View Full Version : Sukkerfritt sjokolade?
Har kommet over en sjokolade på Meny. Produsent er "Sukkerfritt" og de hadde i forskjellige varianter.
På innhold står det;
Protein 6 g,
Karbohydrater 56 g (hvorav 6 g sukkerarter og 49 g sukkeralkoholer)
Fett 33.5 g
Søtstoffet heter Maltitol.
Er denne grei å spise?
Det er den, men maltitol kan gjøre magen din veldig, veldig, veldig rar! :)
Ja, det står at den kan ha en lakserende effekt! ;)
Jeg synes ikke de var fantastisk gode, men det er et alternativ når sjokoladehungeren er for stor!
Æsj! Smakte på de i dag, og det smakte pyton!
Vi spiser det innimellom. Jeg syns heller ikke de er veldig gode, men det er egentlig greit for da spiser jeg ikke mye og hungrer ikke på mer :-) Får litt luft i magen av de, men går fort over.
Har kommet over en sjokolade på Meny. Produsent er "Sukkerfritt" og de hadde i forskjellige varianter.
På innhold står det;
Protein 6 g,
Karbohydrater 56 g (hvorav 6 g sukkerarter og 49 g sukkeralkoholer)
Fett 33.5 g
Søtstoffet heter Maltitol.
Er denne grei å spise?
Hei
Dette betyr at det er 6 gram KH/100 gram som du må regne med. Og 49 gram maltitol som kan gi mageknip,diarre og luftsmerter (disse regnes ikke med). Hvor det siste gram KH er blitt av vet jeg ikke (49+6 =55) ;)
Jeg anbefaler man benytter ketolysekuren til å kvitte seg med sin sjokoladeavhengighet. :) Det gjør vektstabiliseringen etter slankekuren lettere om man er kvitt sukkerhunger og sjokomani
Vennlig Hilsen
Torkil
Metal_Barbie
03-09-13, 10:36
Er bedre å kjøpe de med stevia på helsekost ivertfall:) De får man ikke like mye luft av. Jeg har nesten ikke behov for sånt nå som jeg går på ketolyse,men hvis jeg føler for litt på en lørdag er det nok med noen ruter med en slik mørk cavalier med stevia:)
Dessuten lønner det seg ikke for lommeboken å spise store mengder heller,de er steike dyre:P
Antoinette6
07-09-13, 10:24
Cloetta melkesjokolade uten sukker smaker som Freia melkesjokolade! Helt sant.
Et par ruter til kaffen går greit.
Men jeg er enig med Torkil her, - KUTT sjokoladen og søtsuget forsvinner. Banna bein !
:heia:
Photobscura
07-09-13, 17:12
Er bedre å kjøpe de med stevia på helsekost ivertfall:) De får man ikke like mye luft av. Jeg har nesten ikke behov for sånt nå som jeg går på ketolyse,men hvis jeg føler for litt på en lørdag er det nok med noen ruter med en slik mørk cavalier med stevia:)
Disse har jeg aldri blitt helt klok på! Melkesjokoladene ser jo ut til å være stappfulle av laktose?!
Disse har jeg aldri blitt helt klok på! Melkesjokoladene ser jo ut til å være stappfulle av laktose?!
Hadde vel ikke vært melkesjokolade uten laktose.... Holder meg til mørk sjokolade og bare litt.
Photobscura
08-09-13, 11:31
Hadde vel ikke vært melkesjokolade uten laktose.... Holder meg til mørk sjokolade og bare litt.Men jeg har aldri sett at noen andre sukkerfrie sjokolader har SÅ mye laktose! Da snakker jeg ikke om det som forekommer naturlig melka. Mulig jeg har misforstått noe, men jeg forsøkte så godt det lot seg gjøre å tolke innholdsfortegnelsen og næringsinnholdet, og det ser nesten ut til at laktose har blitt brukt som søtningsmiddel sammen med stevia?!
