View Full Version : Andre fettkilder?


cmh
12-03-10, 15:34
Etter råd fra andre her inne prøver jeg nå å kutte ut melkeprod. i tillegg. Føler at jeg sitter igjen med litt lite å velge mellom altså selv om jeg forsøker å fokusere på det jeg KAN spise, og ikke det jeg IKKE KAN.
Men fløten og osten var en av mine fettkilder.. Og nå er jeg redd for at fettmengden blir for liten og proteinmengden for stor.

Spiser mye kjøtt og salat.. Bruker olje over salaten og steker kjøttet godt i smør/olje. Pensler gjerne kjøttet med olje også.

Noen tips til hvordan jeg kan øke på fettinntaket?
Leste om en som drakk 5 eggeglass med en eller annen form for olje tror jeg:eek:

Karissima
12-03-10, 15:44
Hei. Hvis du drikker te eller kaffe kan du ta litt cocosa i den. :)

cmh
12-03-10, 15:46
Hei. Hvis du drikker te eller kaffe kan du ta litt cocosa i den. :)

Drikker kaffe med en t skje i 3- 4 ganger om dagen. Er faktisk blitt så vant til den at kaffen smaker nesten tamt uten:D

Karissima
12-03-10, 15:49
Drikker kaffe med en t skje i 3- 4 ganger om dagen. Er faktisk blitt så vant til den at kaffen smaker nesten tamt uten:D

He he. Jeg har det på samme måte. Hva med fisk ? Jeg spiser masse laks. Min vekt sto stille i ca 5 uker. Etter at jeg kuttet ut ost har den nå begynt å bevege seg riktig vei :) Det løsner nok sikkert snart for deg også

cmh
12-03-10, 15:58
He he. Jeg har det på samme måte. Hva med fisk ? Jeg spiser masse laks. Min vekt sto stille i ca 5 uker. Etter at jeg kuttet ut ost har den nå begynt å bevege seg riktig vei :) Det løsner nok sikkert snart for deg også

Håper det:)
Er jo nesten demotiverende å se alle som oser ned, og her kommer jeg lompende etter..:rolleyes:
Men snakk om ost, kutta du fetaost også?
Spiser en del fisk, men skal pøse på med laks:)

Karissima
12-03-10, 16:09
Håper det:)
Er jo nesten demotiverende å se alle som oser ned, og her kommer jeg lompende etter..:rolleyes:
Men snakk om ost, kutta du fetaost også?
Spiser en del fisk, men skal pøse på med laks:)

Ja jeg har kuttet ut all ost. Fint med røkelaks også. Den bruker jeg til frokost sammen med omelett. Skjønner at du er frustrert men det er fint om du klarer å la være å tenke for mye på vekta for de erfarne her inne sier at hvis man stresser mye over vekta så kan det også være en partystopper. Trener du noe forresten bortsett fra rockingen :)

cmh
12-03-10, 16:15
Ja jeg har kuttet ut all ost. Fint med røkelaks også. Den bruker jeg til frokost sammen med omelett. Skjønner at du er frustrert men det er fint om du klarer å la være å tenke for mye på vekta for de erfarne her inne sier at hvis man stresser mye over vekta så kan det også være en partystopper. Trener du noe forresten bortsett fra rockingen :)


Jeg prøver, jeg prøver:D

Trener gjør jeg også. Rockeringer fungerer dårlig, men har Bailine ca 2 ganger i uka, og er nå begynt på nytt treningsstudio. Skal være der 3-4 ganger i uka. Hvis ikke går jeg tur hver dag og jogger litt innimellom. Går også på ski når det passer..
Passer på så jeg ikke trener for mye da:cool:
Du da?

Karissima
12-03-10, 16:23
Jeg trener mest zumba for det er så lystbetont. Går også mye på tur. Er egentlig ikke så veldig glad i å trene men føler at jeg må gjøre litt :)

cmh
12-03-10, 16:38
Jeg trener mest zumba for det er så lystbetont. Går også mye på tur. Er egentlig ikke så veldig glad i å trene men føler at jeg må gjøre litt :)

Lasta ned en zumba-dvd her om dagen. Men DET funka dårlig det:) Var mest lattermusklene som ble aktivisert:D
Har ikke hatt energi før nå. En ting er hverdagsting, der bobler jeg over av energi. Men straks det ble snakk om intervalltrening eller bruke kroppen større, så ble føttene til bly! Nå derimot er det bedre.
Men lurer på om jeg må øke KH inntaket litt også.. Ble litt paff da jeg regna ut og lå under 10 g...:o
At det ikke kan være en og samme oppskrift for alle!!!!!:mad:

Imse
12-03-10, 16:46
Du kan bruke cocosa og smør. Smør er nesten bare melkefett og ingen partystopper slik som fløta og rømmen. Med smør kan du lage bearnaise og det jo kjempegodt på feks løvstek.

