View Full Version : Matvarer med histaminer ift pollen allergi


mortenm
14-04-10, 21:55
Hei!

Leste en annen tråd (angående giktsmerter) om mat med histaminer. De som ble nevnt var tomat, svinekjøtt og rød paprika.

Er det noen som har noen erfaringer med å kutte dette i pollensesongen?

Har ikke merket noe særlig til pollen enda i sesongen og krysset fingrene for at lavkarbo hjalp (første pollensesong med lavkarbo), men så begynte jeg å nyse fælt i stad etter en middag med svinekoteletter, grillpølser og salat med rød paprika. Vi drev å vasket leilighet, så støv irriterte nok finfint men pleier ikke få den reaksjonen ellers.

Hmm, kanskje et eksperiment er i anmarsj.

arnakristin
14-04-10, 22:04
Hei,
…og så er det kryssallergi. Jeg ble for eksempel dårlig av å spise pærer i gresspollen sesongen.


Kryssallergi vil si at man reagerer på flere typer allergener som likner på hverandre. Har du pollenallergi, og har opplevd kløe og hovne lepper etter å ha spist for eksempel frukt eller nøtter? Da har du sannsynligvis kryssallergi. Cirka 70 % av alle bjørkepollenallergikere har kryssallergi.

Et par linker til fenomenet:
Kryssallergi for mat (http://www.allergiviten.no/index.asp?G=1536&ID=2841)
Kryssallergi (http://www.vitusapotek.no/Sykdom-og-plager/Allergi/Kryssallergi/)