View Full Version : Nannahs sellerirot-salat (fake potetsalat)
Dette er mitt beste forsøk på å lage en erstatning for potetsalaten til grillmaten. Den ble kjempegod :sikle:
1 STOOOR sellerirot
1 liten rød løk
Noen skiver sylteagurk lr cornicons
3 store toppede ss rømme
1/2 pose majones
2 toppede ts dijonsenepp
1-2 ss agurklake lr litt eplesideredikk
salt og pepper
2 hardkokte egg
klippet gressløk
Skrell og skjær selleriroten i små terninger lr staver. Kok dem gode og møre i lettsaltet vann. Prøvesmak så du ikke koker for lite...den skal ha konsistens omtrent som kokt potet.Tar minst 20 min. Hell av kokevannet.( ta vare på det til bruk i suppe)La selleribitene renne godt av og bli nesten helt kalde i et dørslag.
Mens sellerirota koker lager du dressingen og koker egg.
Finhakk løk og agurk bland i en bolle sammen med majones,rømme,sennep, agurklake og krydder.
Når selleribitene er bittelitt lunkene blander du dem inn i dressingen sammen med hakket kokt egg og finklippet gressløk.
Settes kaldt og bør stå noen timer før den spises så dressingen får trukket godt inn.
Sivensvans
26-04-10, 14:10
Du er gullegull altså, Nanah! Takk igjen!
Gleder meg til å prøve, eeelsker sellerirot!;)
StegforSteg
26-04-10, 14:21
Ååååå denne må jeg også prøve å lage :)
Høres nyyyyydelig ut! Den skal lages! Mange takk for nok en oppskrift :D
Litt flaut spørsmål, men jeg må bare spør... Hva smaker det av sellerirot? Er det smaksmessig i nærheten av noe? :rodme:
Sellerirot smaker i grunnen bare selleri...men mye av smaken forsvinner ut i kokevannet her :)
Ah, okei, den var jo greit logisk egentlig da! Heheh... Takk for svar :)
Takk for denne, Nannah! Skal testast!
Sivensvans
17-06-10, 10:50
Åh, nå har jeg endelig fått laget denne - og, den anbefales så varmt som varmt kan bli! Nyyydelig!
Takk igjen, Nannah!
Åhh, denne skal absolutt prøves ut!!
Åhh, denne skal absolutt prøves ut!!
50/50 selleri og blomkål blir helt fantastisk!:sikle:
Denne var helt nydelig! :sikle:
Synes denne trenger å dyttes opp nå i grillsesongen. Jeg har servert sellerirotsalat til flere som synes den er minst like god som potetsalat, faktisk noen som mente den var bedre.
Veldig godt tilbehør til grillmaten!
Etter at jeg fant en lignende oppskrift i sommer har det bare gått i Sellerirot-salat til grilling. Det smaker så godt! Min mor begynte også å bruke den hver gang, selv om hun ikke driver med lavkarbo.
Nam nam! :)
Du er da fantastisk flink med oppskrifter Nannah, takk og takk:)
"Noen skiver sylteagurk lr cornicons"
Hva er dette? Elsker sylteagurk men mye sukker i laken. Håper virkelig det er en sylteagurk vi på lavkarbo kan spise?
"Noen skiver sylteagurk lr cornicons"
Hva er dette? Elsker sylteagurk men mye sukker i laken. Håper virkelig det er en sylteagurk vi på lavkarbo kan spise?
Bruk vanlig sylteagurk, velg gjerne den du finner med minst sukker i laken. Det er så lite at det spiller egentlig ingen rolle. Jeg bruker det vi har i kjøleskapet. Sylteagurken er en viktig ingrediens i denne altså, tilfører mye smak.
Syltaagurk uten sukker i laken kan kjøpes på utenlandske butikker. Jeg er vant til den typen og takler ikke søte sylta produkter. Men, det er en tilvenningssak.
Antoinette6
13-10-13, 12:08
Dette er altså den desidert beste 'potetsalaten' jeg har smakt ! Min elskede, som IKKE går på lavkarbo, var henrykt. Og han er kreeeesen ! :ja:
Tusen takk, Nannah ! :klem:
Spennende! Den skal jeg prøve å lage og smake :) takk for oppskrifta!
Denne skal prøves idag! :D
Chamomilla
03-04-14, 23:03
Hvorfor hardkokte egg i potetsalat? Ikke vanlig ellers er det? Gjør det noe for konsistensen? :o
Hvorfor hardkokte egg i potetsalat? Ikke vanlig ellers er det? Gjør det noe for konsistensen? :o
Veldig vanlig hos oss. Det er veldig godt med kokte egg i, har du ikke prøvd, så prøv.
Jeg hadde bare et lite kokt egg i, men tror jeg kommer til å droppe det neste gang :)
Ellers super salat!!
Chamomilla
04-04-14, 11:52
Ok, får vurdere egg da! :p Takk for svar, Imse og Nupsida. :)
Ok, får vurdere egg da! :p Takk for svar, Imse og Nupsida. :)
Hva om du lager den uten egg, tar til sides feks halvparten og har i ett kokt egg?
Jeg pleier å ha 4 egg i denne oppskriften, jeg synes eggene tilfører MYE smak. Men jeg er vokst opp med egg i potetsalat, bestemor i Canada hadde alltid egg og purre i potetsalaten.
Chamomilla
04-04-14, 12:04
Hva om du lager den uten egg, tar til sides feks halvparten og har i ett kokt egg?
Jeg pleier å ha 4 egg i denne oppskriften, jeg synes eggene tilfører MYE smak. Men jeg er vokst opp med egg i potetsalat, bestemor i Canada hadde alltid egg og purre i potetsalaten.
God ide! :)
Tror aldri jeg har smakt potetsalat med egg (det jeg vet om). En gang må jo bli den første. Skumle saker altså.;):p:lol:
Men først må jeg altså få sellerirot i hus igjen.
Denne fortjener en sommer-bump!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.