!
Ble HOFF krydder på toppen da, paprikan var tom.. Sikkert sukker i den, men men!

blåbær
08-01-10, 16:38
Jeg lagde den i går, ble veldig frisk og fin! :) Jeg hadde ikke purre, ble rødløk i stedet. Det funka veldig bra.

Life_Tone
08-01-10, 20:18
Kjempe god ble den! Å jeg som ikke liker blomkål engang :D De andre "normale" likte den også!

scartz
10-01-10, 19:42
Hmm interessant, for jeg liker ikke så godt blomkål. Dette må prøves :)

scartz
12-01-10, 01:26
Stappa var kjempegod! Hadde bare _litt_ smak av blomkål, og det var helt greit! :) Var veldig godt til pølser! Ville ikke hatt denne stappa til hva som helst, men kanskje til alt som man vanligvis har potetstappe til? :) (for en eller annen grunn kommer jeg bare på pølser nå..)

Tok bilde av det jeg! :D

6705 6706 6707

Fumle
12-01-10, 11:02
Det så bare -litt- godt ut da!!! :sikle:

Lindabtn
20-01-10, 14:43
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=6707&thumb=1&d=1263255947 (http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=6707&d=1263255947)

__________________

Mmmmmmmm :sikle: det så sykt godt ut.

Skal lage den "stappa" i dag og ha gryterett til, sikkert kjempe godt.

Takk for oppskrift Nannah :klem:

belte
20-01-10, 18:55
Hadde den i dag til stekt flesk. Nam nam:D:D

Gus
08-02-10, 22:37
mmm denne var bare skikkelig god :D jeg hadde stekt bacon oppi.

Nannah
09-02-10, 16:28
Stappa var kjempegod! Hadde bare _litt_ smak av blomkål, og det var helt greit
Det skal IKKE bli stappe...meningen er å bare presse blomkålen mot veggene i dørslaget for å få bort alt vannet. Det som blir igjen da er ganske tørt og smuldrete. Den må kokes bare såvidt mør...ellers blir den bløt.
Det blir mer en slags grateng enn stappe..
Takk for fine, fristende bilder:klem:

Bubbla
10-02-10, 13:59
skal prøve denne sammens med taco kjøttboller i dag :-)

Karissima
10-02-10, 14:08
Denne skal absolutt prøves ja :)

scartz
12-02-10, 16:36
Det skal IKKE bli stappe...meningen er å bare presse blomkålen mot veggene i dørslaget for å få bort alt vannet. Det som blir igjen da er ganske tørt og smuldrete. Den må kokes bare såvidt mør...ellers blir den bløt.
Det blir mer en slags grateng enn stappe..
Takk for fine, fristende bilder:klem:

Åh, trodde det skulle bli stappe! :p Er det jeg tenker som potetmos :flau:
Og jeg vet jeg har allerede blitt fortalt dette på en annen tråd men.. Hva er en dørslag??

Men jeg kokte den bare mør da :) Fikk til noe rett! ;)

scartz
12-02-10, 16:39
meningen er å bare presse blomkålen mot veggene i dørslaget for å få bort alt vannet.

Haha, nå så jeg for meg at du står og presser blomkålen din langs veggen på døra di, for å presse ut vann! :p

Bubbla
12-02-10, 18:13
Dørslag er ikke det det samme som sil?
Var det jeg brukte hvertfall :P

Nannah
14-02-10, 08:19
Dørslag og sil er omtrent det samme, ja...begge deler funker like bra:)

Carisma
06-01-13, 17:01
Dytter på denne til glede for nye lesere :D

Denne minner meg om bakt potet med rømme, så i dag skal vi ha denne med kryddersmør, stekte biffstrimler, løk og sopp (eller bakt potet de lure som det heter på cafe) :sikle:

Bik
08-01-13, 21:54
Står i ovnen nå. Hadde ikke paprikapulver, men blir sikkert god uansett :):)

Bik
08-01-13, 23:25
Fantastisk god :) denne kommer jeg til å lage ofte :) :sikle:

bjørnemor
13-03-14, 16:07
Nam :P denne skal testes ut :P

Imse
02-05-14, 18:17
Denne fortjener å komme frem i lyset. Jeg har vært i sverige og kjøpt deilige pølser helt uten stivelse( produsert for akkurat denne butikken), og da må jeg ha denne blomkålretten til, med muskattnøtt i og ikke paprikapulver på.

StineK
02-07-19, 02:22
Denne fortjener en sommer-bump!