Carisma
28-01-10, 22:10
Jeg har en ganske god kokebok om middelhavsmat, og i kapittelet om Tyrkia kom jeg over noe interessant. Der stod det at Besan mel bruktes mye i stedet for hvetemel; i sauser, bakverk og ikke minst frityrrøre. Søkte på Besan og fikk opp dette:
Besan / Gram / kikerter http://home.online.no/~candida/media/glutenfritt.gif
Besan, også kalt Gram, kommer opprinnelig fra Øst-India, og er et proteinrikt mel av kikerter. Melet er blekgult i fargen og har en noe sterk smak. Det er glutenfritt. Kan brukes i all baking, til pasta og i sauser. Fåes i asiatiske forretninger.
Noen som kjenner til dette?
Siden kikerter har mye lavere GI enn hvete så kanskje det kan brukes å f.eks jevne med?
Besan / Gram / kikerter http://home.online.no/~candida/media/glutenfritt.gif
Besan, også kalt Gram, kommer opprinnelig fra Øst-India, og er et proteinrikt mel av kikerter. Melet er blekgult i fargen og har en noe sterk smak. Det er glutenfritt. Kan brukes i all baking, til pasta og i sauser. Fåes i asiatiske forretninger.
Noen som kjenner til dette?
Siden kikerter har mye lavere GI enn hvete så kanskje det kan brukes å f.eks jevne med?