irjan
13-01-10, 14:03
Lavkarbo knekkebrød (glutenfritt)
Postet 02-11-09 kl 21:45 av irjan (http://forum.lavkarbo.no/blog.php?u=10789)
Oppdatert 04-01-10 kl 14:49 av irjan (http://forum.lavkarbo.no/blog.php?u=10789)
Savner du å spise noe som knaser...? Det gjorde jeg. I dag fiksa jeg det lett med denne. Herrrlig med smør og ost :p
2 dl havregryn (jeg brukte lettkokte, men store fungerer fint)
2 dl soyaprotein
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø med skall
2,5 dl linfrø
0,5 dl hel quinoa
0,5 dl rød quinoa
1,5 dl kikert mel
2 ts salt
2 ss fiberhusk (valgfritt)
1,25 liter vann
La røra svelle litt. Smør tynt utover 3 stekebrett med bakepapir. 'Del' opp før du steker... lag litt spor altså så du har noe å dele dem i etterpå. Jeg tok ut mine når de var halvstekte og skjærte de opp i passe biter med pizzahjulet mitt.
Stekes 1,5 time på ca 180 grader varmluft.
Stek knekkebrøda til de er gylne og sprø. Steketid avhenger av hvor mye vann du har hatt i røra...
Jeg har laget denne lavkarbo-oppskriften utfra en annen knekkebrød oppskrift jeg har. Jeg varierer den fra gang til gang etter hva jeg har i skuffen. Det er godt med mye frø.. men det er ikke så nøye hvilke syns jeg :)
Du kan også bytte ut meltypene etter det som passer deg best.
Håper den smaker!
Ut i fra denne oppskriften fikk jeg 48 stykker og de inneholder etter mine utregninger 2,85 g karbo pr stk. Ikke værst?
Postet 02-11-09 kl 21:45 av irjan (http://forum.lavkarbo.no/blog.php?u=10789)
Oppdatert 04-01-10 kl 14:49 av irjan (http://forum.lavkarbo.no/blog.php?u=10789)
Savner du å spise noe som knaser...? Det gjorde jeg. I dag fiksa jeg det lett med denne. Herrrlig med smør og ost :p
2 dl havregryn (jeg brukte lettkokte, men store fungerer fint)
2 dl soyaprotein
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø med skall
2,5 dl linfrø
0,5 dl hel quinoa
0,5 dl rød quinoa
1,5 dl kikert mel
2 ts salt
2 ss fiberhusk (valgfritt)
1,25 liter vann
La røra svelle litt. Smør tynt utover 3 stekebrett med bakepapir. 'Del' opp før du steker... lag litt spor altså så du har noe å dele dem i etterpå. Jeg tok ut mine når de var halvstekte og skjærte de opp i passe biter med pizzahjulet mitt.
Stekes 1,5 time på ca 180 grader varmluft.
Stek knekkebrøda til de er gylne og sprø. Steketid avhenger av hvor mye vann du har hatt i røra...
Jeg har laget denne lavkarbo-oppskriften utfra en annen knekkebrød oppskrift jeg har. Jeg varierer den fra gang til gang etter hva jeg har i skuffen. Det er godt med mye frø.. men det er ikke så nøye hvilke syns jeg :)
Du kan også bytte ut meltypene etter det som passer deg best.
Håper den smaker!
Ut i fra denne oppskriften fikk jeg 48 stykker og de inneholder etter mine utregninger 2,85 g karbo pr stk. Ikke værst?