Coockie
09-02-10, 13:27
Lagde dette til middag i går og det ble nydelig.
Jeg holdt meg til 2 porsjoner (Siden sambo er vegetarianer), så kunne jeg ha med en til lunsj på jobb i dag :)
4 pors:
4 ørretfileter a ca 125 g. (De fryste fra REMA 100 var overraskende gode)
1 bunt asparges (ca 400 g)
1/2 purre (ca 100 g)
150 g smør
1 lime (revet skall av en hel, saften av en halv)
2-3 hvitløkfedd
50 g paranøtter
Olje til steking
Begynn med å lage hvitløksmøret. Varm 150 g meierismør såvidt i mikro'n slik at det blir enklere å håndtere. (20 sek er nok)
Tilsett limeskall, limesaft og finhakket hvitløk. (Jeg pleier å rive hvitløken på rivjern.)
Rør alt godt sammen og sett det i kjøleskapet.
Skyll og skrell (om nødvendig) asparges, skjær eventuelt vekk de tørreste områdene. Rens og hakk purre i ønsket størrelse.
Fres asparges og purre i en stekepanne på middels-høy varme frem til purren begynner å bli gyllen men ikke brent. Dette tar ca 5-10 minutter.
Merk at aspargesen noen ganger kan trenge litt mer steketid en purren.
Bruk også gjerne smør fremfor olje. Det gir tilbehøret mer smak.
Ta tilbehøret ut av pannen og ha i en god slump olje. Vent til oljen er varm og legg i fisken (som du har saltet og pepret i forkant hvis du ønsker det).
Stek den på middels-høy varme til den såvidt er gjennomstekt. 2-2 1/2 min på hver side.
Ved å steke fisken på relativt høy varme i masse olje får den en flott gyllen farge og blir litt crispy ytterst.
Dander asparges, purre og fisk på en tallerken og legg en god porsjon hvitløksmør over. Hakk paranøttene og dryss de over til slutt.
I en porsjon er det ca 4 karber.
Bon Appétit!
Jeg holdt meg til 2 porsjoner (Siden sambo er vegetarianer), så kunne jeg ha med en til lunsj på jobb i dag :)
4 pors:
4 ørretfileter a ca 125 g. (De fryste fra REMA 100 var overraskende gode)
1 bunt asparges (ca 400 g)
1/2 purre (ca 100 g)
150 g smør
1 lime (revet skall av en hel, saften av en halv)
2-3 hvitløkfedd
50 g paranøtter
Olje til steking
Begynn med å lage hvitløksmøret. Varm 150 g meierismør såvidt i mikro'n slik at det blir enklere å håndtere. (20 sek er nok)
Tilsett limeskall, limesaft og finhakket hvitløk. (Jeg pleier å rive hvitløken på rivjern.)
Rør alt godt sammen og sett det i kjøleskapet.
Skyll og skrell (om nødvendig) asparges, skjær eventuelt vekk de tørreste områdene. Rens og hakk purre i ønsket størrelse.
Fres asparges og purre i en stekepanne på middels-høy varme frem til purren begynner å bli gyllen men ikke brent. Dette tar ca 5-10 minutter.
Merk at aspargesen noen ganger kan trenge litt mer steketid en purren.
Bruk også gjerne smør fremfor olje. Det gir tilbehøret mer smak.
Ta tilbehøret ut av pannen og ha i en god slump olje. Vent til oljen er varm og legg i fisken (som du har saltet og pepret i forkant hvis du ønsker det).
Stek den på middels-høy varme til den såvidt er gjennomstekt. 2-2 1/2 min på hver side.
Ved å steke fisken på relativt høy varme i masse olje får den en flott gyllen farge og blir litt crispy ytterst.
Dander asparges, purre og fisk på en tallerken og legg en god porsjon hvitløksmør over. Hakk paranøttene og dryss de over til slutt.
I en porsjon er det ca 4 karber.
Bon Appétit!