View Full Version : Sveitserform
Jeg fant en oppskrift i en gammel kokebok og med en liten vri, ble den svært så lavkarbovennelig!
Sveitserform
4-6 pers
750g kjøttdeig
150g hakket kokt skinke
200g løk
150g fløte
2 egg
200g sveitserost, revet
Krydder etter smak, gjerne en bunt persille og litt hvitløk
Jeg satt bollen på vekten og hadde alt oppi. Eltet noen minutter.
Så smurte jeg en ildfast form med litt smør og la kjøttdeig og ost lagvis, avsluttet med ost på toppen.
Stekes på 200 grader 45- 60 min.
Jeg hadde en stor flatbunnet form, da holdt det med 45 min.
Totalt 24 karber
Pr 100g ferdig mat:
Karber: 1,5
Fett: 15
Protein: 15
Kcal: 197
Serveres med det man måtte ønske, gjerne en litt het blomkålmos!
Yummy!! Det skal garantert lages til middag her i huset ja!:sikle:
Så kommer blondinespørsmålet til slutt.... hva er sveitserost, og får man kjøpt det i "vanlige" butikker? Går det like greit med vanlig norvegia?:o
Sveitserost er gulost med litt sterker smak enn vanlig Norvegia! De har den på min Rema i hvert fall!
Jeg hadde bare Landlord hvitost i huset, og det gikk helt fint, det, blir bare litt mindre smak!
Utregningene av karber etc er gjort med sveitserost, da!
Hvor får du karbene fra? Kikket fort over ingrediensene, og med gulost fra FirstPrice (som er så godt som carb free) kommer jeg ikke høyere enn 14,3g carbs i hele herligheten.
Skinke, kjøttdeig og egg har da ikke noe carbs? I allefall ikke typene jeg spiser. Nice oppskrift, definitivt en idé til middag! =D
Det er karber i egg, jo, 0.9 pr 100g!
Kjøttdeig har 0.9 karber pr 100g. Med 750g kjøttdeig blir det noen karber ut av det, nesten 7 faktisk!.
Løken(200g) alene dra 12 karber, faktisk og fløten 4.
Løk 12
Fløte 4
Egg 1
Kjøttdeig 7
Total 24 karber
Bruker du karbonadedeig, blir det mindre karber, men også mindre fett!:eek:
Hvilken kjøttdeig har du brukt da da? Var sååå overbevist om at den hadde null karber jeg... ?
Vet man ikke skal stole blindt på Den store matvaretabellen her inne, men det er den som sier 0.9. Kjøttdeigen jeg brukte var kjøpt i Sverige og frosset ned i pakker, så det sto ikke noe på den.
Andre sier annet, litt nede på denne siden (http://www.side2.no/helse/article2197165.ece) sier de 0.3 i den fra Gilde feks.
Gilde sier da 0 karber? Og 0.5 i Priors kyllingkjøttdeig....
Hadde jo vært for enkelt om de hadde vært enige om næringsinnhold liksom... :o
Gilde sier da 0 karber? Og 0.5 i Priors kyllingkjøttdeig....
Hadde jo vært for enkelt om de hadde vært enige om næringsinnhold liksom... :o
Ikke sant?
Det står Gilde 0.3 på denne lista og noe annet andre steder!:veitikke:
På Gildes sider (http://www.gilde.no/produktoversikt/vaare_produkter/deiger/farser/) står det 0 karber i alle variantene.... hadde jo vært for enkelt om det var riktig... :rolleyes:
Dette blir en slags kjøttpudding ?
Dette blir en slags kjøttpudding ?
Jepp!:sikle:
Karbonadedeig og litt ekstra smør er forøvrig MYE bedre en kjøttdeig :D
Og jarlsberg er vel det nærmeste man kommer sveitserost av de vanlige ostene?
ChristineSixteen
25-03-10, 22:54
mmm,,,dette hørtes digg ut, må prøves!
Sålenge man kjøper kjøttdeig som består av reint kvernet kjøtt skal det ikke være noen kh i det. Det er vel hvis kjøttdeigen inneholder tilsetningsstoffer at det kan være lit kh i det
Hvor får du karbene fra? Kikket fort over ingrediensene, og med gulost fra FirstPrice (som er så godt som carb free) kommer jeg ikke høyere enn 14,3g carbs i hele herligheten.
Skinke, kjøttdeig og egg har da ikke noe carbs? I allefall ikke typene jeg spiser. Nice oppskrift, definitivt en idé til middag! =D
All mat som inneholder MINDRE enn 1 karb pr 100 gram kan oppgis å inneholde 0 gram. Derfor regner vi 1 gram karber på alt som er under 1 gram... Med mindre vi vet hva det inneholder, slik som egg. Egg inneholder karber, tror det er ca 0.6 gram??
Ferskenbeinet
05-04-10, 21:08
Denne har jeg laga i kveld, som skal spises til middag i morgen. Hva passer det å servere som tillegg til denne til høykarbere? Blir konsistensen fast, eller sausaktig?
Konsistensen blir som kjøttpudding, med litt flytende ost, liksom!:p
Mine ikke-lavkarbere spiste poteter med fløtesaus fra pose, jeg blomkålmos!
Ferskenbeinet
05-04-10, 21:14
takk for kjapt svar! ;) gleder meg til middag i morgen!
Ferskenbeinet
07-04-10, 09:23
Denne var YUMMY skal lages mange, mange ganger i fremtiden! Det ble med Norvegia, hadde ikke sveitserost på statoil i påsken gitt. Restene ble frokost idag. MMM
Så bra du likte den!:D
Osten kan man jo variere etter smak og hva man har for hånden/får tak i!:)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.