Hannehk
11-02-10, 08:34
Baconkylling med sopp og løk i fløtesaus
Ingredienser for 2 porsjon(er)
Baconkylling med sopp og løk i fløtesaus
2stk kyllingbryst (med skinn og vingeben), evt. kyllinglår
½ ts salt
1krm pepper
1 skive bacon
ca.150g frisk sjampinjong eller skogsopp
1stk løk
2ss smør
2dl kremfløte
2ts soyasaus
brokkoli, blomkål eller salat
Dryss salt og pepper over kyllingstykkene. Strekk baconskivene litt og surr dem rundt kyllingstykkene.
Skrell løken og skjær den i tynne båter. Del opp soppen i passe biter. Brun smøret i en stekepanne. Legg i kyllingstykkene og stek dem lett på begge sider til de begynner å få farge. Tilsett løk og sopp og stek videre et par minutter. Ha i fløte og soyasaus og la alt surre forsiktig i vel 10 minutter.
Server med kokte eller bakte poteter til de som spiser kh, lettkokt brokkoli og blomkål.
Husk at kyllinglår trenger lenger trekketid.
Oppskrift fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt (http://www.meny.no/Info/Om-Meny/Vare-samarbeidspartnere/)
Ingredienser for 2 porsjon(er)
Baconkylling med sopp og løk i fløtesaus
2stk kyllingbryst (med skinn og vingeben), evt. kyllinglår
½ ts salt
1krm pepper
1 skive bacon
ca.150g frisk sjampinjong eller skogsopp
1stk løk
2ss smør
2dl kremfløte
2ts soyasaus
brokkoli, blomkål eller salat
Dryss salt og pepper over kyllingstykkene. Strekk baconskivene litt og surr dem rundt kyllingstykkene.
Skrell løken og skjær den i tynne båter. Del opp soppen i passe biter. Brun smøret i en stekepanne. Legg i kyllingstykkene og stek dem lett på begge sider til de begynner å få farge. Tilsett løk og sopp og stek videre et par minutter. Ha i fløte og soyasaus og la alt surre forsiktig i vel 10 minutter.
Server med kokte eller bakte poteter til de som spiser kh, lettkokt brokkoli og blomkål.
Husk at kyllinglår trenger lenger trekketid.
Oppskrift fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt (http://www.meny.no/Info/Om-Meny/Vare-samarbeidspartnere/)