View Full Version : Ang karber og sukkeralkoholer


Skrulla86
15-04-10, 13:29
Hvis det står på en ting:

Karbohydrater 45 gram
Herav sukker 0 gram
og sukkeralkoholer 45 gram

Hva vil det si?

Nutta
15-04-10, 13:31
Slik jeg har forstått det... så vil det si at du kan regne det som 0 g karbs :) Altså.. du kan trekke fra alle sukkeralkoholer.

Nutta
15-04-10, 13:32
Du kan se det her feks : http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=24984

Torkil
16-04-10, 13:33
Hvis det står på en ting:

Karbohydrater 45 gram
Herav sukker 0 gram
og sukkeralkoholer 45 gram

Hva vil det si?

Hei
Det kommer ann på sukkeralkoholen. Sorbitol og xylitol kan ikke anbefales da over 50% tas opp. Andre gir 0 gram i netto-opptak.
Personlig anbefaler jeg sukrin, god smak, lite opptak (o?) og ikke minst lite risiko for mageknip og diarre og så er det en naturlig forekommende sukkeralkohol.
Vennlig Hilsen
Torkil

BlirFjong
16-04-10, 13:43
Hei
Det kommer ann på sukkeralkoholen. Sorbitol og xylitol kan ikke anbefales da over 50% tas opp. Andre gir 0 gram i netto-opptak.
Personlig anbefaler jeg sukrin, god smak, lite opptak (o?) og ikke minst lite risiko for mageknip og diarre og så er det en naturlig forekommende sukkeralkohol.
Vennlig Hilsen
Torkil

Er det forsket på det?
For jeg bruker sukrin, og syns ikke det har ekkel bismak som andre søtningsprodukter kan ha, men er jo skeptisk.. Sunn skepsis kanskje.
Syns folk skal forske litt på det der :)

Kitt
16-04-10, 14:20
Når dr. Torkil, mannen bak ketolyse- kuren, sier noe, så hører jeg etter!:D
Heretter blir det brukt sukrin her i huset!:ja:

LiMe
16-04-10, 14:34
Hva hvis det står "Karbohydrat 94g herav sukker og og polyoler 94g"?

Kitt
16-04-10, 14:39
Polyoler er sukkeralkoholer og kan trekkes fra!:D

ada-emilie
16-04-10, 22:30
Har sett at det finnes produkter (ikke i Norge)som er en blanding av sukrin og stevia. Kanskje det gjør smaken bedre? Smaken av stevia eller smaken av sukrin? Begge deler? Jeg vet ikke:) Sukrin er luksus-sukker siden det søter i mindre grad enn samme vekt i farin og er dyrere.