Men jeg har aldri sett at noen andre sukkerfrie sjokolader har SÅ mye laktose! Da snakker jeg ikke om det som forekommer naturlig melka. Mulig jeg har misforstått noe, men jeg forsøkte så godt det lot seg gjøre å tolke innholdsfortegnelsen og næringsinnholdet, og det ser nesten ut til at laktose har blitt brukt som søtningsmiddel sammen med stevia?!
Hm, skjønner. Jeg har ikke studert de så nøye at jeg har sammenlignet. Melkesjokolade=løs mage på meg.
Photobscura
08-09-13, 11:41
Hm, skjønner. Jeg har ikke studert de så nøye at jeg har sammenlignet. Melkesjokolade=løs mage på meg.Ja, sukkerfritt gir konsekvenser uansett for meg også. Men en sjelden gang vil jeg ha melkesjokolade, og da spiser jeg melkesjokolade. Men det må være sukkerfritt for konsekvensene av sukker er langt verre en noen timer med luft i magen, og da er det kjipt om noen skjuler seg bak å være sukkerfri, men likevel har masse melkesukker. Om jeg ikke har misforstått helt, da. Jeg foretrakk de gamle med maltitol, skal jeg være ærlig, da vet jeg i alle fall hva jeg får, og at ikke blodsukkeret mitt reagerer (selv om jeg vet det gjør det hos noen). Og så går jo Cavaliér Sukkerfritt sine sjokolader en høy gang. Det blir som å sammenligne en god whisky med hjemmebrent. :p
Helt enig at cavalier er best. Sukkerfritt sine smaker ikke kvalitetssjokolade.
Jeg synes de nye stevia-søtede sukkerfrittsjokoladeplatene smaker mye bedre enn de gamle. :)
Photobscura
08-09-13, 12:45
Har Sukkerfritt begynt med stevia? Så lenge siden jeg så mye har sett på et produkt fra dem, så dette har jeg ikke fått med meg. :)
Maltitol blir brutt ned til bla glukose i kroppen og vil gi økt blodsukker, dog en del langsommere enn sukker. Så egentlig bør man regne med alle grammene av maltitol i sjokoladen. Og da er det jo ingen fordeler med å spise den. Eneste at maltitol vil ikke gi noe invirkning på tenner da den spaltes ikke i munnen.
Photobscura
09-09-13, 14:09
Maltitol blir brutt ned til bla glukose i kroppen og vil gi økt blodsukker, dog en del langsommere enn sukker. Så egentlig bør man regne med alle grammene av maltitol i sjokoladen. Og da er det jo ingen fordeler med å spise den. Eneste at maltitol vil ikke gi noe invirkning på tenner da den spaltes ikke i munnen.
Derom strides de lærde. Selv har jeg målt blodsukker over timer etter inntak av sjokolade søtet med maltitol, og det økte ikke nevneverdig. Har aldri hatt noen problemer med maltitol, annet enn at det går utover magen, men det er jo en bivirkning jeg tar høyde for. :)
Derom strides de lærde. Selv har jeg målt blodsukker over timer etter inntak av sjokolade søtet med maltitol, og det økte ikke nevneverdig. Har aldri hatt noen problemer med maltitol, annet enn at det går utover magen, men det er jo en bivirkning jeg tar høyde for. :)
Det er jo ikke helt sikkert man klarer å måle effekten, sånn sett. Når det er 56 g på 100 g sjokolade. Tviler på at noen spiser en hel plate. Kanskje 1/4 del? og da får man i seg 14 g med karbo. Ren sukker ville ha gitt noe blodsukkersving ganske raskt, men maltitol brytes langsomt ned slik at kroppen takler glukosen helt fint (som oftest) og blodsukkeret trenger jo ikke å stige til vers noe nevneverdig. Men maltitol blir brudt ned av kroppen i motsetning av f.eks. erytriol. Det var det som var poenget mitt. :)
TrillTrall
09-09-13, 15:07
Har Sukkerfritt begynt med stevia? Så lenge siden jeg så mye har sett på et produkt fra dem, så dette har jeg ikke fått med meg. :)
De smaker pjuk.
