Denne oppskriften er til 4 personer.
500 g blandet sopp
2 sjalottløk
4 hvitløksbåter
5 dl vann + 2buljongterninger eller 5dl soppkraft (Icas buljong har lavest KH)
5 dl TINE Matfløte
190 g ( 1stk) Norsk Chevre frå Haukeli Naturell
1 ts salt
0,4 ts nykvernet pepper
1 ts splenda
1 ss sitronsaft
Til steking:
2 ss TineSmør Til jevning:
½ ss maisennamel (erfarne brukere vet kanskje om dette kan erstattes av jbk?)
Høres godt ut, men bytt ut matfløten med kremfløte!
Jepp, maizena går utmerket å bytte ut med JBK.
Du trenger nok litt mindre av det også...:)
Denne skal prøves til høsten med fersk sopp fra skogen!
Ehm, skal noe stekes først, eller skal alt kokes sammen? Har ikke laget soppsuppe, så jeg hadde ikke hatt noe imot litt instrukser. :snill:
Sorry - her er forklaringen: Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær dem i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløken. Fres halvparten av soppen i smør sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken.
Hell i buljong og fløte og la suppen koke opp. smuldre i osten til slutt og la suppen koke til den har fått en kremet konsistens.
Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna (jbk) utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, splena og sitronsaft.
Stek resten av soppen i litt smør sammen med resten av hvitløken. smak til med salt og pepper. Fordel suppen i tallerknene før suppen serveres
Høres godt ut, men bytt ut matfløten med kremfløte!
Jepp, maizena går utmerket å bytte ut med JBK.
Du trenger nok litt mindre av det også...:)
Hvis man bruker matfløte trenger man ikke maizenna eller jbk. Matfløte tykner mye mer enn vanlig fløte.
tina therese
23-03-10, 00:23
MEN- det er flere karbohydrater i matfløte enn i kremfløte...:p
Denne suppa høres utrolig fristende ut!
Blir sikkert god med frossen soppblanding fra rema100 også:D
Tror det må bli middagen i morgen!
Vil noen regne ut karboinnhold i den kansje:)
MEN- det er flere karbohydrater i matfløte enn i kremfløte...:p
Denne suppa høres utrolig fristende ut!
Blir sikkert god med frossen soppblanding fra rema100 også:D
Tror det må bli middagen i morgen!
Vil noen regne ut karboinnhold i den kansje:)
Med matfløte istedet for kremfløte blir hele suppa på 4,5 karber ekstra. Siden suppa er beregnet til 4 personer tilsier det 0.9 karber og det tror jeg er overkommelig.
Jeg har hatt denne i dag.
Brukte kremfløte og bittelitt jbk.
Trengte ikke bruke søtningsstoff i det hele tatt :)