Cornelia
02-04-10, 18:30
Etter å ha pøvd ut denne oppskriften og blitt veldig overrasket over hvor utrolig god denne oppskriften er både på smak og konsistens, så MÅ jeg bare legge ut enda en oppskrift fra Bakglädje med LCHF (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32375). Selvom det kanskje ikke er så bra å avsløre bokens oppskrifter. Dette smaker utrolig godt, jeg brukte det som bløtkakebunn og jeg syntes det var minst like godt som høykarbobunn - om ikke bedre siden denne var saftigere.
Kan spises som den er eller brukes som kakebunn etc.
"Sukkerbrød"
Ingredienser
2 egg
1,5 dl Sukrin (jeg bruker ca. halvparten av Sukrinen og fyller på med litt Stevia for å få riktig sødme - da slipper jeg den "isende" smaken fra Sukrin).
150 gram smeltet smør
0,5 dl vann
0,5 ts vanilje
1,5 dl mandelmel
1,5 dl Bake Pro (http://www.gymgrossisten.com/6/no/artiklar/bake-pro) ( et slags proteinpulver man kan bake med, mulig det kan erstattes med ketolyse bakemiks men det aner jeg ikke. Ble i hevrtfall kjempegodt med Bake Pro).
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte
1. Sett ovnen på 175 grader, smör en kakeform eller bruk silikonform.
2. Visp sukrin og egg porøst.
3.Tilsett vann og smeltet smør og rør alt sammen.
4. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør ned disse.
5. Stek i ovnen ca 30-35 min, la den avkjøles.
Jeg syntes forresten den var enda bedre etter en natt i kjøleskapet.
Jeg stekte min i ganske liten (tror den er 21 cm i diameter) , rund silikonform til den ble gyldenbrun, hadde på et lag med vispet krem og toppet med bringebär. Nydelig!! :D
Kan spises som den er eller brukes som kakebunn etc.
"Sukkerbrød"
Ingredienser
2 egg
1,5 dl Sukrin (jeg bruker ca. halvparten av Sukrinen og fyller på med litt Stevia for å få riktig sødme - da slipper jeg den "isende" smaken fra Sukrin).
150 gram smeltet smør
0,5 dl vann
0,5 ts vanilje
1,5 dl mandelmel
1,5 dl Bake Pro (http://www.gymgrossisten.com/6/no/artiklar/bake-pro) ( et slags proteinpulver man kan bake med, mulig det kan erstattes med ketolyse bakemiks men det aner jeg ikke. Ble i hevrtfall kjempegodt med Bake Pro).
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte
1. Sett ovnen på 175 grader, smör en kakeform eller bruk silikonform.
2. Visp sukrin og egg porøst.
3.Tilsett vann og smeltet smør og rør alt sammen.
4. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør ned disse.
5. Stek i ovnen ca 30-35 min, la den avkjøles.
Jeg syntes forresten den var enda bedre etter en natt i kjøleskapet.
Jeg stekte min i ganske liten (tror den er 21 cm i diameter) , rund silikonform til den ble gyldenbrun, hadde på et lag med vispet krem og toppet med bringebär. Nydelig!! :D