Photobscura
09-09-13, 17:07
Det er jo ikke helt sikkert man klarer å måle effekten, sånn sett. Når det er 56 g på 100 g sjokolade. Tviler på at noen spiser en hel plate. Kanskje 1/4 del? og da får man i seg 14 g med karbo. Ren sukker ville ha gitt noe blodsukkersving ganske raskt, men maltitol brytes langsomt ned slik at kroppen takler glukosen helt fint (som oftest) og blodsukkeret trenger jo ikke å stige til vers noe nevneverdig. Men maltitol blir brudt ned av kroppen i motsetning av f.eks. erytriol. Det var det som var poenget mitt. :)
Tro meg, enkelte (host ... som meg :cool:) kan fint klare å spise en hel plate! Poenget mitt er at folk ser ut til å metablisere en del sukkeralkoholer forskjellig, og jeg reagerer altså knapt nok på maltitol. Jeg er insulinresistent og har innmari følsomt blodsukker. Og jeg har god trening i å måle blodsukkeret. :)
De smaker pjuk.
Spiller ingen rolle hva de smaker for min del, det er jo sjokolade. :lol:
TrillTrall
09-09-13, 22:05
Spiller ingen rolle hva de smaker for min del, det er jo sjokolade. :lol:
Den der gugga fra Sukkerfritt smaker ikke sjokolade i det hele tatt synes jeg, den smaker bare kaldt og ekkelt til tross for at den er søtet med stevia.
TrillTrall
09-09-13, 22:08
Tro meg, enkelte (host ... som meg :cool:) kan fint klare å spise en hel plate! Poenget mitt er at folk ser ut til å metablisere en del sukkeralkoholer forskjellig, og jeg reagerer altså knapt nok på maltitol. Jeg er insulinresistent og har innmari følsomt blodsukker. Og jeg har god trening i å måle blodsukkeret. :)
100 g sjokolade er ikke noe problem å trøkke nedpå nei...
Hørte en gang om en lege som kom noe bestyrtet ut til sine kvinnelige legesekretærer og utbrøt at en av hans pasienter hadde fortalt at hun hadde spist en 200 grams sjokoladeplate på en gang. Ingen av kvinnene løftet et øyebryn... ;)
Photobscura
09-09-13, 22:28
100 g sjokolade er ikke noe problem å trøkke nedpå nei...
Hørte en gang om en lege som kom noe bestyrtet ut til sine kvinnelige legesekretærer og utbrøt at en av hans pasienter hadde fortalt at hun hadde spist en 200 grams sjokoladeplate på en gang. Ingen av kvinnene løftet et øyebryn... ;):lol:
Jeg er ikke noe utpreget godterimenneske ellers, men sjokolade ... Der må jeg holde meg selv i skjorta ... :o
Sjokolade kan jeg spise til jeg spyr. Ergo, jeg kjøper det ikke. Vel, smakte Sukkerfritt sin med mint. Den er meeektig, men jeg likte den.
Er bedre å kjøpe de med stevia på helsekost ivertfall:) De får man ikke like mye luft av. Jeg har nesten ikke behov for sånt nå som jeg går på ketolyse,men hvis jeg føler for litt på en lørdag er det nok med noen ruter med en slik mørk cavalier med stevia:)
Dessuten lønner det seg ikke for lommeboken å spise store mengder heller,de er steike dyre:P
Pussig hvor forskjellig man reagerer på sørtstoffer. Sjokolade med stevia får jeg skikkelig mageknip av :)
Går bedre med atkins barer, men det beste er et par ruter med 70% sjokolade.
den mørke tagatosesjokoladen har i hvert fall lav Gi og inneholder ikke "prompepulver";) jeg tar 20 g til ett måltid daglig nå og synes det er sunt og bra.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.