View Full Version : Kyllinglasagne


Gerd
22-04-10, 20:18
Kyllinglasagne ( 3-4 porsjoner)

Skivet ost som ”lasagneplater”
+ revet ost til topping

Kjøttsaus
1 liten løk
godt med smør til steking
1 boks hakkede tomater
1 terning hønsebuljong
400 g kyllingkjøttdeig
1ss oregano
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Ostesaus
2 dl fløte
1 boks nøytral smøreost (jeg brukte Tine sin)
½ ts salt
½ ts pepper
½-1 ts muskat

Slik gjør du:

Brun kyllingkjøttdeigen i en panne med smør. Finhakk løken og ha den i.

Hell i hermetiske tomater og hønskebuljong. Kok opp, og smak til med krydder. La småkoke 5-10 minutter


Kok opp fløten sammen med osten.
Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
La småkoke 5-10 minutter til den tykner litt. (bruk stavmixer viss det blir klumper av osten)


Legg kjøttsaus og skivet ost lagvis i en lasagneform/ildfast form og hell ostesausen på toppen. Dryss over revet ost til slutt.

Stek lasagnen midt i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter, til oster er gylden
Serveres med salat og ev. osteknekkis attåt.



http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2165&albumid=130&dl=1271960196&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=2165) (bildet er lånt fra nettet)

Isa88
13-06-10, 13:54
Åh, denne var fantastisk:) fikk mye skryt! Takk takk

Colt-pixy
25-08-12, 14:54
Denne skal definitivt prøves! Elsker lasagne.

Gerd
25-08-12, 15:47
Denne er en slager her i huset.
Har akkurat laga en stooooor porsjon nå, til både i kveld og til å fryse ned i former :ja:

Dietta
25-08-12, 16:33
Å du vet å friste en stakkar med oppskriftene dine du Gerd :) Tenk at denne har jeg faktisk ikke sett før nå - men nå er den lagret i oppskriftsmappen, og kommer på bordet om ikke lenge :sikle:

Bønna200
25-08-12, 19:38
Jepp, dette er utvilsomt den beste lasagnen jeg noen gang har smakt! Hadde den til middag i går og skal ha restene i kveld. :D

vaskeklut
24-11-12, 18:13
Men. skal det være vann til den buljongterningen? eller skal den smelte i kræsjtomaten?

Bønna200
24-11-12, 18:21
Jeg har ikke hatt vann oppi.

vaskeklut
24-11-12, 18:21
ok, da gjør ikke jeg heller det :) thankjuu!

Bønna200
24-11-12, 18:28
Jår vellkåm! ;)

silje21
29-11-12, 11:25
Wow, denne skal jeg definitivt prøve når lønna kommer inn igjen! tror jeg aldri hadde tenkt på å bruke osteskiver som lasagneplater altså:D

index
29-11-12, 12:50
Hvordan blir konsistensen på ost som lasagneplater? Klissete eller "lasagneaktig"? Og hva med ostesmaken? Blir den påtrengende?

Colt-pixy
28-12-12, 20:41
Denne her var bare helt fantastisk, Gerd!! Blir garantert lagd flere ganger her hjemme.

vaskeklut
31-12-12, 02:18
index: min erfaring er at osteplatene smelter såpass at de ... uhm.. forsvinner. jeg dropper like gjerne å legge i lag. bruker osten på toppen i stedet :D