View Full Version : Fruktose VS Natreen
Leste her at man bør unngå alle sukkerarter som slutter på -ose i induskjonen.. Som fruktose og maltose.. Gjelder det bare under induksjonen eller ellers også.. Begrunn hvorfor/hvorfor ikke... I lindbergboka mi er jo de fleste søte oppskrifter inneholdende fruktose.. Eller gjelder denne ideen mest for dere Atkinsere?? :confused:
lindberg bruker fruktose, ja :)
atkins er strengere enn lindberg. lindberg bruker fruktose fordi gi er lavere enn vanlig sukker. men det aller beste er jo å unngå all sukker :)
Ja det beste er jo selvfølgelig å klare å unnga smaken av søtt.. Søtsuget vil vel aldri bli borte hvis man stadig dytter i seg søtt.. prøver å være flink å dytte i meg masse salater og frukt i stedenfor kunstig søtt.. men av og till MÅÅÅÅ man bare lissom!! og da er jo fruktose mye bedre en å sprekke fullstendig å havne tilbake på vanlig sukker!
snoopygirl
13-01-05, 09:31
linberg anbefaler jo å bruke fruktose hvis man skal søte noe....brukte det innimellom jeg når jeg gikk på linberg,,fikk ikke noe søtsug likevel jeg...det er jo ikke som sukker på den måten,,,det er nå min erfaring da:)
Her kan du lese litt argumenter i alle retninger og gjøre deg opp din mening.
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1843&highlight=honning
Jeg mener at den greia med fruktose blir å gå litt rundt problemet. Bare fordi fruktose ikke gir blodsukkerstigning (les: glukose i blodet) så betyr det ikke at høy "blodfruktose" er noe sunnere. Selv om utskillelsen av insulin går over lengre tid vil man til syvende og sist skille ut like mye insulin som bidrar like mye til aldring.
Natreen er jo usunt på den måten at alle er allergiske mot det. Kroppen ser på det som en "trussel", og det forvirrer immunforsvaret og bidrar til at blodet klumper seg. Men utifra Atkins' synspunkt er det vel kanskje bedre? :confused: Ikke vet jeg.
Det beste søtningsstoffet er Stevia, men det er nå blitt tatt av markedet i Norge. (Merkelig, for i Japan er det omvendt: Aspartam er forbudt og Stevia er lovlig.) Så sånn alt i alt er det vel best å ikke spise noe søtt i det hele tatt, kanskje? Jeg har klart meg uten en stund, og kan ikke si at jeg savner det. :)
Jeg er allergisk mot mye rart jeg, og de fleste sukkeralkoholer og støtfoff - men merkelig nok IKKE Natreen. Inntil jeg fikk min siste sending med Splenda, brukte jeg Natreen som søtstoff, HVIS OG NÅR jeg brukte det. Men jeg bruker veldig lite da... kanskje derfor blodet mitt ikke har klumpa seg ... :p ;)
For Atkins'ere er det Splenda eller Stevia som gjelder. Natreen er beste alternativ hvis du ikke får tak i de to førstnevnte ! :D Det er en del mer karber i fruktose .....
Hva er splenda, og hvor får man tak i det? :)
her er info om Splenda. Den finnes i to utgaver. En "original" og en som er blandet med sukker, spesielt beregnet på baking. Som Atkins'er bruker jeg førstnevnte. har en pose tilsvarende 2,5 kg sukker hjemme - den veier ikkeno !! Her er mer info:
http://www.splenda.com/
Om anbefalte søtstoff, sier Atkins (bl.a. om Splenda):
Our preference is sucralose, marketed under the name Splenda® (http://atkins.com/shop/products/Splenda_Packets.html). Derived from sugar, it is non-caloric, contains less than 1 gram of carbs and doesn't raise blood sugar. It has been used in Canada since 1991 and has been thoroughly tested for safety and efficacy. Sucralose is approximately 600 times sweeter than sugar. It is inert in the body's digestive system, quickly passing through without accumulating in tissues. In addition, it does not lose its sweetness when heated, so it can be used in cooking and baking.
In 1998, the Food and Drug Administration (FDA) approved sucralose for sale in the United States after reviewing more than 100 studies conducted during the past 20 years.
If Splenda® is not available, saccharin is the next best thing. The FDA recently removed saccharin from its list of carcinogens, basing its decision upon a thorough review of the medical literature and the National Institute of Environmental Health Sciences' statement that "there is no clear association between saccharin and human cancer." It can be safely consumed in moderate amounts—no more than three packets a day. Sugar poses a greater threat to good health than saccharin does. Saccharin is marketed as Sweet 'n Low®.
Acesulfame potassium, also known as acesulfame-K, another non-caloric sweetener, is approximately 200 times sweeter than sugar. Because it cannot be metabolized, it passes through the body without elevating blood sugar. The FDA has authorized the use of acesulfame-K after evaluating numerous studies and determining its safety. It is sold under the brand name SunettTM.
Avoid natural sweetners such as fructose, lactose or maltose.
hvor får man tak i det? :)
Glemte å svare på det jeg !
Det må bestilles fra enten www.atkins.com (http://www.atkins.com) eller annen nettbutikk. Det selges over disk i USA og UK. Kjøpte i England i sommer og niesen min kjøpte for meg i USA nå før jul. Har nieser i England også, og de ble faktisk ltit fornmærma over at jeg ikke hadde spurt dem om å ta med derfra ! :p
Vi håper jo det kommer til Norge - siden det nå er godkjent som søtstoff i bl.a. Atkins varene !
Blodet klumper seg??? HJELP!! Det hørtes da farlig ut!!!! :eek: :eek: :eek:
Jeg var i en butikk forrige uke (for å kjøpe stevia) og der hadde dem fått beskjed fra leverandøren om å fjerne produktet fra hyllene.
Istede har jeg måtte kjøpe Lindberg's Fruktose som jeg bruker til litt ulike måltider.
Jeg har aldri prøvd stevia tidligere, og nå ser det kanskje ut som jeg aldri får. Behovet mitt for sukker og søtt har etter mine livsstil endringer uansett gått helt bort.
Mvh,
Sondre
selvfølgelig har jo MENGDEN en del å si.. Om man bruker suketter flere ganger dadlig i te og kaffe, kan jo mengen fort bli litt.. men som i mitt tilfelle,så er det kun litt i kaker og lavkarbo is. og da er det snakk om at jeg spiser en LITEN bit hvergang jeg tar en bit, og det kan gå dager i mellom
Her er kommet masse gode svar.
Men Atkins anbefaler ingen søtstoff som gir karbohydrater.
Lindberg anbefaler bruk av fruktose, MEN: Kun 2ts per dag! ;)
Alt kunstig og rafinert søtstoff er problematisk på en eller annen måte, så nøkkelen blir å avpasse mengden. Vi tåler litt - men det er ikke dermed sagt av det er sunt med litt, eller at vi skal ha litt. Det beste er å klare seg uten :cool:
2 ts hver dag??? :eek: :eek: Er en hel ukes rasjon for meg det der! hehe.... men da ligger jeg jo lang innenfor det "lovlige", så det er det nok greit :p
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.