View Full Version : couscous


elinej
15-01-05, 14:17
Kan man spise det?

smosje
15-01-05, 14:33
Couscous er laget på pasta...... Men jeg har hørt rykter om at det kan spises etterhvert, men jeg skjønner det ikke helt!?


Noen som vet?

Alkazelters
15-01-05, 14:43
Er vel ingen god ide under induksjonen og det inneholder jo mange karbohdrater. Uansett bør man heller velge Bulgur som er uraffinert couscous og følgelig inneholder mere næringstoffer og har lavere GI, cirka 45-50 tror jeg.

Kan man spise det?

smosje
15-01-05, 14:52
Er vel ingen god ide under induksjonen og det inneholder jo mange karbohdrater. Uansett bør man heller velge Bulgur som er uraffinert couscous og følgelig inneholder mere næringstoffer og har lavere GI, cirka 45-50 tror jeg.
Oi, det var lurt! Godt er det også! Glemte å legge merke til at jeg befant meg på induksjons-sidene, jeg :o Men da tror jeg like godt du skal holde deg unna begge deler!! Kanskje på vedvarende? :rolleyes:

Nille
15-01-05, 23:33
Couscous er laget på pasta......
????????

Hverken Couscous eller bulgur godkjent på induksjon eller vedvarende, - dvs. før Atkins vedlikehold. Dette har jeg postet tidligere. Couscous har heller ingenting med pasta å gjøre.


Total: 337 Fat:0 4 1% Sat:0 1 0% Poly:0 2 1% Mono:0 1 0%Carbs:70 263 84% Fiber:4 0 0%Protein:11 46 15%Alcohol:0 0 0%

66 gram netto karber pr 100 gram !!

Det er noe i overkant på en lavkarbo diett. Er det noe annet som passer å bruke til denne retten ?? Noe som kan erstatte couscous'en ?? Eller finnes det lavkarbo couscous ?? Noen som har erfaring med dette ??

For de som lurer: Couscous består av durumhvete og brukes mye i Marokko. Couscous kan brukes i stedet for ris eller annet tilbehør og smaker veldig godt. Du får kjøpt det i de fleste butikker og det er enkel og kort tilberedningstid. Bare synd det er så mye karber !!

Så lette jeg litt og fant bulgur (også postet tidligere):


(12.8g Net Carbs per half-cup cooked), hominy (9.7g), oatmeal (10.6g), wild rice (16g), and wheat germ (2 tablespoons of toasted wheat germ provide a mere 5.2 grams of Net Carbs).



Bulgur is a form of whole wheat (en form for hel hvete). It’s steamed, dried and then cracked. Because it’s already cooked, bulgur is a boon for sweltering summer nights—just pour boiling water over it and soak about 30 minutes, or until soft. Bulgur is an excellent source of insoluble fiber and provides protein, niacin and several important minerals.

smosje
16-01-05, 03:50
HVA? Jeg leste seinest i går at couscous var laget av pastadeig, men rullet i hendene til det ble så kornete som couscous er.

Forresten syns jeg det hørtes litt snålt ut, for det smaker ikke pasta i det hele tatt. Men jeg er så :snill: og tror jo alt jeg leser........ :D

Nille
16-01-05, 12:11
Forvirringen kommer sikkert av at couscous lages av durumhvete eller semulje, - det er samme hvetesort som man bruker til pasta (pasta lages av durumhvete eller semulje + egg)

Couscous lages av knuste hvetekorn (noen steder bruker de hirse, ris eller mais) som kokes og presses gjennom en sikt og tørkes. Det skal ikke være egg i couscous.

:)

smosje
16-01-05, 15:39
Aha! Slik å forstå :)

Takk, Nille! :klem: