View Full Version : Kremet Spinat


Nille
19-01-05, 12:51
2 ss smør
1 stor bunt frisk spinat (rens av stilkene)
1/2 fedd hvitløk hakket fint (jeg bruker 1 fedd hakket)
1-2 shalott løker hakket
1 dl kremfløte
3 ss rever parmesan (kan sløyfes)
salt og nykvernet pepper etter smak
Smelt smør i stekepanne/wok, tilsett hvitløk og shallotløk og la det surre et minutt eller to. Tilsett spinaten (det er masse, men det krymper !), stek på medium varme til spinaten blir myk. Tilsett kremfløten og la det surre et par tre minutter. Strø over parmesan og mix sammen til osten er smeltet og alt godt blandet.

Hvis du ikke bruker parmesan kan du godt bruke litt mer fløte og la det surre til fløten tykner litt.

Deilig til fisk og kylling ....

Jeg lagde dette i går av 1-2 ss smør. 1 pose spinat fra gartner, 1 hvitløksfedd og 2 små shalottløker + kremfløte, salt & pepper og det var kjempegodt !!

Anne
19-01-05, 13:36
Jeg liker Spinat veldig godt , men pleier å lage av frossen. Nå skal jeg prøve denne oppskriften med fersk Spinat. Nam...:)

Nille
19-01-05, 19:11
Den frosne er hakka, - eller ??

Gidder du å poste oppskriften Anne ? Hadde en med frosset før, som jeg brukte til røkelaks bl.a., men kan ikke finne den !:p

lucifine
28-06-11, 22:49
noen osm vet om dette må være babyspinat eller om en kan bruke hva som helst?