View Full Version : Oopsie lakserull og "big bite" chili reker


Myrull
01-03-10, 12:00
Oopsie lakserull

Inspirert av lakserullene på Ultra som jeg ikke kan spise lenger.

Det du trenger:
Oopsie
Krem ost naturell
Rød paprika
Purre
Laks

Når jeg lager Oopsien så tar jeg hele røra utover i stede for å lage lapper.
For da kan jeg rulle den sammen til slutt.

Smør et lag med krem ost naturell på Oopsien.
Skjær purre og paprika i små biter å dryss over.
Så legger du på noen skiver laks og rull sammen.

Jeg bruker First prise sin naturell ost som bare har 2 karber, det er desverre mindre fett i den også.

Så kan du skjære den i passe biter. :)


"Big Bite" Chillireker

Her tar jeg også å smører Oopsien utover hele å skjærer den i 4 like store biter når den er kald.

Det du trenger:
Oopsie
Isbergsalat
Paprika
Rømme
Reker
Chillikrydder eller annet krydder du liker, jeg har brukt et til fisk og skalldyr fra Black Boy som heter Grill -Cajun Kryddermix.
Her er det jo lurt å lese på boksen så det ikke er mye sukker i.

For å lage "rekesalaten" tar du bare litt rømme som du blander med masse reker og godt med krydder ut i fra hvor strekt du vil ha den.
Den blir best om den får stå over natten i kjøleskapet.
Den kan også bukes rett i salat eller alene som pålegg.
Klem ut så mye vann som mulig av rekene om du bruker reker i lake så den ikke blir for renennede.

Skjær opp isbergsalat og legg på Oopsien.
Så passe store biter med paprika.
Topp det hele med reke mixen, brett og nyt. :D

Elizabethcita
01-03-10, 12:18
Dette skal prøves!! Mmmmm, ble sulten jeg nå... :D

Kitt
01-03-10, 12:38
Jeg har akkurat spist, jeg, men nå ble jeg ganske så fysen, ja!
Chili- reker....:sikle::sikle::sikle:

Vettel
01-03-10, 12:40
Ah! Jeg som nettopp har handlet, men ikke reker eller laks...

ps. jeg steker omtrent alltid oopsie i en store plate, og skjærer til mange små etterpå.

Myrull
01-03-10, 12:48
Steker den slik jeg også, får ikke til de fine små lappene som jeg ser bilder av :o

Arteju
02-03-10, 01:38
Hva inn i %&&€ er Oopsie for noe :P?

Myrull
02-03-10, 06:36
Oopsie-roll http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=21363

Om du søker på forumet kommer det opp masse.

Vettel
02-03-10, 08:06
Myrull: Lager noen ganger lapper, men hos meg faller de alltid sammen. Men lappene er liksom "rundstykker" hos meg. Strør på frøblanding så blir det søndagsfrokost deluxe!

Arteju
03-03-10, 02:46
Haha :P
Fant diverse oppskrifter når jeg søkte.

Men trodde Oopsie var en eller annen mystisk ingrediens :P

Denne karen er ikke skapt for å lage mat :P lol

Fishi2009
03-03-10, 09:13
Oi, dette må jo prøves en dag...

Når du sier laks... Røkelaks eller "kokt" laks? :confused:

Eller er det bare meg som er treig? :o

Vettel
03-03-10, 09:14
Tror de mener røkt laks. ;) Du vet påleggslaks!

Myrull
03-03-10, 10:01
Jepp, er det jeg mener :)

altajenta
05-03-10, 21:44
Supert forslag :-) La til et par ingredienser på handlelista til i morgen, og så blir det chilireker søndag.:)

crystall
17-03-10, 15:43
mmm, dette skal prøves!
Med denne retten gjør det jo ikke noe veldig at jeg aldri får til oopsiene helelr, mine detter alltid sammen til pannekaker :p haha.. men det har jo lite betydning om de skal rulles sammen ;)
Takk for flott tips!