aliasdictus
05-03-10, 14:04
Utrolig mye interessant å lese her inne, og jeg skjønner at det er en del som er på lavkarbodietter. Jeg har brukt noen gode timer på å oppdatere meg på området, men sitter fremdeles med noen spørsmål.
Som tittelen på innlegget sier, lurer jeg på synspunkter på det å spise litt færre karbohydrater, og evt bytte til sunnere karbohydrater. Dette er vel kanskje litt Fedon-tanke, hvis jeg ikke tar helt feil eller?
Jeg har også lest boken "the belly fat cure" av Jorge Cruise, og han sier at det er bestemte mengder med karbohydrater og sukker som man ikke bør overskride. Han mener maks 15 gram sukker pr dag, og 6 servings av karb pr dag er limiten, og du vil gå ned i vekt om du holder deg til dette! En serving karb = 1-20 gram, 2 serving = 21-40 gram osv. Dvs ca 120 gram karb pr dag, av dette skal max sukker være 15gram. Han sier at du vil gå mer ned om du gjør dette, enn om du ikke spiser karb i det hele tatt. Noen synspunkter på dette.
Jeg har tenkt å følge denne dietten en stund, og kan gjerne dele erfaringer her inne om det er ønskelig.
I tillegg lurer jeg på et konkret, noe nyansert spørsmål:
I et tenkt tilfelle spiser jeg et lavkarbomåltid, kjøtt og fett og gode greier. Men, jeg har lyst på en dessert, og i dette tilfellet er det sukker i form av is eller kake eller whatever. Det er karb og høy GI og hele greien. Bør jeg da A) spise desserten som en direkte forlengelse av mitt måltid, fordi den totale glykemiske belastningen fortsatt er lav pga hovedmåltidet? Eller bør jeg B) vente noen evt mange timer, slik at jeg spiser bare ett enkelt måltid med høy gi/gb? Hvilket alternativ vil føre til mest fettlagring/ være mest usunt? Jeg vet at alternativ C) ikke spis dessert, er det mest riktige, men det er altså ikke det jeg lurer på.
For øvrig, jeg er ny her inne, så jeg beklager om innlegget mitt i utgpkt havner på feil sted.
Som tittelen på innlegget sier, lurer jeg på synspunkter på det å spise litt færre karbohydrater, og evt bytte til sunnere karbohydrater. Dette er vel kanskje litt Fedon-tanke, hvis jeg ikke tar helt feil eller?
Jeg har også lest boken "the belly fat cure" av Jorge Cruise, og han sier at det er bestemte mengder med karbohydrater og sukker som man ikke bør overskride. Han mener maks 15 gram sukker pr dag, og 6 servings av karb pr dag er limiten, og du vil gå ned i vekt om du holder deg til dette! En serving karb = 1-20 gram, 2 serving = 21-40 gram osv. Dvs ca 120 gram karb pr dag, av dette skal max sukker være 15gram. Han sier at du vil gå mer ned om du gjør dette, enn om du ikke spiser karb i det hele tatt. Noen synspunkter på dette.
Jeg har tenkt å følge denne dietten en stund, og kan gjerne dele erfaringer her inne om det er ønskelig.
I tillegg lurer jeg på et konkret, noe nyansert spørsmål:
I et tenkt tilfelle spiser jeg et lavkarbomåltid, kjøtt og fett og gode greier. Men, jeg har lyst på en dessert, og i dette tilfellet er det sukker i form av is eller kake eller whatever. Det er karb og høy GI og hele greien. Bør jeg da A) spise desserten som en direkte forlengelse av mitt måltid, fordi den totale glykemiske belastningen fortsatt er lav pga hovedmåltidet? Eller bør jeg B) vente noen evt mange timer, slik at jeg spiser bare ett enkelt måltid med høy gi/gb? Hvilket alternativ vil føre til mest fettlagring/ være mest usunt? Jeg vet at alternativ C) ikke spis dessert, er det mest riktige, men det er altså ikke det jeg lurer på.
For øvrig, jeg er ny her inne, så jeg beklager om innlegget mitt i utgpkt havner på feil sted.