View Full Version : Fiskekaker med parmesan - (Med bilde)


Shrinking Line
11-04-10, 19:13
Dagen har stort sett blitt tilbragt på kjøkkenet. Har fått iset av fryseboksen, noe som virkelig trengtes. En del måtte kastes og jeg har nå isfri frys, med plass.

I frysen fant jeg en del fisk, som passet seg ypperlig til fiskekaker.

Ingredienser


700g Torsk
700g Laks
200g Parmesan
2.5dl fløte
2 egg
2 fedd hvitløk
Krydder
- Chili (2 ts)
- Curry (2ts)
- Pepper (en del)
- Cayenne (litt)
- Ingefær (litt)

Fisken malte jeg og blandet det godt sammen med det tørre.

http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IAzagsrjI/AAAAAAAABbU/8_IgUXwPQOA/s320/P1050100.jpg (http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IAzagsrjI/AAAAAAAABbU/8_IgUXwPQOA/s1600/P1050100.jpg)
Malt torsk og laks med hvitløk


http://4.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA0cb_-tI/AAAAAAAABbY/AgvziFDMWpE/s320/P1050101.jpg (http://4.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA0cb_-tI/AAAAAAAABbY/AgvziFDMWpE/s1600/P1050101.jpg)
Krydder og parmesan


http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA1ddljHI/AAAAAAAABbc/UHXFN4YUgCo/s320/P1050102.jpg (http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA1ddljHI/AAAAAAAABbc/UHXFN4YUgCo/s1600/P1050102.jpg)
Blandes godt

http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA2XJJ12I/AAAAAAAABbg/uKwaIKGt07A/s320/P1050103.jpg (http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA2XJJ12I/AAAAAAAABbg/uKwaIKGt07A/s1600/P1050103.jpg)
Egg og fløte er lagt til. Skal ikke bli for våt

http://1.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA3Aa9XyI/AAAAAAAABbk/jIdKWSVFaXk/s320/P1050105.jpg (http://1.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA3Aa9XyI/AAAAAAAABbk/jIdKWSVFaXk/s1600/P1050105.jpg)
Stekes i smør

http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA31S-R0I/AAAAAAAABbo/aA1vNmSBdwo/s320/P1050107.jpg (http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA31S-R0I/AAAAAAAABbo/aA1vNmSBdwo/s1600/P1050107.jpg)
Nam

http://1.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA5EPpC-I/AAAAAAAABbs/MmhsK3NonAw/s320/P1050108.jpg (http://1.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA5EPpC-I/AAAAAAAABbs/MmhsK3NonAw/s1600/P1050108.jpg)
Lage mange på en gang

http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA5iROGqI/AAAAAAAABbw/SyLqOy-jLr0/s320/P1050113.jpg (http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S8IA5iROGqI/AAAAAAAABbw/SyLqOy-jLr0/s1600/P1050113.jpg)
Middag


Jeg fikk 25 fiskekaker ut av min deig. Siste kunne vært 2, men jeg ville ha en stor. De smaker snadder.
Det blir ca 0.7g karbs pr fiskekake.

Snadder som lunsj, pålegg, middag etc

Shrinking Line
11-04-10, 19:13
Klarte vist å starte to, beklager. Slett den andre er dere snille.

Kanutten
11-04-10, 19:15
:sikle:

Life_Tone
12-04-10, 10:57
Denne skal jeg la meg inspireres av i dag!! :D

Shrinking Line
12-04-10, 12:47
Håper det smaker! :)

Life_Tone
12-04-10, 17:47
D ble suupergodt!! Endret "litt" da, brukte sei og laks og reker. Krydderet ble "5 Pepper", "Chili Explosion", "Thai Red Curry" og ingefær.. Resten var omtrent d samme bare litt forskjellige mengder. Gubben og sønnen på 9 måneder elsket dem :D

Tuusen takk for inspirasjonen!!

Shrinking Line
12-04-10, 19:40
Bare hyggelig. Greit å ha en base og så blander man til som man vil.

Morsomt at de falt i smak. Må si jeg syntes de ble bedre andre dagen hihi

MadamMim
12-04-10, 21:53
Mine steiker nå... lukter himmelsk i hele heimen!!!!!! Gleder meg til å smake på de :-))))))))))

grotingeling
15-04-10, 12:43
Takk for fantastisk oppskrift!
Lagde en mini-posjon i går, og de ble ikke kalde før de forsvant for å si det sånn http://www.33smiley.com/smiley2/emotions/happy/13.gif
Må kjøpe mer fisk, for disse skal lages og fryses!

Vettel
15-04-10, 13:08
Et spørsmål: Kan man bruke andre typer fisk, eller er det noe spesielt med laks og torsk, i kombinasjon, kansje?

Shrinking Line
15-04-10, 13:20
Bare å bruke den fisken man selv vil.

Vettel
15-04-10, 13:53
Ah takk! Gubben er ikke så begeistra for laks på grunn av lukta nemlig. :)

Vettel
29-04-10, 21:05
Siden gubben ikke er hjemme ble det halv posjon: 500 gram hvit fisk, 250 gram laks. Det de hadde på butiken.

Ble kjempegodt! Første gang jeg har laget dette, har nå en posjon i fryseren, men enda masse fisk.
To problemer: Kakene hadde en tendens til å steke fast, fant liksom ikke helt passe temperatur.. Brukte masse smør og litt olje.
Andre er at nå stinker det fisk i hele leiligheten. Urk! Bra det er sommerdager her og kan lufte hele dagen.

Shrinking Line
29-04-10, 21:31
Stinker fisk i hele leiligheten min og når jeg har laget dem. Men problem med at de sitter fast, det har jeg ikke. Hm.

Tulip73
30-04-10, 13:28
Jeg har funnet ut at ei god teflonpanne er en nødvendig invistering på dette kostholdet. Spesielt til mat som må snus, f.eks lapper/frokostpannekaker :)

Sivensvans
30-04-10, 13:51
Ser kjempegodt ut!

marjusen
12-01-11, 17:37
Ooooh my god. haha. Dette her var fiskekakene sine dette. Dæven døtte!!! NAAAAM.
Spiste dem med smørdampa grønnsaker og spinatsaus:D

swimzy
13-01-11, 12:58
Åhh må prøves ut:D