Muff-muff
03-02-10, 13:18
Hei, hei :) Lenge siden sist - har vært særdeles usunn de siste 26 ukene. Vel, usunn i lavkarbo-forstand ;) Nå prøver jeg å komme i gjenge igjen, men det er vanskelig å finne sikker informasjon om lavkarbo og graviditet. Ei heller får jeg gode råd fra helsevesenet. "Drikk juice og spis masse frukt!".
Noen spørsmål som jeg håper noen har tanker rundt. Jeg trenger ikke nødvendigvis fakta, vil bare ha litt synsing om det er det beste dere kan tilby :)
1. Som gravid, skal jeg spise hver gang jeg er sulten (som er omtrent hele tiden)? Eller er det sunnere å begrense kalori-inntaket litt?
2. Vil jeg måtte forklare meg til jordmor/lege om jeg går ned et par kilo ved oppstart av nytt kosthold?
3. Hadde du spist noen biter sjokolade med malitol som gravid eller hadde du holdt deg helt unna kunstig søtning? Kan jeg i så fall spise litt 70 % sjokolade i helgene?
4. Er graviditet en god unnskyldning til å kose seg med jordbær (siden vektnedgang ikke er ønskelig allikevel) eller vil det påvirke blodsukkeret mitt i for stor grad?
Kosthold for dagen i dag (om noen er interessert)
8.30: En halv banan og en neve nøtter. En kopp te med litt helmelk.
10.30: To grove brødskiver med makrell i tomat (skulle ha vært knekkebrød, men dessverre var jeg tom, så det må jeg handle inn).
11.10: (fremdeles sulten) Resten av bananen og en halv neve nøtter.
12.30: (sulten, sulten) Salat med skinke og dressing av rømme/majones.
Planen videre er:
15.30: Eggerøre av to egg (pluss meierismør), oppkuttet paprika og agurk.
18.30: Kyllingwok til middag u/ ris.
Og om jeg blir sulten inne i mellom, så spiser jeg en mandarin og litt ost.
Mine private retningslinjer er altså:
- Spise noe hver gang jeg er sulten uten å tenke kalorier.
- Et knekkebrød/grovbrød måltid om dagen.
- Litt helmelk i te, men ellers ikke melk.
- Maks to frukter om dagen, alltid sammen med fett/proteiner av et eller annet slag.
- Masse grønnsaker. Litt rotgrønnsaker om det faller seg slik, men stort sett de som vokser over bakken.
Dette burde holde meg ute av ketose og gi et sunt grunnlag for barnet i magen, ikke sant?
Noen spørsmål som jeg håper noen har tanker rundt. Jeg trenger ikke nødvendigvis fakta, vil bare ha litt synsing om det er det beste dere kan tilby :)
1. Som gravid, skal jeg spise hver gang jeg er sulten (som er omtrent hele tiden)? Eller er det sunnere å begrense kalori-inntaket litt?
2. Vil jeg måtte forklare meg til jordmor/lege om jeg går ned et par kilo ved oppstart av nytt kosthold?
3. Hadde du spist noen biter sjokolade med malitol som gravid eller hadde du holdt deg helt unna kunstig søtning? Kan jeg i så fall spise litt 70 % sjokolade i helgene?
4. Er graviditet en god unnskyldning til å kose seg med jordbær (siden vektnedgang ikke er ønskelig allikevel) eller vil det påvirke blodsukkeret mitt i for stor grad?
Kosthold for dagen i dag (om noen er interessert)
8.30: En halv banan og en neve nøtter. En kopp te med litt helmelk.
10.30: To grove brødskiver med makrell i tomat (skulle ha vært knekkebrød, men dessverre var jeg tom, så det må jeg handle inn).
11.10: (fremdeles sulten) Resten av bananen og en halv neve nøtter.
12.30: (sulten, sulten) Salat med skinke og dressing av rømme/majones.
Planen videre er:
15.30: Eggerøre av to egg (pluss meierismør), oppkuttet paprika og agurk.
18.30: Kyllingwok til middag u/ ris.
Og om jeg blir sulten inne i mellom, så spiser jeg en mandarin og litt ost.
Mine private retningslinjer er altså:
- Spise noe hver gang jeg er sulten uten å tenke kalorier.
- Et knekkebrød/grovbrød måltid om dagen.
- Litt helmelk i te, men ellers ikke melk.
- Maks to frukter om dagen, alltid sammen med fett/proteiner av et eller annet slag.
- Masse grønnsaker. Litt rotgrønnsaker om det faller seg slik, men stort sett de som vokser over bakken.
Dette burde holde meg ute av ketose og gi et sunt grunnlag for barnet i magen, ikke sant?