I går ble det ost og vin. MEN, jeg spiste også noen kjeks. Det var sånne sæter kjeks, kjempetynne, men 1,2 karbs per kjeks. Spiste vel en sju stk, de er bittesmå. Vi skal vel ha i oss rundt 19 karbo om dagen, så da er vel egentlig ikke det noe problem? Gikk sikkert litt over med vinen, men hvis jeg kan spise noen sånne små innimellom, så hjelper det lit på knekkebrød/brød suget.
Eller er det sånn at "brødmat" er fy fy uansett? Greia var at jeg hadde gått opp 0.4 kg når jeg veide meg i dag tidlig. Irriterende!!!
Brødmat er vel fy på ketolyse. Karbene skal komme fra grønnsaker og kjeksene til sætre er IKKE grønnsaker..
Vektoppgangen kan være tilfeldig også, se det an noen dager. Min vekt kan fint gå opp og ned 1/2kg selv om jeg spiser helt strikt;)
Men skjønner ikke helt forskjellen. For så lenge man holder seg under grensa på tillatte karbo, så burde det vel være det samme hva man får det fra? Eller ikke?
noen synes det, andre følger reglene i boka og sørger for at de i hovedsak kommer fra grønnsaker. Det handler om vitaminer som du ikke får i deg i kjeks:) I starten kan det hvertfall lønne seg å følge det kuren sier=)
Men skjønner ikke helt forskjellen. For så lenge man holder seg under grensa på tillatte karbo, så burde det vel være det samme hva man får det fra? Eller ikke?
1. Kjeks inneholder ikke verdifull næring for kroppen din.
2. Kjeks har høyere GI og øker derfor blodsukkeret.
3. Det handler om en kostholdsomlegging som skal vare livet ut. Kjeks laget av fint hvetemel er ikke noe kroppen trenger.
hvis det er èn "matvare" her i verden man bør holde seg unna så er det kjeks. Stappfulle med sukker (som oftest) transfett og absolutt ingen næring.
Det var ikke kjeks i den forstand. Det er et tynt, grovt "knekkebrød". Noe lignende de tapas "kjeksene", hvis dere vet hvilke de av. Så på innhold og % av en voksens GI var minimal. Og denne er en millimeter tynn. Forklarte kanskje litt feil. Vet at jeg ikke får i meg alle mineraler og sånn, men ser man bortifra det, så gikk det vel fint med et par sånne så lenge jeg ikke gikk over så så mange karb. Det var det jeg lurte på. Skjønner jo selvøflgelig at det er bedre å spise grønnsaker og få karboene derfra :)
Jeg vet hvilke kjeks du mener og de er veldig gode, men uansett hvor tynne de er gir de i allefall meg vann i kroppen og blodsukkerstigning. Så derfor lager jeg knekkebrød selv at linfrø og kli og vann.
Ok. Ja, takk for svar. Jeg klarer meg fint uten (foreløig :P), men var bare redd det ville ødelgge veldig den ene gangen, selv om jeg ikke gikk over i karbo. Jeg får lett vann i kroppen, og tror jaggu det stemmer med det du sier, for veier 1 kg mer enn jeg gjorde fredag morgen. Helvete. Jaja, back to vegetables :)