View Full Version : Fløte/smør


Maggen
14-02-10, 08:47
Satt og lurte litt på forskjellen her..
Noen sier at fløte kan være en "partystopper".
Men hva med smør? Trodde man kunne bruke masse smør i matlagingen?
Fløte er jo egentlig smør. Hvis man pisker det lenge nok så blir det jo først til krem og så til smør.
Hva tror dere? :confused:

Kitt
14-02-10, 10:04
Det er jo stor forskjell på fløte og smør egentlig!
Bare se på næringsinnholdet!

Fløte inneholder dobbelt så mye proteiner og under halvparten så mye fett!
Og nesten 3 ganger så mye karbohydrater!

Smør er fløte uten melk! Bare fettstoffene fra fløten blir til smør!Melkesukkeret er borte!

Maggen
14-02-10, 10:21
Det er jo stor forskjell på fløte og smør egentlig!
Bare se på næringsinnholdet!

Fløte inneholder dobbelt så mye proteiner og underhalvparten så mye fett!
Og nesten 3 ganer så mye karbohydrater!

Smør er fløte uten melk! Bare fettstoffene fra fløten blir til smør!Melkesukkeret er borte!

Okå da skjønner jeg:)
Den oppskriften jeg fant var det ikke forklart så nøye;)
Det sto bare:
Alt. 1 – Smør
1 liter kremfløte
3 teskjeer salt (1-2 teskje dersom det er til matlaging)
Takk for raskt svar:) Da blir det mer smør og mindre fløte fremover:p