Karissima
12-03-10, 16:53
Ja da hadde alt vært så mye lettere for oss nybegynnere ;) Hvis du skal øke karbene ville jeg ha spist mer grønnsaker men nå er vel ikke jeg den rette til å fortelle folk hva de bør og ikke bør spise :)

cmh
12-03-10, 16:56
Ja da hadde alt vært så mye lettere for oss nybegynnere ;) Hvis du skal øke karbene ville jeg ha spist mer grønnsaker men nå er vel ikke jeg den rette til å fortelle folk hva de bør og ikke bør spise :)

Ja det var det jeg også tenkte. Men jeg lagde veldig ofte blomkål og brokkoli i ovnen med fløte og masse ost.. *savn*
Smøradamper du grønnsaker og hvordan gjør du evt. det??

cmh
12-03-10, 16:58
Du kan bruke cocosa og smør. Smør er nesten bare melkefett og ingen partystopper slik som fløta og rømmen. Med smør kan du lage bearnaise og det jo kjempegodt på feks løvstek.


Bruker du cocosa under steking? Skal steke kylling i dag og kokos og kylling er vell god kombinasjon??

Karissima
12-03-10, 17:01
Bruker du cocosa under steking? Skal steke kylling i dag og kokos og kylling er vell god kombinasjon??

Jeg har ikke prøvd det men ser at mange andre gjør det så det er sikkert veldig bra. Tror de da bruker en som er beregnet til steking.

Imse
12-03-10, 17:04
Bruker du cocosa under steking? Skal steke kylling i dag og kokos og kylling er vell god kombinasjon??
Nei, jeg steker i smør, det gir så god smak. Hadde blitt dyrt å steke i cocsa til over 100kr for et glass når smør koster 23-25kr for samme mengde;) Jeg bruker extra virgin cocosa i kaffen, til sjokoaldekonfekt( cocosa, kakaopulver og søtning) og kanskje i smoothie..

Karissima
12-03-10, 17:08
Du kan bruke cocosa og smør. Smør er nesten bare melkefett og ingen partystopper slik som fløta og rømmen. Med smør kan du lage bearnaise og det jo kjempegodt på feks løvstek.

Ja se her får du gode råd av en som kan det :)

Val
12-03-10, 17:36
He he. Jeg har det på samme måte. Hva med fisk ? Jeg spiser masse laks. Min vekt sto stille i ca 5 uker. Etter at jeg kuttet ut ost har den nå begynt å bevege seg riktig vei :) Det løsner nok sikkert snart for deg også

Hvor lang tid tok det fra du kuttet osten til du begynnte å merke nedgang?

Val
12-03-10, 17:37
Hvis du vil steke i cocosa så stek det i den som er ment for steking. Tror den andre som er virgin, er slik at den mister mange av sine gode egenskaper ved høy temperatur.

LenaBeatrice
12-03-10, 18:27
Avocado er en god fettkilde :-)
Og hvis du skal bruke en del smør fremover så vil jeg tipse om å smaksette smøret; pesille, presset hvitløk, chili m.m. Bland den inn når smøret er mykt.

Tiki
12-03-10, 19:23
Følger med på tips her. Vurderer å droppe osten en periode jeg også, for å se om det kan løsne her også.

cmh
12-03-10, 19:30
Avocado er en god fettkilde :-)
Og hvis du skal bruke en del smør fremover så vil jeg tipse om å smaksette smøret; pesille, presset hvitløk, chili m.m. Bland den inn når smøret er mykt.


Takk:)

Karissima
14-03-10, 22:59
Hvor lang tid tok det fra du kuttet osten til du begynnte å merke nedgang?

Ja det var det da , var vel andre uken. Har ikke mange kilo som skal av så det er greit nok at det tar litt tid.